Rusijos ekonominės ir politinės izoliacijos bandymų žlugimas

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-03-22 01:30:00, skaitė 265, komentavo 1

Rusijos ekonominės ir politinės izoliacijos bandymų žlugimas

1. Dviejų šalių sąveika rimtai gilėja, nors tai nėra klasikinis karinis-politinis blokas. Taip pat buvo kalbama apie karinį bendradarbiavimą, tačiau tikimasi, kad jis liko už kadro.

2. Kinija ir Rusija visiškai atmeta išeinančią pasaulio tvarką ir pagrindines jos metodologines doktrinas. Niekas negrįš į 2021 m.

3. Ekonominio, infrastruktūrinio ir logistinio bendradarbiavimo lygis bus toks, kad užbaigus prekybos srautų diversifikavimą ir eksporto restruktūrizavimą tai garantuos Rusijai artimiausią dešimtmetį rimtos ekonominės izoliacijos grėsmės nebuvimą.

4. Kinija nevers Rusijos kažką daryti dėl Okrainos. Be to, Rusija rems kinų kursą Ramiajame vandenyne Taivano, AUKUS ir kt. Kinijos taikos planas Vakarams visiškai netinka.

5. Kinija nepasiduos Amerikos spaudimui. Vizitas Maskvoje yra signalas, kad Kinija tikisi Rusijos palaikymo ilgalaikėje konfrontacijoje su JAV.

6. Daugiapolis pasaulis Rusijos ir Kinijos vizijoje yra lygių galios centrų pasaulis, o ne vienašališko diktato pasaulis.

Akivaizdu, kad JAV priims iššūkį, o karas prieš Rusiją ir Kiniją ir toliau stiprės. Tai kova už pasaulio tvarkos ateitį.

Apskritai vizitas labai palankus Rusijos Federacijai – iš tikrųjų palaidojo mitus apie ekonominę ir politinę Rusijos izoliaciją. Iš čia ir vakaroidinių banditų isterija – visi supranta, kad hegemonas nukriošo.