Rusija turėtų reikalauti TBT paleidimo

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-03-23 01:29:00, skaitė 325, komentavo 3

Rusija turėtų reikalauti TBT paleidimo

Pats Rusijos prezidento V. V. Putino ir vaiko teisių įgaliotinei M. Lvova-Belova arešto orderio išdavimas yra beprecedentis savo kvailumu, niekšiškumu ir, žinoma, provokatyvumu. Per naktį visa pasaulio bendruomenė sužinojo apie neaiškią struktūrą, turinčią nesuprantamą statusą, funkcijas ir galias – TBT. Paaiškėjo, viskas beveik kaip pagal Čechovą, tiksliau, pagal jo apsakymą „Džiaugsmas“.

 

Norint įgyti šlovę, nebūtina daryti ką nors išskirtinio ir verto. Šiukšlių teismas akivaizdžiai pasisekė. Toks sprendimas sukėlė šoką, bent jau adekvatiems žmones. Neadekvatūs asmenys, žinoma, palaikė šį neadekvatų sprendimą. Šis atvejis tikrai precedento neturintis, bet gana nuspėjamas. Per pastarąjį dešimtmetį į politinę praktiką vis dažniau buvo diegiama nešvarios politinės technologijos, tokios kaip netikros naujienos, diskreditavimas, provokacijos ir panašiai.

 

Įvykiai, susiję su Šiukšlių teismo veikla, liudija apie naujo reiškinio atsiradimą pasaulio politikoje – „netikrą teismą“ ir atitinkamai „netikrą teisę“.

 

 

Visa tai atitinka kolektyvinių Vakarų politinės ir teisinės sistemos degradacijos logiką, kuri savo oportunistiniams interesams išspręsti naudoja visus įmanomus ir neįmanomus instrumentus, taip pat ir tarptautinio lygmens. Jei neįmanoma nugalėti Rusijos atviroje konfrontacijoje ar sankcijomis, reikia jai kenkti. Ši „formulė“ ilgą laiką buvo dominuojantis britaškės užsienio politikos bruožas. Neatsitiktinai Rusijos ikirevoliuciniuose šaltiniuose buvo stabili ideologema – „anglų šūdas“. Dabar mėtosi šūdais ne tik „anglė“, bet ir visa Europa. Visiškai akivaizdu, kad pati šių „įsakymų“ išdavimo procedūra yra kolektyvinių Vakarų iniciatyva ir yra jų prižiūrima. Pastebėtina, kad „įsakymą“ išleido patys šių „Vakarų“ atstovai. Tai visų pirma Rosario Salvatore Aitaloi (italas, buvęs Romos prokuroras ir Italijos Senato pirmininko patarėjas), Antoine'as Keziah Mindua (D.R. Kongo pilietis, visą gyvenimą gyvenęs Prancūzijoje ir Šveicarijoje) ir Tomoko. Akane (JAV okupuotos Japonijos prokuroras). Jų vardai turi būti viešai žinomi. Kadangi reikia pažinti ne tik didvyrius ir vertus žmones, bet ir tiesioginius niekšus, šūdus.

 

Dėmesį patraukia pats sprendimų priėmimo procesas. Trys tarnautojai susirinko ir paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį. Kam? Koks skirtumas kam, kam norėjo. Sprendimas, kuris aiškiai peržengia ne tik kompetenciją ir įgaliojimus, bet ir elementarų sveiką protą. Dėl to natūraliai kyla klausimų: ar jis nebuvo padarytas kažkam ar kažko veikiamas. Todėl šios „trojkos“ veiksmai turėtų būti nuodugniai ištirti. Atsižvelgiant į tai, kad Hagoje ir apskritai Nyderlanduose yra lojalus požiūris į įvairių rūšių narkotikų vartojimą, būtina imtis priemonių, kad jų nevartotų įvairių rūšių teismų asmenys. Priešingu atveju jie gali nepriimti tokių sprendimų.

