„Silicon Valley Bank“ ir „Signature Bank“ bankrotai-didžiausios ekonominės krizės ženklas

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-03-14 21:08:00, skaitė 339, komentavo 6

„Silicon Valley Bank“ ir „Signature Bank“ bankrotai-didžiausios ekonominės krizės ženklas

Aš manau, kad „Silicon Valley Bank“ ir „Signature Bank“ bankrotai tai vienas iš pasirengimo didelio masto ekonominei krizei ženklų.

Per savaitę JAV bankrutavo du bankai. Jų dydis yra vidutinis, tačiau dar trys laukia eilėje. Jie taip pat laukia bankroto. Tai labai blogai, bet, kita vertus, tiems, kurie organizuoja pasaulines krizes, tai labai gerai. Jų požiūriu, „kol storas liesėja, kūdas mirs“.

Karą, kurį JAV sėja visame pasaulyje, turi padauginti ekonominis chaosas. Kuo didesnis šis chaosas, tuo JAV lengviau sunaikinti aljansus ir sustabdyti konkurentus. Taip buvo organizuojamas laikotarpis iki Antrojo pasaulinio karo. Dirbtinai organizuota Didžioji depresija lėmė tai, kad amerikiečiai iš karo išėjo kaip galingiausia jėga. Šiandien matome pasiruošimą III pasauliniam karui. Ekonominė krizė, kuri prasideda bankų sistemos sunaikinimu, yra neatsiejama jos pasirengimo dalis.

P.S.

Kviečiu kiekvieną įsigyti Nikolajaus Starikovo knygą „Krizė. Kaip tai daroma?“. Joje populiaria kalba išaiškinta, kam reikalingos krizės, kaip jos daromos ir kas iš viso šito išlošia.