Kaip Popiežius Pranciškus bando pateisinti sodomitus

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-01-27 21:57:00, skaitė 286, komentavo 7

Kaip Popiežius Pranciškus bando pateisinti sodomitus

Romos popiežius Pranciškus: „Mes visi esame Dievo vaikai, ir Dievas myli mus tokius, kokie esame, ir už stiprybę, kurią kiekvienas turime kovoti už savo orumą. Homoseksualumas nėra nusikaltimas. Tai ne nusikaltimas. Taip, tai nuodėmė. Bet pirmiausia atskirkime nuodėmę ir nusikaltimą. Nepasigailėti vienas kito yra nuodėmė, o kas tada? Kiekvienas vyras ir moteris savo gyvenime turi turėti langą, kur galėtų nukreipti savo viltį ir kur galėtų matyti Dievo orumą. Būti homoseksualiu nėra nusikaltimas, tai žmogaus būklė“.

 

Kaip stačiatikių krikščionis, negaliu nekomentuoti pagrindinio pasaulio Romos kataliko kalbos. Ką sako popiežius Pranciškus? Kad sodomijos nuodėmė nėra nusikaltimas. Bet palaukite, bet kokia nuodėmė, ypač tokia rimta kaip sodomija, yra nusikaltimas Viešpaties akivaizdoje. Tokia retorika gali nueiti toli. Pavyzdžiui, Judo išdavystė įstatymų leidybos požiūriu nėra nusikaltimas. Kūdikių žudymas motinos įsčiose (be medicininių indikacijų) – irgi n4ra nusikaltimas (daugelio šalių Baudžiamojo kodekso požiūriu). Dviejų suaugusių asmenų svetimavimas, beje, teisiniu požiūriu taip pat nėra nusikaltimas. Ir apskritai, kaip sakoma, nepagautas – ne vagis. Nusikaltimo faktą dar reikia įrodyti teisme. Tokia retorika gali pateisinti daugumą nuodėmių.

 

Kur veda šis nuodėmės išteisinimo kelias? Į tai, ką matome Vakaruose kaip visumą – į dvasinę ir moralinę degradaciją. Nes Dievo Įstatymas laikui bėgant nesikeičia. O =mogaus sukurtus bet kokius įstatymus galima pakeisti. Kaip ir PSO, pavyzdžiui, naujajame TLK leidime, homoseksualumas nebelaikomas psichikos sutrikimu, o pripažįstama kaip normą.

 

Todėl kyla klausimas. Kodėl Romos katalikų galva nusikaltimo sampratą matuoja ne dvasinėje, o teisinėje plotmėje? Nejaugi jis sudarė sąjungą su Viešpaties priešu?