Skandalas: antrarūšės vadovaujamas centras ir žydai pričiupo Trečiakauską, kuris citavo Hitlerį

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/skandalas... 2023-02-19 01:03:00, skaitė 432, komentavo 2

Skandalas: antrarūšės vadovaujamas centras ir žydai pričiupo Trečiakauską, kuris citavo Hitlerį

Adolfas Hitleris (kairėje) ir Lietuvos tėvų lyderia Darius Trečiakauskas.

Lietuvos žmogaus teisių centras pričiupo Krikščionių sąjungos kandidatą į Kauno merus Darių Trečiakauską.

Paaiškėjo, kad rinkimų debatuose vyriškis drįso cituoti Adolfą Hitlerį.

„Toks garsus žmogus, žinomas visiems, Adolfas Hitleris yra pasakęs: laimė valdantiesiems, kai žmonės nemąsto“, - laidoje pasakė D. Trečiakauskas.

Tokio pasisakymo Lietuvos žmogaus teisių centras nepaliko be dėmesio.

„Tenka apgailestauti, kad p. Trečiakauskui, kuris yra ir Lietuvos tėvų forumas Tarybos narys, A. Hitleris atrodo viešai cituotinas asmuo. Matyt, nereikia priminti, kad A. Hitleris yra atsakingas už sisteminį žydų, romų, žmonių su negalia, homoseksualių asmenų persekiojimą ir žudymą. Vien Lietuvoje Holokausto metu nužudyta apie 200 000 žmonių. Toks A. Hitlerio citavimas normalizuoja šį asmenį ir jo skleistas neapykantos idėjas. Raginame Krikščionių sąjunga ir Lietuvos tėvų forumas viešai įvertinti savo kandidato į merus ir Tarybos nario pasirodymą debatuose ir atsiprašyti visuomenės“, - paskelbė Lietuvos žmogaus teisių centras.

Per kiek laiko D. Trečiakauskas turi atsiprašyti visuomenė ir pasižadėti daugiau niekada necituoti A. Hitlerio, Lietuvos žmogaus teisių centras nenurodė.

Savo poziciją išdėstė Lietuvos žydų bendruomenė.

„Žudiko citavimas, nepaisant konteksto, yra jo nusikaltimų propagavimas“, - konstatavo Lietuvos žydų bendruomenė.

treciakauskas.jpg

Ekspertai.eu primena, kad Lietuvos žmogaus teisių centrui vadovauja Jūratė Juškaitė, kuri 2022 m. pavasarį Katedros aikštėje atskleidė, kad yra pora su Lygių galimybių kontroliere Birute Sabatauskaite.

Tąkart J. Juškaitė susirinkusiems žmonėms paviešino, kad šiandien Lietuvos valstybėje ji ir jos sugyventinė (sugyventinis) B. Sabatauskaitė yra antrarūšės.