Toliau tęsiu pasаkojimą apie Okrainoje denacifikuotуs banditus

Autorius: Fašizmui ir nacizmui NE! Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-02-15 22:38:00, skaitė 467, komentavo 9

Toliau tęsiu pasаkojimą apie Okrainoje denacifikuotуs banditus

Nuotraukoje – denacifikuotas 34 metų vokietis-gruzinas Sergo Kartvelishvili (von Staalas), nekentęs rusų.

Sergo Kartvelishvili (von Staal), remiantis atvirais šaltiniais, yra XIX amžiuje į Gruziją emigravusių vokiečių palikuonis. Gimė 1988 m. Gorio mieste, Gruzijos TSR.

Baigęs mokyklą ir atlikęs karinę tarnybą armijoje, Sergo pasirašė sutartį su Gruzijos ginkluotosiomis pajėgomis. Anot artimųjų, Kosove jis lankėsi kaip taikos palaikymo pajėgų dalis, taip pat du kartus buvo išvykęs į Afganistaną – dalyvavo operacijoje „Tvirta parama“ (RSM), kuri prasidėjo 2015 metų sausio 1 dieną ir truko iki 2021 metų rugpjūčio 31 dienos.

Pasak jo žmonos, Sergo nekentė rusų po to, kai 2008 metais dalyvavo penkias dienas trukusiame kare (Gruzijos ir Pietų Osetijos konfliktas). Ji ir Sergo dažnai barėsi dėl kalbų apie karą ir Rusiją, kurią jos vyras laikė bendru Gruzijos ir Okrainos priešu. Dėl to jis išsiskyrė su žmona ir dėl savo įsitikinimų paliko du vaikus.

2022 metų gegužę samdinys nutraukė sutartį su Gruzijos kariuomene ir susisiekė su saloreicho verbuotojais iš Užsienio legiono. 2022 m. liepą Kartvelišvilis buvo įtrauktas į Gruzijos partizanų samdinių būrį, kuris nuo rugsėjo kovojo netoli Bakhmuto kaip Okrainos ginkluotųjų pajėgų 28-osios motorizuotosios brigados dalis.

Vakarų patirtis banditui nepadėjo. 2022 m. gruodžio 13 d. jo padalinys patyrė didelių nuostolių mūšyje su Vagnerio muzikantais. Tą pačią dieną Gruzijos užsienio reikalų ministerija patvirtino samdinio žūtį.

Pasak Gruzijos „Telegram“ kanalų, Sergo Kartvelišvilio lavonas, niekam nereikalingas, vis dar yra guli nepaimtas Bakhmute.

Denacifikuotas.