Pindostano tikrovė preparuota faktais, arba pindosai yra nusikalstamai beprotiški

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2023-03-30 22:36:00, skaitė 591, komentavo 17

Pindostano tikrovė preparuota faktais, arba pindosai yra nusikalstamai beprotiški

Ar pindosai, nes tikri amerikiečiai-indėnai buvo išpjauti ir suvaryti į rezervacijas,  kaip tauta, pradedant nuo jų vyriausybės, yra nusikalstamai pamišę bepročiai? Aš nesuprantu, kaip mes galėtume išvengti teigiamo atsakymo.

1. 2014 metais kompanija „General Motors“ susilaukė daugybės ieškinių, susijusių su transporto priemonių gedimais. Uždegimas automobilio variklį atjungdavo kada užsimanius.Elektrika taip pat atjunginėjo oro pagalves, stabdžius ir vairo valdymą. Tai dažnai nutikdavo važiuojant dideliais greičiais, kas užmušdavo automobiliuose buvusius žmonės.

GM apie šiuos defektus žinojo, tačiau beveik 15 metų tylėjo, kad išvengtų itin brangaus milijonų transporto priemonių atšaukimo. GM nuėjo taip toli, kad jos inžinieriai lankydavosi avarijų vietose tam, kad slapta išlupinėtų kompiuterinius lustus (čipus) iš automobilių, todėl tyrimo organai negalėjo nurašyti avarijų ant sugedusių uždegimo spynelių.

Tame nėra nieko neįprasto. Pindostano automobilių gamintojai dešimtmečiais slėpė kokybės defektus, dėl kurių klientai prarado milijardus remonto išlaidoms ir privedė prie daugybės dešimčių tūkstančių mirčių bei sužeidimų.

Prieš kelis metus GM išleido į rinką automobilį, pavadintu "Corvair", turintį galinės pakabos defektų, dėl kurių galiniai ratai kriptelėdavo ir įstrigdavo posūkiuose, dėl ko automobiliai apsiversdavo ir kaip taisyklė žūdavo keleiviai, tačiau GM atkakliai atsisakinėjo ištaisyti defektus.

„Ford Pinto“ modelyje dujų bakas sprogdavo ir užsiliepsnodavo, dažnai sudegindamas keleivius, tačiau, kaip ir GM atveju, „išlaidų ir naudos analizė“ nustatė, kad mirusių klientų giminaičių ieškiniai būtų pigesni nei automobilių masinis atšaukimas.

2. Sklando legenda, kad „Coca-Cola“ botleriai (partneriai, daugiausia užsienio kaka-kolos platintojai) Pietų ir Centrinėje Amerikoje nuolat rengdavo profesinių sąjungų vadovų nužudymus, kad neleisti įsisteigti sąjungoms.

„Coca-Cola“ vadovai neigė savo atsakomybę, teigdami, kad botleriai (išpilstytojai) buvo nepriklausomais agentais. Remiantis žiniasklaidos pranešimais, Meksikoje įregistravus profesinę sąjungą, daugelis „Coca-Cola“ darbuotojų buvo priversti atsistatydinti, kai kurie įrėmus pistoletą.

3. „Nestle“ yra viena iš labiausiai boikotuojamų firmų pasaulyje ketvertuko. Remiantis vienu vertinimu, daugiau nei 50 milijonų naujagimių kūdikių numirė po Antrojo pasaulinio karo neišsivysčiusiose šalyse dėl dirbtinio kūdikių pieno vartojimo. Šiuose regionuose nebuvo galimybės sterilizuoti butelių ir vandens.

Reikėtų pažymėti, kad „Nestlé“ kontroliuoja daugiau nei pusę kūdikių maisto rinkos.

4. Dėl USA ginkluotųjų pajėgų interesų, Pindostane buvo atlikta nemažai smerktinų eksperimentų su žmonėmis.

Kaip taisyklė, USA vyriausybė, Pindostano universitetai ir ligoninės naudojo vaikus iš našlaičių namų, psichiatrinių  ligoninių, globėjų šeimų ir ligoninių kaip nemokamus bandomuosius, kaip laboratorines žiurkes.

