CBDC: Central Bank Digital Currency. Lietuva – bandomųjų triušių ferma

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-01-21 22:56:00, skaitė 753, komentavo 20

CBDC: Central Bank Digital Currency. Lietuva – bandomųjų triušių ferma

Esame ant skaitmeninio konclagerio slenksčio. Mūsų Tautos vedliu parinktas švedų banko darbuotojas ne atsitiktinai. Su galimai korumpuoto teismo pagalba pasistatęs namą regioniniame parke, ir tuo parodęs nepagarbą  visuomenei, dabar "aukštas vaikinas" mus visus pavertė eksperimentiniais gyvuliukais, kuriuos jo užsienio šeimininkai naudoja skaitmeninio konclagerio diegimo modelio kūrimui. Lietuva tapo ne tik jų melžiama karve, bet ir CBDC diegimo poligonu. 

Ilgamečiai Nausėdos šeimininkai Valenbergai yra nekarūnuoti Švedijos karaliai. Jie valdo bankus ir kompanijas Ericsson, Electrolux, ABB, SAS Group, SKF, AIK, Atlas Copco, ir t.t. Praėjusio šimtmečio septintame dešimtmetyje Valenbergų šeimos įmonėse dirbo 40 procentų visų Švedijos dirbančiųjų, o šių įmonių kapitalizacija sudarė apie 40 procentų Stokholmo fondų biržos kapitalizacijos.

Nausėda tarnavo Valenbergams, iš kurių banko atėjo į prezidentūrą. Prieš tai jis spjovė į viešą interesą, teisėsi su visuomeninėmis organizacijomis dėl „stiklinio kūbo“, kuri jis pasistatė Pavilnių regioninio parko centre, prie gražiausios Vilniaus Pūčkorių atodangos

Apie mums rengiamą skaitmeninį konclagerį pasakoja seimo narys Mindaugas Puidokas.

https://youtu.be/Vwibubgb03s

Žemiau pateikiu ir daugiau informacijos šia aktualia CBDC tema.

Giluminės valstybės sąmokslas. Popierinių pinigų panaikinimas ir perėjimas prie skaitmeninės pinigų sistemos numatytas 2023 m. kovo 20 d.? 

Knygoje "COVID-19: Great Reset" Klausas Švabas aiškiai nurodė, kad "kovido pandemija" - yra pasaulio tvarkos ir viso žmonių gyvenimo būdo pertvarkymo pradžia.

2022 m. antroje pusėje ėmė ryškėti didžiosios ekonominės krizės kontūrai. Pinigų savininkai (pagrindiniai JAV Federalinio rezervo akcininkai) daro viską, kad sukeltų krizę. Jie paskelbė "pandemiją", į ekonomiką pripumpavo trilijonus dolerių, o 2022 m. kovo mėn. pradėjo sparčiai didinti JAV Federalinės rezervų sistemos pagrindinę palūkanų normą. FED vadovas Jerome'as Powellas teigė, kad tai būtina siekiant pažaboti didelę infliaciją, nors tuo pat metu smarkiai didėja ekonomikos nuosmukio, kuris yra daug pavojingesnis už infliaciją, rizika.

2023 m. recesija turėtų įgauti aštrią formą, išplisti už JAV ribų ir sukelti pasaulinę ekonomikos krizę. Krizės metu pinigų savininkai už dyką supirkinėja daugybės bankrutuojančių asmenų turtą ir gauna gausų derlių. Kadaise tai buvo vadinama "kapitalo koncentracija ir centralizacija".

Krizė tikriausiai bus perėjimo nuo vienos pinigų sistemos prie kitos momentas. Šis perėjimas bus panašus į XX a. septintojo dešimtmečio perėjimą, kai auksinio dolerio standartą pakeitė popierinio dolerio standartas. Šis perėjimas prasidėjo, kai 1971 m. rugpjūčio 15 d. JAV iždas nustojo keisti dolerius į auksą, ir baigėsi 1976 m. sausio mėn., kai Jamaikos konferencija nusprendė demonetizuoti auksą ir paskelbti JAV dolerį monopoline pasaulio valiuta.

