Bandymas išvaduoti Motiną Rusiją iš Putino „kruvinojo režimo“

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-03-03 21:32:00, skaitė 310, komentavo 1

Bandymas išvaduoti Motiną Rusiją iš Putino „kruvinojo režimo“

Šiandien jie pagaliau bandė išvaduoti Motiną Rusiją iš Putino „kruvinojo režimo“. Ir ne bet kokie abejotini personažai, o visas savanorių būrys, sudarytas iš buvusių Rusijos piliečių. Tačiau gal pagal pasą jie net ne Rusijos piliečiai... bet pasas šiuo atveju neturi reikšmės.

„Drąsūs kariai“ su labai abejotinais vieno iš vlasovininkų judėjimo, kovojusių dar su Tarybine Rusija, organizacijų simboliais, puikuojantys kaimo pašto ir sanitarų posto fone, sakė, kad rusai dabar turėtų būti be galo laimingi, nes laisvė jau čia ir pergalė ne už kalnų.

Ir visai nėra ko bijoti – juk drąsūs kariai sakė, kad jie „ne kovoja su civiliais gyventojais“, o tik su Putino kariuomene. Šią „išvaduotojų“ tezę iš karto negailestingai suabejojo vienas griežtas ir užsispyręs faktas – jie puolė ne karinį dalinį, ne karinį objektą, nebuvo užpultas net vietinis policijos skyrius (labai panašu į didvyriškus litukrijos pokario partizanų veiksmus). Išpuolio objektas buvo pora pasienio kaimų Briansko srityje, kuriuose gyvena daugų daugiausia pora šimtų žmonių. Ir jie buvo ne šiaip užpulti, o nužudyti. Nužudyti du su kariuomene ar kitomis teisėsaugos institucijomis nieko bendro neturėję žmones bei sužeistas į nugarą (!) nuo jų bėgti bandęs vaikas.

Džiaugiuosi, kad su vaiku viskas gerai. Jis gyvas ir atliko žygdarbį.

„Išvaduotojų“ herojiškumas yra nuostabus. Beveik penkiasdešimt sunkiai ginkluotų bulių užpuolė taikų Rusijos kaimą. Tačiau Briansko srityje tai gerai žinoma iš jų senelių pasakojimų. Išties, per Didįjį Tėvynės karą baudėjai iš vokiečių, banderovcų, vlasovcų ir šiaip išdavikų, tokiųe kaip visokie policajai, lygiai taip pat puolė Briansko srities kaimus, ir tęstinumas čia akivaizdus. O viename iš išvaduotojų buvo identifikuotas gerai žinomas rusų nacis, liūdnai pagarsėjusio Marcinkevičiaus, pravarde „Tesakas“ sąjungininkas (tesakas buvo denacifikuotas Rusijos kalėjime. Tuo labai piktinosi negausūs Rusijos neonaciai).

Čia taip pat viskas susilieja su penktuoju skaičiumi po kablelio. Norėčiau patarti „išvaduotojams“ paskaityti, kur atsidūrė jų ideologiniai protėviai. Ir net ne vokiečiai, o tie patys išdavikai. Kažkas kabojo kilpoje, kažkas buvo tiesiog suplėšytas vietos gyventojų, kažkas supuvo kalėjime. Yra tokių, kuriems pasisekė pabėgti, bet net ir ten likimas negali būti vadinamas laimingu. O su šiais „išvaduotojais“ bus lygiai taip pat. Tiems, kurie nusprendžia kovoti su savo žmonėmis, negali būti atleidimo.

„Rusijos partizanai“, atsiradę Briansko srityje kovoti su Putino kariuomene, kažkodėl atvyko iš Ukrainos teritorijos ir ten grįžo. Kaip jie įėjo ir kaip ramiai išėjo – kitas klausimas. Bet, matyt, teroristinė akcija buvo gerai suplanuota ir taip pat gerai finansuota, o Rusijos teritorijoje galėjo būti padėjėjų.

Kalbant apie „kovą su Putino kariuomene“, jos rezultatas – vaikas sužeistas ir du civiliai nužudyti. Dabar girdime, kad turėtų būti griežtas atsakymas į tai. Kažkokia nesąmonė. Pasirodo, nacikus turėtume žudyti tik tada, kai jie padaro ką nors nepaprasto? Todėl išgirdus raginimus be perstojo smogti Kijevui, būtent tiems žmonėms ir centrams, kurie planuoja tokias atakas, tai visų pirma reikia padaryti, kad tokios situacijos nepasikartotų. Kad Kijevo vadovai sėdėtų bunkeriuose su prišiktomis kelnėmis ir jiems nekilo kitų minčių, kaip tik pakeisti nešvarias kelnes į švarias.

P.S.

Ir visgi, kam Kijevui to reikėjo? Sprendžiant iš visko, taip pat iš vaizdo įrašų, kuriuos paskelbė teroristai iš Rusijos pasienio kaimų Sushany ir Lyubechany, taip pat akivaizdžiai vienu metu panaudotos TsIPSA (tai saloreicho spec. operacijų padalinys, vadovaujamas jankių ir britaškės pareigūnų) pajėgos, kurios sugebėjo pasėti Rusijos socialiniuose tinkluose trumpam trukusią paniką.

Pagrindinė šios provokacijos užduotis buvo vien informacinė. Be to, tikslų galėjo būti ir daugiau, tačiau du tikslai akivaizdūs:

1. Pridengti greitą Artemovsko pasidavimą, iš kurio "muzikantai" jau siunčia vaizdo įrašus beveik iš centro.

2. Priversti Rusijos visuomenę panikuoti, tada pasipiktinti ir tuo priversti Rusijos karinę vadovybę pagrindinio mūšio išvakarėse dalį savo pajėgų perkelti antrinėmis kryptimis. Bet vėlgi, priežasčių gali būti ir daugiau, tik šie du guli tiesiai paviršiuje.