Kritikuoti valdžią ir net gi valstybės kūrėją Olegą Šurajevą - žmonių konstitucinė teisė

Autorius: Agnė Širinskienė Šaltinis: https://www.facebook.com/profi... 2023-03-05 18:20:00, skaitė 427, komentavo 11

Kritikuoti valdžią ir net gi valstybės kūrėją Olegą Šurajevą - žmonių konstitucinė teisė

"Knygų mugėje pašalinta pandemijos valdymą kritikuojančios knygos reklaminė instaliacija. Leidinio „Baimės metai“ autoriai tai vadina cenzūra, stendą pašalinusi leidykla sprendimo nekomentuoja, o mugės organizatoriai sako, kad taip paprasčiausiai atsižvelgiama į visuomenės pozicijas." (šaltinis: https://www.tv3.lt/.../knygu-mugeje-pasalinta-pandemijos...). Ir čia ne 20 a. pradžia kokioje diktatūroje. Čia 21 a. demokratinėje Europos Sąjungos valstybėje narėje.

Žurnalistams paklausus, paaiškėja, kad ta "visuomenė" su "pozicija" cenzūruoti - pro šalį ėjęs tvarkdarys ir valstybės kūrėjas Šurajevas. Kaip ir visi karaliaus juokdariai, įgarsinęs tai, ką pačiam karaliui nepatogu pavaldiniams pasakyti. Tad su kolegomis šią savaitę pasinaudojome savo statutine teise ir Ekonomikos ir inovacijų ministrei A. Armonaitei uždavėme klausimus apie tai, kas dedasi jos kuruojamoje LITEXPO ir kodėl staiga buvo imtasi cenzūruoti valdžios kritiką, nors kritikuoti valdžią - žmonių konstitucinė teisė. Tik, panašu, kad prie šitos valdžios Konstitucija ne visuomet veikia, bent jau Šurajevui su jo Vyriausybe - tai tikrai ne.

P.S. Armonaitės atsakymai į klausimus bus viešai - Seimo posėdžių salėje. Tad visi galėsime girdėti. Tik ar nebus taip, kaip pastaruoju metu pas valdančiuosius? "Nepažįstu", "neatsimenu, kas rekomendavo", "nežinom, kaip atsirado"