Dekomunizacija Melitopolyje

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-01-31 21:15:00, skaitė 179, komentavo 1

Dekomunizacija Melitopolyje

Tiesą sakant, čia nėra nieko stebėtino. Dar pavasarį 4 naujuose Rusijos regionuose buvo išleisti dekretai (DLR ir LLR - respublikos valdžios, Zaporožės ir Chersono regionuose - vietos karinės civilinės administracijos), panaikinantys gyvenviečių, gatvių pavadinimus, saloreicho pakeistus po euromaidano.

Ryškiausia proceso iliustracija – Bachmuto pervadinimas į Artemovską. Žinoma, nuo tokių naujienų vienodai spirga ir dešinieji, ir kairieji. Ir isteriškai: "O siaube, Melitopolyje grąžinami Tarybiniai gatvių pavadinimai. Tai baisus komunistų sąmokslas".

Nežinau, kuo tie žmonės laiko savo publiką. Taigi, paai6kinu:

1. Visi pavadinimai sinchroniškai atšaukiami DLR, LLR, Zaporožės ir Chersono regionuose. Tai nėra vietinis sprendimas. Tai yra regionų valdžios institucijų sprendimas ir jis susijęs ne tik su Melitopoliu. Kaip galima spėti, regionų valdžia neveikia savarankiškai ir nesirenka į slaptus posėdžius, kad priimtų tuos pačius sprendimus atskirai nuo Maskvos.

2. Kaip galima numanyti, tokius politinius sprendimus Maskvoje kontroliuoja priežiūros institucijos, įskaitant Prezidento administraciją. Taigi, kai tau pasakoja pasakas apie tai, kad „komunistai Melitopolyje“ atsipalaidavo diržus, tai transliuoja arba žmonės, kurie nežino, kaip nustatomas naujų teritorijų tvarkymo procesas, arba tie, kurie žino, bet įvairių priežasčių vedami, klaidina auditoriją. Akivaizdu, kad sinchroniniams sprendimams atšaukti visus vardus iki 2014 m. pritarė politinis blokas Maskvoje.

3. Visų nuo 2014 m. padarytų pervadinimų atšaukimas nėra susijęs su tuo, kad naujų regionų administracijoje yra per daug komunistų, o tuo labiau Rusijos Federacijos prezidento administracijoje (įdomu, ar yra bent 1 ten yra?), Bet siekiant pašalinti bet kokius teisiškai įpareigojančius Maidano valdžios veiksmų pėdsakus naujų Rusijos regionų teritorijoje. Tai grynai technologinis veiksmas, kuris sistemingai įgyvendinamas per 2022 m.

4. Pasibaigus karui, regionų gyventojai galės demokratiškai apsispręsti tokiais prieštaringais klausimais kaip Artemovskas / Bakhmutas, kuriuos tos pačios DLR valdžia jau aiškiai išaiškino socialiniuose tinkluose sklindančios isterijos fone. Lengviausias būdas, ginčytini klausimai yra susieti su pirmaisiais rinkimais po karo pabaigos kaip vienos balsavimo dienos dalis (taip pat ir siekiant sutaupyti pinigų atskiriems vietos plebiscitams), kai patys vietiniai nusprendžia, kaip jie nori vadintis miestą ir kaip vadinsis gatvė, kurioje jie nori gyventi. Ir tikrai ne rėkiantys, lakstantys po socialinius tinklus, šaukiantys apie Rosą Luxembourg. Jei žmonės nori gyventi Rosa Luxemburg gatvėje, jie gyvens Rosa Luxembourg gatvėje. Jei nenori, gyvens gatvėje, kuri vadinsis kitaip. Bet visi šie pokyčiai jau bus Rusijos teisės lauko rėmuose, niekaip nesusiję su maidaunu ir saloreichu. Pagrindinė šiandienos užduotis – Okrainos pėdsakų naikinimas Rusijos teritorijose.

O kaipgi bus su litukrijoje sąjūdžio šaikos pakeistais miestų ir gatvių pavadinaimais? Klausimas aišku retorinis....laukiame.