Vasario 16-ąją „Pro Patria“ kviečia į tradicinę deglų eiseną Vilniuje!

Autorius: ProPatria.lt Šaltinis: https://www.propatria.lt/2023/... 2023-02-07 04:57:00, skaitė 347, komentavo 14

Vasario 16-ąją „Pro Patria“ kviečia į tradicinę deglų eiseną Vilniuje!

„Vasario 16-oji žymi lietuvių tautos apsisprendimą turėti savo valstybę ir joje patiems spręsti savo likimą. Ilgas tautinio atgimimo kelias vedė prie šios lemtingos akimirkos. Ištisos kartos, sekusios po to, krauju apgynė šį apsisprendimą. Ši diena privalo būti didžiausiu pasididžiavimu kiekvienam Lietuvos piliečiui. Tik jos dėka mes apskritai galime būti kaip tauta, spręsti savo problemas, rinktis kelius, klysti ir stotis ant kojų. Ši diena verta visų ir kiekvieno atminimo,“ – teigia renginio organizatoriai. 

„Pro Patria“ sambūrio pirmininkas dr. Vytautas Sinica atkreipia dėmesį, kad po trisdešimties atkurtos nepriklausomybės metų vis dar nerandama valios įamžinti Lietuvos laisvės kovų, kuriomis siekta apginti ir išsaugoti Vasario 16-osios deklaraciją ir Lietuvos valstybingumą. 

„Nuo 1918-1920 metų laisvės kovų iki Birželio sukilimo, nuo Sąjūdžio iki Katalikų kronikos ir kartais net partizanų – Lietuvoje valdžios lygiu užsispyrusiai nenorima prisiminti su žodžiais „Už Dievą ir Tėvynę“ kovojusių ir žuvusių už Lietuvos nepriklausomybę. Būtent už tautos nepriklausomybę, o ne už abstrakčią kiekvieno laisvę išvažiuoti, kaip šiandien ciniškai bandoma pateikti. Lietuvoje nesistengiama formuoti nuoseklios valstybiškos istorinės atminties, kurioje tautos suverenumas, Lietuvos valstybė, tikrieji jos kūrėjai ir gynėjai turėtų deramą vietą. Oficialiuose minėjimo renginiuose kviečiami kalbėti žmonės, viešai kartojantys, kad per šimtą metų Lietuvos neliks ir tai esą puiku. Tai nėra puiku. Lietuvos laukia toks likimas, kokia bus Lietuvos piliečių valia ją saugoti ir kurti. O kurti įmanoma tik ant pagarbos praeičiai ir Vasario 16-osios principų pamatų. Todėl kviečiame drąsiai ir išdidžiai sutikti šią dieną, nesikuklinti to, kad didžiuojamės ir švenčiame būtent Lietuvos valstybingumą. Susitikime prie Jono Basanavičiaus paminklo Vasario 16-osios vakarą ir pakvieskime kartu švęsti visą Vilnių,“ – deglų eiseną komentavo „Pro Patria“ pirmininkas dr. Vytautas Sinica. 

Organizatoriai įsipareigoja pasirūpinti tūkstančiu deglų ir kartu kviečia visus dalyvius esant galimybei atsinešti savo deglus ir pakviesti į renginį artimuosius bei draugus.