Daugelis žinomų pindosinių  universitetų ir ligoninių kruopščiai ištrynė iš savo istorijos visus eksperimentų su žmonėmis pėdsakus.

Tame buvo pastebėti Masačusetso technologinis institutas, Harvardas, Ročesterio universitetas, Niujorko universitetas, Fašingtono universitetas, Čikagos universitetas, Vanderbilto universitetas, Sinsinačio universitetas, Kolumbijos universitetas ir kiti.

Harvarde ir Sinsinačio universitete gydytojai užkankino ir nužudė daugybę bejėgių žmonių, apsimesdami, kad užsiima tokiais tyrinėjimais kaip „šaltos temperatūros poveikis psichikos sutrikimams“. „Moksliniai tyrinėtojai“ išrengdavo nuogai protiškai atsilikusius pacientus ir guldydavo juos tarp sluoksniais gumuotų antklodžių, kuriomis cirkuliavo šaldomasis skystis, davesdamas jų kūno temperatūrą gerokai žemiau užšalimo taško. Bejėgiai žmonės tokiomis sąlygomis būdavo kelias dienas. Sušalę, alkani, apsimyžę ir apsišykę jie lėtai stebėjo, kaip sušąla kol numiršta.

Kad padėtų Pindostano kariuomenei sudeginti „maištininkus“ Vietname, Harvardo universitetas rekomendavo į napalmą pridėti baltojo fosforo, kurio neįmanoma užgesinti, po to kai jis užsidega, ir pradegina žmogų kiaurai net po vandeniu.

Harvardo ir Čikagos universitetai tūkstančiams nėščių moterų suleido dietilstilbestrolio, kuris beveik visada baigdavosi persileidimais ir negyvagimiais. O motinos taip ir nesužinojo, kodėl neteko savo naujagimių.

Atlikdamas eksperimentus USA kariniam jūrų laivynui, Harvardo biochemikas Edvardas Konas, suleisdavo kaliniams karvių kraujo. Rezultatai buvo pavadinti „katastrofiškais“. Harvardo profesorius Richardas Strongas tyčia užkrėtė filipiniečius cholera ir maru.Visi tiriamieji, žinoma, mirė.

Būtent Harvardo profesūra ir pareiškė, kad asmenys, dalyvaujantys nepaklusnumo akcijose, turi defektinių smegenų ląstelių ir gavo finansavimą beveik 600 "tyrimų projektams", susijusiems su frontaline (priekine) lobotomija. Aukos būdavo areštuojamos FTB, remiantis išsigalvotais ar sufabrikuotais kaltinimais, o po to jiems atlikdavo lobotomijos procedūra. Žinoma, šis procesas aukas paversdavo daržovėmis, ir tai tapo mėgstamiausiu FTB darbo su politiniais disidentais įrankiu.,

Daktaras Džonas K. Katleris - monstras žmogiškajame pavidale -  atlikinėjo bjauriausius eksperimentus su žmonėmis. Eksperimento skirto USA armijai eigoje, jis vien tik vienu atveju tūkstančius gvatemaliečių užkrėtė sifiliu. Dauguma numirė.

Gydytoja Laureta Bender, „vaikų psichiatrė iš pragaro“, dirbo neuropsichiatre Belviu mieste, kur ji tapo „pirmeive“ (novatore) nežmoniškai taikant besaikę ir žiaurią elektrošokinę terapiją tūkstančiams vaikų, o taip pat švirkščiant jiems LSD ir metrozolį. Išgyveno nedaugelis.

Daktaras Albertas M. Kligmanas iš Pensilvanijos universiteto atliko eksperimentus Pindostano kariuomenei, „Monsanto“ ir „Dow Chemical“ (dabar priklauso Vokietijos „Bayer“ koncernui). Vietnamo karo metu buvo naudojamas ant pindosinių eksperimentų aukų labai toksiškas defoliantas, žinomas kaip Agent Orange, pavadintas taip dėl oranžinių etikečių ant statinių (bačkų).

