Nausėda informavo, kad Lietuva turėtų tapti flagmanu visai Europai

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/-nauseda-... 2023-02-13 18:12:00, skaitė 320, komentavo 9

Nausėda informavo, kad Lietuva turėtų tapti flagmanu visai Europai

Gerovės valstybės kūrėjas Gitanas Nausėda besidarbuodamas Briuselyje, kur dalyvavo Europos Vadovų Tarybos (EVT) susitikime, su Europos vadovais aptarė su ekonomika susijusius klausimus. Apie tai skelbiama Prezidentūros pranešime visuomenei „Prezidentas: Lietuva turi potencialo tapti žaliosios pramonės lydere Europoje“.

Kalbėdamas EVT sesijoje Lietuvos vadovas akcentavo būtinybę stiprinti ES įsitraukimą į žalių ir aplinkai draugiškų technologijų kūrimą.

„ES turėtų sparčiau judėti link ekonomikos modelio, kuris prisidėtų prie anglies dvideginio (CO2) emisijų sumažinimo ir aplinkai neutralios gamybos ir vartojimo“, - susirinkusiems nurodė G. Nausėda.

Šalies vadovas pabrėžė, kad EK paskelbtas pirminis Žaliojo kurso pramonės planas paskatins būtinus reguliacinės aplinkos, investicijų finansavimo, reikiamų įgūdžių formavimo pokyčius.

„Lietuva turi stiprias pramonės tradicijas, greitai prie besikeičiančios aplinkos prisitaikančius verslininkus, talentingus darbuotojus. Visa tai mums suteikia galimybę tapti flagmanu kuriant žaliosios pramonės ekosistemos produktus ir paslaugas visai Europai“, - atskleidė G. Nausėda.