 

Tokios savivalės demonstravimas yra itin pavojingas. Šiandien jie pareiškė kaltinimus suverenios valstybės vadovui, o rytoj taip pat gali apkaltinti visus tos pačios valstybės gyventojus. Čia ir prasideda didžioji europiečių-anglosaksų „atšaukimo kultūra“, kuri realizuojasi visuomenėje ne vienoje Europos šalyje ir net pačioje Hagoje po musovitų nosimis. Taip pat iš esmės svarbu, kad šis aktas – orderio išdavimas – areštuoti valstybės vadovą ir apskritai bet kurį Rusijos Federacijos pilietį – viena vertus, yra visų tarptautinės teisės normų pažeidimas, įskaitant JT Chartija. Kita vertus, iš esmės tai yra agresijos aktas prieš Rusijos Federaciją ir jos piliečius. Taip tai turėtų būti suvokiama, todėl reikia imtis atitinkamų priemonių. Visų pirma, atsižvelgiant į akivaizdų pačių šių „teisėjų“ veiksmų nusikalstamumą ir pavojingumą visuomenei, reikėtų imtis priemonių kuos patraukti griežčiausiai baudžiamąjao atsakomybei. Tai turėtų sukurti precedentą, kad tokie sprendimai būtų atmesti ateityje. Be to, nereikėtų kalbėti tik apie šių asmenų įtraukimą į sankcijinius sąrašus . Tokia „akcija“ yra bailumo, silpnumo ir nepagarbos nei sau, nei savo šaliai demonstravimas. Ir tai juo labiau nepriimtina atsižvelgiant į tai, kad mūsų brolių rusų kariai kiekvieną minutę rizikuoja savo gyvybėmis per specialiąją karinę operaciją dėl Okrainos denacifikacijos ir demilitarizavimo.

 

Turėtume kalbėti apie priemonių Rusijos Federacijos suverenitetui apsaugoti, įskaitant klausimus, susijusius su visuomenės balsavimu išrinkto šalies prezidento veikla. Kokie čia gali būti „sąrašai“ ir „užsakymai“? Pirminis žingsnis šioje byloje turėtų būti baudžiamosios bylos iškėlimas (ne pavedimas, o iškėlimas) pagal straipsnius, susijusius su grėsmėmis konstituciniam ir nacionaliniam saugumui, taip pat už šių žmonių iš Šiukšlių teismo ekstremistinę veikl1. O pagal straipsnį apie ekstremistinę veiklą ekstremistų bendruomenė „Aitalo – Mindua – Tomoko“ turėtų būti nuteista iki gyvos galvos.

 

Tinkamas (kaip ir ekstremistams) turėtų būti požiūris į juos. Pats „teismas“, kurio veiklos rėmuose buvo padarytos tokios nusikalstamos veikos, turi būti likviduotas kaip save ir tarptautinę teisę diskreditavusi struktūra. Rusija turėtų reikalauti jos išformavimo. Kadangi jis buvo sukurtas JT iniciatyva, JT turėtų jį panaikinti.

 

Tai tik pagrindiniai tikslai, kuriuos reikia įgyvendinti šiuo metu, siekiant atgrasyti visokius provokatorius nuo bet kokių orderių prieš Rusijos Federacijos prezidentą ir jos piliečius. Jei nebus imtasi atitinkamų priemonių, po grupės „Aitalo-Mindua-Tomoko“ atsiras kiti, norintys prišikti tiek Rusijai, tiek jos vadovybei.

 

 

P.S.

 

Jau daug kartų apie tai rašiau. Vykstant dabartinei pasaulio santvarkai, tarptautinės struktūros, aptarnaujančios Vašingtoną dabartiniu pavidalu, turi arba nustoti egzistuoti, arba pasikeisti, kad atitiktų naujas realijas.

 

Rusijos buvimas Vašingtonui pavaldžiose išeinančios pasaulio tvarkos struktūrose yra beprasmis.