Apie amerikietišką droną

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://t.me/medvedev_telegram... 2023-03-17 20:16:00, skaitė 412, komentavo 2

Apie amerikietišką droną

Trumpa santrauka: nėra tarptautinės konvencijos šiuo klausimu. 1944 m. Čikagos konvencija ir kiti tarptautiniai dokumentai šių klausimų nereglamentuoja. Beje, priminsiu, kad amerikiečiai sugriovė Atviro dangaus sutartį, kuri suteikė teisę į karinius patikrinimus. Nacionaliniai teisės aktai dar tik formuojami.

Tačiau Oro transporto kodekse operuojama sąvokomis "draudžiamos zonos" ir "ribojamos zonos". Taigi, Oro kodekso 15 straipsnyje nustatytos draudžiamos zonos, pavojingos zonos (poligonų, sprogdinimo darbų zonos ir pan.), orlaivių skrydžių ribojimo zonos ir kiti oro erdvės struktūros elementai, nustatyti veiklai oro erdvėje. Tai atlieka vyriausybė. Šių taisyklių turi laikytis ir dronai. Ypač kovinių operacijų metu, apie kurias žino visi oro erdvės naudotojai. Juo labiau kad kartais sunku užregistruoti orlaivio ar bepiločio orlaivio įskridimo į teritorinę jūrą momentą. O tai yra mūsų teritorijos dalis, į kurią patenka mūsų suverenitetas.

Trumpai tariant, amerikiečiai išėjo iš rikiuotės. Ir nederėtų su jais taikytis. Nors kariniai kontaktai, žinoma, būtini. Ypač tokių amerikiečių bastūnų, kaip senatorius Grahamas, teigiančių, kad numušinėja rusų lėktuvus, fone. Beje, aviakatastrofų kartais nutinka ir tokiems padarams.