Lietuvos „Eurovizijos“ atrankoje triumfavo Latvijos muzikantų sukurta daina su juodaodžiais šokėjais iš JK

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/liet... 2023-02-20 02:15:00, skaitė 505, komentavo 19

Lietuvos „Eurovizijos“ atrankoje triumfavo Latvijos muzikantų sukurta daina su juodaodžiais šokėjais iš JK

Šeštadienį, vasario 18 d., Lietuvoje vyko nacionalinė “Eurovizijos” dainų atranka, kurioje buvo išrinktas kūrinys, atstovausiantis kaimyninei šaliai šių metų gegužę 67-ajame tarptautiniame “Eurovizijos” konkurse Liverpulyje. Nugalėtoja tapo Monikos Linkytės atlikta daina Stay, kurią sukūrė latvių muzikantai Krists Indrishonoks (Chris Noah) ir Jānis Jačmenkins (JJ LUSH), apie tai informavo Latvijos muzikos plėtros asociacija/Latvijas Mūzikas eksportas.

Socialiniuose tinkluose pyktį sukėlė tai, kad į Euroviziją yra siunčiami juodaodžiai šokėjai kartu su pritariančiaisiais balsais. Daugelis sako, kad Lietuva tapo oficialia bananų valstybe ir parodė savo tikrąją padėtį pasaulyje. “Vėliavą jau turime – trispalvę, kuri labai panaši į Afrikos šalių vėliavas”, – šmaikštavo socialiniuose tinkluose žiūrovai.

„Viskas prasidėjo nuo to, kad dirbome prie kitos dainos Lietuvos eurovizinei dainų atrankai. Į Kristą kreipėsi dainininkė Monika Linkytė. Kai savo rankose gavau demo įrašą „Stay“, iškart pajutau nepaprastai didelį dainos potencialą“, – atskleidžia Jānis.

„Monika kreipėsi į mane „Instagram“ ir paklausė, ar galėtume kada nors dirbti kartu studijoje. Sutikau ir pakviečiau ją į Latviją. Ji atvyko ir per pusantros dienos turėjome demonstracinę dainos versiją. Pradėjome diskutuoti, kas galėtų būti šios dainos prodiuseris, o aš pasiūliau mūsų pačių puikų talentą Jāni, kuris sutiko. Dainą Anglijoje sumiksavo Christopheris Harrisas. „Stay“ – tai savęs priėmimas ir pažinimas bei tinkamos vietos radimas. Tai galima interpretuoti ir kaip dialogą su savimi, ir su kuo nors kitu“, – sako Krists.

Nors iš pradžių nebuvo minčių, kad daina turi būti rašoma specialiai Eurovizijai, nes norint dalyvauti nacionalinėje Lietuvos atrankoje, kurioje daina renkama tarptautiniam Eurovizijos dainų konkursui, reikia stipraus singlo, laurus nuskynė „Stay“. „Tai pirmoji daina, kurią mes su Monika parašėme kartu, taip pat pirmoji, kurią kartu atlikome trise. Kai pradėjome suprasti šios dainos kontūrus, mums tapo aišku, kad ji turi būti pateikta ir Lietuvos „Eurovizijos“ atrankai, taip sakant, pataikėme į tikslą“, – sako Kristas.

„Monika iš karto labai rimtai žvelgė į nacionalinę atranką su dainininkais ir pritariančiaisiais vokalistais iš Anglijos, pas kuriuos yra studijavusi – jie tikrai šios srities profesionalai. Po pusfinalių ir ketvirtfinalių, po kiekvieno iš šių atrankos etapų, buvo padaryta įvairių pokyčių tiek pasirodyme ir šiek tiek dainoje. Mano nuomone, vienas iš raktų į pergalę yra būtent tai, kad mes visą laiką analizavome pasirodymą ir žiūrovų reakciją ir, kiek galėjome, jį tobulinome“, – atskleidžia Krists.

Jau antrus metus iš eilės JJ LUSH prodiusuota daina pasirodys tarptautiniame „Eurovizijos“ dainų konkurse. Pernai jis dirbo su grupės „Other Boys“ „Eat Your Salad“.

SN inf.