Nuo to laiko pasaulyje liko tik fiat pinigai, kurie nebuvo paremti auksu, sidabru ar kitomis likvidžiomis prekėmis, o buvo paremti tik skola. Jau beveik pusę amžiaus Federalinės rezervų sistemos ir kitų didžiųjų centrinių bankų spausdinimo mašinos dirba visu pajėgumu, sparčiai didindamos pinigų pasiūlą ir kurdamos skolą. Skolų piramidė išaugo iki dangaus. Dėl milžiniškos pinigų pasiūlos pinigai sparčiai pigo, o tai lėmė palūkanų normos mažėjimą. Šiandien ji jau beveik lygi nuliui. Koks tai kapitalizmas, jei pinigai nustoja būti kapitalu (savaime generuojančia verte)? Jau subrendo klausimas dėl esamos pinigų sistemos pertvarkymo arba visiško jos pakeitimo nauja.

Štai čia į pagalbą ateina tokia priemonė kaip CBDC: centrinio banko skaitmeninė valiuta - centrinio banko skaitmeninė valiuta. Praėjusių metų pabaigoje internete pasirodė vaizdo įrašas pavadinimu "Kas yra CBDC pinigai ir kaip jie susiję su jūsų kūnu?".

"Kas yra CBDC pinigai..." 

https://www.youtube.com/watch?v=gXuCxmWDrJo

Catherine Austin Fitts gimė 1950 m. gruodžio 24 d. Filadelfijoje, Pensilvanijoje. Dirbo "Dillon Investment Bank", "Read & Co", užėmė vykdomojo direktoriaus pareigas. Džordžo H. V. Bušo prezidentavimo laikotarpiu ji dirbo būsto ir miestų plėtros (HUD) sekretoriaus padėjėja. Praėjusio amžiaus dešimtajame dešimtmetyje ji buvo pakviesta į JAV Federalinio rezervo valdytojų tarybą, tačiau nusprendė palikti vyriausybę ir pereiti į privatų verslą. 2000-aisiais ji pradėjo nagrinėti korupcijos ir piktnaudžiavimo JAV valdžios institucijose temą. Pamažu ji susidarė vaizdą apie tai, kas vyksta Vašingtone. 2020-21 m. tai galėtų būti vadinama giliosios valstybės sąmokslu. Katherine Austin Fitts teigė, kad "kovido pandemija" - taip pat yra giluminės valstybės suplanuotas veiksmas.

Paskelbtame vaizdo įraše ji pasakoja apie CBDC operaciją ir pabrėžia, kad FED dar neseniai atsargiai vertino skaitmeninio dolerio idėją. Paskui šis požiūris ėmė keistis. Ypač atsižvelgiant į tai, kad Kinijos centrinis bankas skaitmeninį juanį pradėjo testuoti 2021 m. ir pažadėjo naująją valiutą visiškai įvesti 2023 m. Kinijos skaitmeninė valiuta gali smarkiai pakenkti JAV dolerio pozicijai pasaulyje. O 2022 m. Jerome'as Powellas tvirtai pareiškė, kad bus įvestas skaitmeninis doleris.

Žmonės puikiai supranta, kad naujoji skaitmeninė valiuta bus įrankis, kuriuo bus galima sekti žmogaus gyvenimą iki menkiausių smulkmenų. Naujoji valiuta sumanyta kaip priemonė žmonių elgesiui valdyti. Skaitmeniniai pinigai bus programuojami: valiutos panaudojimo galimybės bus nustatomos atsižvelgiant į asmens elgesį. Jei elgiamasi netinkamai, prieiga prie skaitmeninės valiutos sąskaitos bus užblokuota. CBDC sistema yra elektroninė koncentracijos stovykla.

