ŽMONIŠKUMO tragedija

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-02-13 21:31:00, skaitė 255, komentavo 1

ŽMONIŠKUMO tragedija

Praėjusią naktį Turkija paskelbė, kad oficialiai jos teritorijoje įvykusio žemės drebėjimo aukų skaičius viršijo 20 000 žmonių. Tai yra, pačios tragiškiausios prielaidos išsipildė. Ir akivaizdu, kad šis skaičius toliau augs ir vis dar labai ženkliai.

Nes jau įveiktas 72 valandų etapas, kai galima tikėtis ką nors išgelbėti (ir išgelbėta daugiau nei 8000 žmonių). Todėl ir toliau bus naudojami kiti griuvėsių išvalymo būdai, kurie pagreitins jų išvalymą, bet taip pat prisidės prie spartaus žuvusiųjų skaičiaus didėjimo. Ir jau dabar akivaizdu, kad aukų skaičiumi ši tragedija pralenks 1939 metų tragediją (atsižvelgiant į smarkiai išaugusį gyventojų tankumą, net jei patys drebėjimai tuomet buvo stipresni).

Tačiau Turkijoje padėtis dar nėra pati tragiškiausia. Blogiausia dabar vyksta Sirijos šiaurėje. Iš pradžių oficialių aukų skaičius ten buvo panašus į turkų. Ir tada jis pradėjo greitai atsilikti. Taip atsitiko dėl to, kad Turkija, daugeliu atžvilgių globojanti šias teritorijas, yra užsiėmusi savo problemomis (be to, daugelis šalių jai teikia pagalbą), o „asadai“ ten neįleidžiami.

Ir pasirodo, kad Vakarų šalių blokada Sirijos atžvilgiu atlieka savo nešvarų darbą, todėl daugelio sirų, net ir tų, kurie galėjo būti išgelbėti, nepavyko išgelbėti. O sutvarkyti griuvėsius ten daug sunkiau, nes „civilizuotai pasaulio bendruomenei“ Sirija nerūpi. Priešingai, kuo Assadui bus blogiau, tuo geriau bus jiems.

Ir iš čia bendras aukų skaičius galiausiai gali viršyti 100 000 žmonių.

Kaip sakiau nelaimės dieną – tai baisi tragedija, įskaitant ir ŽMONIŠKUMO tragedija, kuri daugelis šiandien jau prarado.

P.S.

Tuo metu, kai vakaroidiniai išsigimėliai atsisako siųsti pagalbą Sirijai (LRT šiandien net pasigyrė, kad iš litukrijos yra pasiųsti gelbėtojai Turkijai padėti, tačiau, besišypsodami savo dirbtinėmis reptiliškomis šypsenomis nei žodžiu neužsiminė apie Siriją ir jos žmones), Rusija padeda Sirijai ir jos žmonėms likviduoti katastrofos padarinius.

Rusijos kareivio – gynėjo ir išvaduotojo – įvaizdis išlieka nepakitęs.

Vokietija – Sirija – Ukraina