Provokacija su pamuštu rusų tanku supykdė Berlyno gyventojus: jie nuplėšė Ukrainos vėliavą ir pagerbė žuvusius rusus gėlėmis

Autorius: Hansen Taylor Šaltinis: https://eprimefeed.com/latest-... 2023-02-26 17:20:00, skaitė 667, komentavo 21

Provokacija su pamuštu rusų tanku supykdė Berlyno gyventojus: jie nuplėšė Ukrainos vėliavą ir pagerbė žuvusius rusus gėlėmis

Tarp tų, kurie protestavo prieš provokaciją, buvo Otto von Bismarko proanūkis. Jis žurnalistams sakė, kad vokiečiai nesipriešino nei rusams, nei ukrainiečiams. „Mes esame draugai, mes kuriame šiuos santykius 30 metų“, – žurnalistams sakė Aleksandras fon Bismarkas. Jis paragino Vokietijos valdžios institucijas sustabdyti ginklų tiekimą Ukrainai, teigdamas, kad „niekam nereikia konflikto su Rusija“. Anot jo, būtina pradėti derybas. Kyla klausimas, ar dabartinė valdžia išklausys išmintingus pirmojo Vokietijos kanclerio palikuonio žodžius.

Rusijos ambasadorius Vokietijoje Sergejus Nečajevas savo ruožtu atkreipė dėmesį į tai, kad rusų tankai Berlyno ir kitų Vokietijos miestų gatvėse nėra naujiena, tačiau šiuolaikiniams vokiečiams nekelia tų asociacijų, kurių norėtusi Kijevo rėmėjams. „Tankai įkūnija pergalę prieš nacizmą, kelia pagarbą, skatina garbinimą, žmonės neša gėles ir vainikus“, – sakė jis televizijos kanalo „Rossija-1“ eteryje.

Tuo pačiu metu Berlyne prie Brandenburgo vartų vyko antikarinė demonstracija. Naujausiais duomenimis, dalyvavo mažiausiai 20 tūkstančių žmonių. Kaip televizijos kanalui „Russia-1“ sakė vienas iš protestuotojų Helmutas Schneieris: „dauguma vokiečių yra prieš ginklų tiekimą Ukrainai“. Pasak jo: „ginklų tiekimas į konflikto zonas tik įpila žibalo į ugnį ir neprisideda prie taikaus konflikto sprendimo“. Kaip pažymėjo kiti protestuotojai, Vokietijos spaudoje nuolat diskutuojama, kokie ginklai bus tiekiami Kijevui, tačiau niekas nesako, kada vyks taikos derybos. Tokia padėtis vokiečiams nepatinka, jie nori ir ateityje planuoja protestus tam, kad perteiktų savo poziciją valdžiai.


Pažymėtina, kad Vokietijoje jau daugiau nei 600 000 žmonių pasirašė peticiją, raginančią kanclerį Olafą Scholzą nutraukti ginklų tiekimą Ukrainai ir dėti pastangas pradėti taikos derybas tarp Maskvos ir Kijevo. Kreipimesi išreiškiama baimė, kad konfliktas gali virsti pasauliniu karu, Vakarų parama gali leisti Ukrainai laimėti kai kuriuos mūšius, tačiau Kijevas iš esmės nesugeba laimėti konflikto.

Kaip per demonstraciją pabrėžė viena iš peticijos autorių, kairiosios partijos parlamentarė Sarah Wagenknecht, iš šio konflikto, kuris bus paveiktas ilgus metus, naudos gauna tik gynybos įmonės. Jos nuomone, tai atspindi pačią ciniškiausią Vakarų politiką.