Gitanas Nausėda tapo pedofilijos skandalo liudininku

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/gita... 2023-02-01 01:59:00, skaitė 200, komentavo 7

Gitanas Nausėda tapo pedofilijos skandalo liudininku

„Baisus smūgis Lietuvos politinei sistemai, baisus smūgis Lietuvos Respublikos Seimo įvaizdžiui ir partijai, kuri delegavo šitą asmenį“ – taip sureagavo prezidentas Gitanas Nausėda  į kilusį skandalą dėl  konservatorių frakcijos nario Kristijono Bartoševičiaus, kuris kaltinamas dėl nepilnamečių seksualinio prievartavimo.

Šalies vadovas tikino negalvojęs, kad „teks būti pedofilijos skandalo Seime liudininku“.

„Žinote, aš prieš 33-34 metus, kaip ir dauguma Lietuvos žmonių, stovėjau masiniuose Sąjūdžio mitinguose ir tikrai tuo metu net nujausti negalėjau, kad štai, praėjus daugiau kaip trims dešimtmečiams, teks būti pedofilijos skandalo Seime liudininku“, – LRT televizijai sakė G.Nausėda.

Gitanas Nausėda tikisi, kad pavyks išbristi

„Tikėkimės, kad mes iš šito skandalo išbrisime, sustiprėsime, išmoksime tam tikras pamokas, tačiau man tikrai kelia nerimą mūsų politinės kultūros, jau čia turbūt nebepavadinsi ir šitaip, bet, vis dėlto, nuosmukis. Tikrai tenka dėl to apgailestauti, tenka apgailestauti dėl to, ką patyrė galimos aukos arba ką patyrė jų artimieji. Tikrai norėtųsi, kad tokių skandalų mes neturėtume mūsų mylimoje šalyje“, – sakė G.Nausėda

Nausėda apgailestauja dėl Konservatorių partijos

„Svarbiausia tai, kad dabar, turbūt, bet kokie partijos, kuri delegavo šį asmenį, sprendimai jau turės būti žvelgiami per šią skandalo prizmę. Ir klausimas, kaip tai atsilieps būsimai įstatymdavystei, teisėkūrai, įstatymų priėmimui, kurių nemaža dalis dar stalčiuose ir turi būti svarstoma jei ne pavasario, tai vėlesnėse sesijose. Tenka tiktai apgailestauti“, – apgailestavo G. Nausėda.

Kuo kaltinamas ir kas gresia Kristijonui Bartoševičiui?

Prokuratūros pranešime spaudai teigiama, kad politikas įtariamas atlikęs nusikalstamą veiką pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (BK) 150 straipsnio 4 dalyje, 153 straipsnio 1 dalyje ir 150 straipsnio 3 dalyje nurodomus pažeidimus.

BK 150 skyriaus pirmas punktas nurodo, kad „tas, kas tenkino lytinę aistrą su žmogumi prieš šio valią analiniu, oraliniu ar kitokio fizinio sąlyčio būdu panaudodamas fizinį smurtą ar grasindamas tuoj pat jį panaudoti, ar kitaip atimdamas galimybę priešintis, ar pasinaudodamas bejėgiška nukentėjusio asmens būkle, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki septynerių metų“, o trečiasis punktas kalba apie negalimą tokio pobūdžio veiklą su nepilnamečiu asmenimi. Ketvirtasis punktas kalba apie tokius veiksmus su mažamečiu asmeniu, už ką gresia laisvės atėmimas iki 13 metų.

Tuo metu 153 skyriaus pirmajame punkte teigiama, kad „tas, kas atliko jaunesnio negu šešiolikos metų asmens tvirkinimo veiksmus, baudžiamas laisvės apribojimu arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų“.

BV inf.