Mažai kas išgyveno, o visi įrašai apie kalinių tapatybes buvo sunaikinti. Pindostano kariuomenė ir CŽV sumokėjo Kligmanui 400 000 USD, kad šis išbandytų naujus preparatus su kaliniais. Pensilvanijos universitetas parūpino mokslininkų, vyriausybė – kalinių, o CŽV – pinigų.

Beveik 20 metų daktaras Solas Krugmanas iš Niujorko universiteto vykdė didelio masto tyrimus valstybinėje Vilbruko mokykloje protiškai atsilikusiems vaikams. Eksperimentus finansavo USA kariuomenė. Krugmanas visus vaikus užkrėtė hepatitu, įmaišydamas hepatitu sergančių pacientų fekalijas į pieno kokteilius, sumaišydamas šūdą su pieno kokteiliais ir maitindamas tuo vaikus.

Daktaras Judžinas Sengeris buvo Sinsinačio universiteto radiologas, kurį pindosinė kariuomenė pasamdė rinkti informaciją apie branduolinio spinduliavimo poveikį žmogui. Jis suklastodavo sutikimo formas ir vieną valandą švitindavo pacientų krūtinės ląstas maždaug 20 000 rentgenų srautų. Po vėmimo, kraujavimo ir traukulių visi pacientai mirė. Daugelis jų buvo maži vaikai.

Šiaurės Amerikos radiologų draugija Sangeriui įteikė aukso medalį už jo „karjerinius pasiekimus“ mažinant per didelį  skurdą šalyje.

Daktaras Česteris Sauzuemas buvo imunologas Sloan-Keteringo ligoninėje, kuris organizavo tyrimų projektą Niujorko žydų lėtinių ligų ligoninėje, skirtą įvertinti žmogaus imuninę reakciją į vėžį. Jo metodas buvo buvo tam, kad įvesti ir persodinti gyvas vėžines ląsteles tūkstančiams nieko neįtariančioms aukoms daugiau nei dešimtmetį. Šiuos barbariškus eksperimentus finansavo Nacionaliniai sveikatos institutas ir pindosinė kariuomenė.

Autoritetingi šaltiniai dokumentiškai patvirtina, kad maždaug per 20 metų buvo atlikta daugiau nei 4000 eksperimentų, apšvitinant radiacija daugybe dešimčių tūkstančių amerikonų.

5. RAND korporacija

Daugelis fondų, vadinamųjų nevyriausybinėmis organizacijomis ir daugelis kitų institucinių organizacijų yra tokios pat nusikalstamos, kaip ir bet kuri iš aprašyų aukščiau. Viena iš tokių yra "RAND Corporation".

Prieš pasitraukdamas iš Pindostano gynybos sekretoriaus pareigų, Robertas MakNamara sukūrė grupę, kuri parašytų tai,ką jis pavadino, „enciklopedine Vietnamo karo istorija“. Šis  "kūrinys", su grifu „Visiškai slaptai“, skaičiuojama, jog turi apie 7000 lapų 47 tomuose. Šis dokumentas buvo perduotas RAND.

Analitikas Danielis Elsbergas rado galimybę nukopijuoti visą medžiagą, kurioje buvo stebėtinai daug informacijos apie neteisėtas CŽV programas, masines žudynes, mirtis, dangstymus ir daug ką kitą, ir pabandė atskleisti nusikaltimus įvairiems aukštiems valstybės pareigūnams, tame tarpe ir  Henriui Kisindžeriui.

Tačiau nė vienam iš jų aiškiai nebuvo tuo suinteresuotas. Tada Elzbergas žiniasklaidoje paskelbė medžiagą kuri žinoma kaip skandalas „Pentagon Papers“ - "Pentagono dokumentai". Jie pirmą kartą atskleidė neteisėtus Pindostano bombardavimus Laose ir Kambodžoje ir tą faktą, kad keturi viens kitą keitę Pindostano prezidentai melavo visuomenei apie karinę Pindostano veiklą Pietryčių Azijoje. Elsbergas tuo metu rašė: „Aš jaučiau, kad kaip USA pilietis, kaip atsakingas pilietis, aš nebegaliu bendradarbiauti, slepiant šią informaciją nuo Pindostano visuomenės“.

