JAV vykstantis krikščionių atgimimas tampa ypatingu tarpkonfesiniu reiškiniu

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2023-02-22 20:16:00, skaitė 283, komentavo 0

JAV vykstantis krikščionių atgimimas tampa ypatingu tarpkonfesiniu reiškiniu

Masinis krikščionių atgimimas, vykstantis Kentukio Asberio universitete, išplito į daugelį krikščionių konfesijų, tokiu būdu pritraukiant tikinčiuosius iš pagrindinių protestantų bažnyčių, Biblija pagrįstų grupių bei katalikų tikėjimo.

Kai vasario 8 d. šiame mažame krikščioniškame koledže vyko įprastos pamaldos, niekas net nesapnavo, kad ji pateks į didžiulį ekumeninį iššūkį, kuriuo dabar tapo.

„Asberio atgimimas“, kaip jis buvo pavadintas, išaugo į visuotinį reiškinį socialinėje žiniasklaidoje, skatinančiu krikščionis iš toli ir visur leistis į žygį ir prisijungti prie Viešpaties garbinimo.

Studentai į miestą atvyko iš Purdue universiteto, Indianos Wesleyan universiteto, Ohajo krikščioniškojo universiteto, Transilvanijos universiteto, Lee universiteto, Džordžtauno koledžo ir daugybės kitų, tačiau lankytojų atvyko ir iš toliau, tokių šalių kaip Havajai, Meksika, Naujoji Zelandija ir Indonezija.

Tačiau tokia trauka peržengė ne tik geografines ribas, bet ir tradicines, visiems įprastas konfesines ribas.

Vietinės Leksingtono katalikų vidurinės mokyklos kapelionas Normanas Fischeris pavadino vykstantį pabudimą „vandens šaltiniu“.

„Tu iš karto pajunti, kad Dievas yra ten“, – pasakė tėvas Fišeris.

Tėvas Fischeris pasakojo, kad vasario 12 d. nuvyko į Asberį ir tarp maldininkų matė nemažai esamų ir buvusių Leksingtono katalikiškos vidurinės mokyklos mokinių.

„Žmonių rankos buvo pakeltos, žmonės giedojo ir visi buvo vieningi“, – sakė tėvas Fischeris, cituodamas 133 psalmę, – „kaip gera ir malonu, kai broliai gyvena kaip vienas“.

Tėvas Fischeris sakė, kad per šią patirtį buvo „pripildytas meilės“ ir „įjungė šlovinimo režimą“.

Asbury fenomenas yra „tyras“ ir „neabejotinas Dievo ir Šventosios Dvasios garbinimas“, – sakė kunigas.

„Nuo pirmos dienos buvo daugybė radikalaus nuolankumo, užuojautos, išpažinties, pasišventimo ir pasidavimo Viešpačiui išraiškų ir demonstracijų“, – sakoma Asbury universiteto prezidento Kevino J. Browno pranešime, paskelbtame mokyklos svetainėje.

„Mes liudijamevisus Šventosios Dvasios vaisius: meilę, džiaugsmą, ramybę, kantrybę, gerumą, dosnumą, ištikimybę, švelnumą ir susivaldymą“, – pridūrė Brownas.

Kita katalikė Katie Reynolds iš Pax Christi katalikų bažnyčios Leksingtone jau tris kartus dalyvavo Asbury susirinkime kartu su keturiais vaikais, kurių amžius svyruoja nuo 6 iki 18 metų.

„Kiekvienas kampas buvo pilnas, o buvo tik stovimos vietos“, – apie savo įspūdį per pirmąjį apsilankymą pasakojo Reynolds.„Pastate galėjote jausti Šventąją Dvasią“.

13-metis Reynoldso sūnus Dylanas sakė, kad jo nuomone, buvo tikrai galinga ir „taip šaunu“ matyti visus šlovinančius Dievą, ir pridūrė, kad jam patiko matyti, „kaip Jėzus ir Dievas atėjo į jų gyvenimą, kad jiems padėtų“.

Dylano 6 metų sesuo Lucy sakė, kad giedant ji jautėsi taip, tarsi „Jėzus būtų šalia manęs“.

Pirmadienį Asberyje vyksta paskutinės viešosios pamaldos, kurios užbaigia dvi savaites trukusias nepertraukiamas šlovinimo ir bendravimo pamaldas.Nuo vasario 21 d. naktines paslaugas siūlys tik kolegijų ir aukštųjų mokyklų studentams, kurios veiks iki ketvirtadienio, o vėliau paslaugos persikels į vietas, esančias už universiteto miestelio ribų.

„Tiesiog noriu pasakyti, kad čia esančios mūsų miesto įstaigos ir miesto infrastruktūra tiesiog nėra toje vietoje, kur galėtume sugerti palaimintų svečių antplūdį, su kuriuo atvykome į Vilmorą“, – paaiškino Brownas.„Mes tiesiog neturime infrastruktūros, kad galėtume priimti visus svečius, kurie atvyksta į Wilmore“.