Vaizdo įraše "Kas yra CBDC pinigai..." rodomas Tarptautinių atsiskaitymų banko vadovo Agustino Carstenso (ši tarptautinė institucija yra pagrindinis daugelio pasaulio centrinių bankų CBDC projektų koordinatorius) pasisakymas. Štai jo žodžiai: "Ką dabar daryti su grynaisiais pinigais? Nežinome, kas šiandien naudoja šį šimto dolerių banknotą ar 1000 pesų banknotą. Pagrindinis skirtumas tarp CBDC [ir grynųjų pinigų] yra tas, kad Centrinis bankas visiškai kontroliuos taisykles ir sąlygas, kurios lems šios Centrinio banko priemonės naudojimą."

Catherine Fitts komentuoja BIS vadovo atskleidimą: "Jis sakė, kad skaitmeninės valiutos atveju jie galės centralizuotai nustatyti taisykles ir užtikrinti jų vykdymą. Tai reiškia, kad jei jie nenori, kad pinigus naudotumėte toliau nei už penkių kilometrų nuo namų, to daryti negalėsite. Jei jie nuspręs padidinti mokesčius, tiesiog paims juos iš jūsų sąskaitos. Todėl jie nustato taisykles, pagal kurias viską stebi ir gali centralizuotai užtikrinti jų vykdymą."

Tačiau žmonės nesiduos apgaunami, todėl skaitmeninės valiutos taikymą reikės užtikrinti. Catherine Fitts teigia, kad planas, kaip priversti įvesti CBDC, yra toks.

1. Būtina išprovokuoti didžiulę pasaulinio masto ekonominę krizę.

2. Šios krizės pasekmė ir apraiška bus masiniai mažųjų ir vidutinių įmonių bankrotai ir sparčiai augantis nedarbas. Dešimtys, šimtai milijonų žmonių visame pasaulyje atsidurs ant mirties slenksčio. 

3 Paprastai valstybė gelbsti žmones skirdama valstybės lėšų socialinėms išmokoms, nemokamam maistui ar viešųjų darbų programoms. Šį kartą gelbėjimo misiją vykdys Centrinis bankas. Ji skirstys pinigus - kažką panašaus į sraigtasparnio pinigus.

4 Tačiau 2023 m. sraigtasparnių pinigai bus ne popieriniai doleriai, o skaitmeninė valiuta. Kiekvienas norintis gauti pagalbą turės turėti elektroninę piniginę. Alkis privers žmones priimti skaitmeninę valiutą.

Vaizdo įraše matome Catherine Fitts ir Richardo Andreaso Wernerio, kuris laikomas vienu geriausių centrinės bankininkystės ekspertų, pokalbį. Taigi, elektroninė piniginė pagal centrinių bankų skaitmeninius pinigus - tai tik pirmas atsargus pinigų meistrų žingsnis kuriant elektroninę koncentracijos stovyklą. Richardas Werneris teigia, kad centrinių bankų planai yra pakeisti elektronines pinigines mikroschemomis, implantuojamomis į žmogaus smegenis.

Atkreipkite dėmesį į mįslingus Catherine Fitts žodžius: ji du kartus pakartojo, kad perėjimą prie naujos pinigų sistemos, pagrįstos CBDC, "pinigų meistrai" planuoja 2023 m. kovo 20 d.

Visiškai sutinku su Ričardu Verneriu, kuris teigia: "Grynųjų pinigų naudojimas - tai pirmas dalykas, kurį galime padaryti, kad užkirstume kelią skaitmeninės valiutos įvedimui."

Baigiamajame vaizdo įrašo žodyje (pranešėjo balsas už kadro) randame dar vieną rekomendaciją: "Bet ką laisvi ir suverenūs žmonės gali padaryti prieš šią tironiją...? Reikia nepamiršti, kad galingasis elitas gali daryti tai, ką daro, tik todėl, kad dauguma piliečių, dauguma iš mūsų, dar neatsibudo ir nesuprato, kas iš tikrųjų vyksta. Jei šviestume žmones, turėtume geriausią galimybę veiksmingai kovoti su visais šiais planais ir priemonėmis."

Šaltinis.