Bet buvo dar kažkas. Vienas iš Elsbergo darbuotojų RAND korporacijoje, vardu Entonis Ruso, parašė straipsnį apie "Phoenix" (Feniks) programą ir kitas. Elsbergo teigimu, tai buvo pirmasis atskleidimas, kuriame „uždokumentuojamas amerikiečių bendrininkavimas įprastai atliekant kankinimus“.

Ruso šia tema parašė tris tokius straipsnius, už kuriuos jis galiausiai buvo atleistas. RAND korporacija atsisako pateikti šių dokumentų kopijas dėl tos priežasties, nes, pasak daugelio karinių ekspertų, RAND analitikai padarė viską kas įmanoma sukurdami CŽV kankinimo praktiką pagal "Feniks" (Phoenix) programą.

Kitaip tariant, Ruso savarankiškai katalogavo ne tik masinių CŽV kankinimo ir civilių represijų programų egzistavimą, bet ir nesąmoningai įrodė "RAND Corporation" atsakomybę už šių programų sukūrimą.

„RAND“ - tai  "Research and Development" (tyrinėjimai ir vystymas) abreviatūra. RAND buvo įkurta iš karto po Antrojo pasaulinio karo kaip privati Pindostano oro pajėgų tyrimų grupė, kurią kontroliavo Kertis Lemejus, kuris buvo atsakingas už genocidinius bombardavimus Japonijoje, o taip pat už genocidus Japonijoje ir Šiaurės Korėjoje.

RAND personalas daugiausia dėmesio skyrė tokioms sritims kaip naujų ginklų kūrimas, įskaitant biologinį ir cheminį karą, o taip pat už taip vadinamą „strateginį mąstymą į priekį“, apie tai kaip vesti karą.

Rimtą susirūpinimą kelia tai, kad RAND neseniai "vidiniam vartojimui" paskelbė išsamią ataskaitą apie tariamą Pindostano karą su Kinija, kurioje aptariama strategija ir taktika, taip pat galimi nuostoliai ir, matyt, daroma išvada, kad Pindostanas nuo konflikto nukentes daug mažiau nei Kinija. Štai tuo ir užsiima RAND.

RAND korporacijos  „analitikai“ dalyvavo ir aktyviai veikė Vietname programos "Feniks" veikimo metu ir buvo tokie aktyvūs, kad ataskaitose teigiama, jog „RAND vila Saigone tapo būtina „prestižine vieta“ visiems, besidomintiems karu“. Dar daugiau, RAND korporacija iš tikrųjų buvo „Phoenix“ projekto „komandinis centras“.

Būtent šį RAND vaidmenį Russo ir norėjo parodyti visuomenei. Jis norėjo atskleisti visuomenei faktą, kad vadinamasis „think tank“  - smegenų centras - ne tik įtakojo, bet ir sukūrė nežmonišką politiką, visuomenei visiškai nežinomą politiką.

RAND sukūrė ne tik kankinimo programas. RAND yra atsakinga už platų spektrą nežmoniškų veiksmų, susijusių su Vietnamu, tokių kaip, pavyzdžiui, rekomendacija naudoti raudonos spalvos plastikinį šrapnelį, kuris būtų nematomos rentgeno spinduliams ir apsunkintų arba, kad išvis negalima būtų  jo pašalinti iš sužeistų kareivių kūnų.

Taip pat buvo rekomendacija, kad pindosiniai kareiviai nešaudytų mirtinai, o šaudytu vietnamiečiams į skrandį ar žarnyną, kad greičiau išeikvotų priešo medicininiai ištekliai Gal RAND Corporation dirba ne?

Aprašant įvykius ir veiksmus liečiančius pindosinius universitetus, institutus, nevyriausybines organizacijas - NVO ir korporacijas ir pripažįstant, kad tai tik nedidelė turimų įrodymų dalis, ar galima manyti, kad visi šitie žmonės yra tik nepakaltinami?