Trampas pareiškė, kad konfliktą Ukrainoje jis išspręstų per vieną dieną

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/tram... 2023-01-28 04:51:00, skaitė 273, komentavo 1

Trampas pareiškė, kad konfliktą Ukrainoje jis išspręstų per vieną dieną

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trampas pareiškė, kad jei šiuo metu eitų Amerikos administracijos vadovo postą, jis per 24 valandas galėtų pasiekti taikų konflikto Ukrainoje sprendimą.

„Net ir dabar, jei būčiau [Jungtinių Valstijų] prezidentu, galėčiau susiderėti dėl šio baisaus karo pabaigos <…> per 24 valandas“, – ketvirtadienį savo socialiniame tinkle „Truth Social“ rašė jis.

Anksčiau D. Trumpas, komentuodamas dabartinio JAV prezidento Joe Bideno administracijos veiksmus Ukrainos atžvilgiu, pareiškė, kad konfliktas turi būti baigtas susitarimu, o ne į Kijevą siunčiama milijoninė pagalba. Be to, D. Trumpas tvirtino, kad dėl JAV veiksmų konfliktas Ukrainoje gali sukelti pasaulinį karą.

JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoja politiniams reikalams Viktorija Nuland ketvirtadienį pareiškė, kad JAV administracija yra pasirengusi rimtose derybose dėl Ukrainos apsvarstyti tam tikrų sankcijų Rusijai švelninimą. Kartu ji pabrėžė, jog JAV nori užtikrinti, kad Kijevas atgautų kontrolę teritorijose, kurios tapo Rusijos Federacijos dalimi arba yra kontroliuojamos Rusijos kariuomenės. Valstybės Dūmos Tarptautinių reikalų komiteto vadovas Leonidas Sluckis, reaguodamas į tai, atkreipė dėmesį, kad Nulando žinia Maskvai yra nepriimtina, nes istorinių sprendimų negalima pakeisti pažadais peržiūrėti apribojimus.

SN inf.