Nausėda: sąjungininkų išlaidos gynybai turi būti didinamos, o karinė pramonė dirbti visu pajėgumu

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nausedasa... 2023-02-14 18:06:00, skaitė 396, komentavo 6

Nausėda: sąjungininkų išlaidos gynybai turi būti didinamos, o karinė pramonė dirbti visu pajėgumu

Gerovės valstybės kūrėjas Gitanas Nausėda tęsdamas oficialų vizitą Norvegijoje susitiko su Norvegijos premjeru Jonu Gahru Støre.

Lietuvos ir Norvegijos vadovų susitikime daugiausia dėmesio skirta paramos Ukrainai, regiono saugumo ir šalių bendradarbiavimo gynybos srityje klausimams aptarti.

„Rusijos karo Ukrainoje kontekste šalims bendramintėms yra būtina glaudžiai bendradarbiauti ginant laisvės ir demokratijos idėjas bei savo vertybes“, - norvegui pasakė G. Nausėda.

Valstybės lyderis pabrėžė, kad tiek Lietuva, tiek Norvegija ribojasi su agresore Rusija, todėl vienodai vertina kylančias grėsmes ir skiria ypatingą dėmesį savo ir viso NATO rytinio flango stiprinimui.

„Sąjungininkų išlaidos gynybai turi būti didinamos, o karinė pramonė dirbti visu pajėgumu. Turime padaryti viską, kad patys būtume saugūs ir padėtume Ukrainai kuo greičiau pasiekti pergalę – mūsų visų pergalę prieš blogį“, - nurodė G. Nausėda.

Vyriškis taip pat pažymėjo, kad NATO viršūnių susitikimas Vilniuje bus savalaikė proga aptarti Ukrainos euroatlantinės integracijos perspektyvą.