Naujųjų šventimo tradicijos, "praturtintos" imigrantų iš islamo šalių, įsigalėjo Europoje

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-01-04 02:05:00, skaitė 386, komentavo 3

Naujųjų šventimo tradicijos,

Praėjo laikai, kai monokultūrinės Europos tautos kultūringai minėdavo Naujuosius. Milijonai multikultūralistų, pakviestų ir sorošinių NVO atvežtų į ES, Merkel ir jos bendraminčių neteisėtai įleistų iš Afrikos ir Azijos į Šengeno zoną, kad kurti afroeuropietį, atnešė ir naujas, Europoje anksčiau neregėtas, Naujųjų sutikimo tradicijas.

2016 m. Kelne ir kituose miestuose Šiaurės Afrikos ir Artimųjų Rytų vyrai išprievartavo ir seksualiai užpuolė apie 2 500 vokiečių moterų - šis įvykis paskatino partijos "Alternatyva Vokietijai" iškilimą ir antiimigracines nuotaikas Vokietijoje,

Skambiausias multikultūralizmo akordas buvo masinis moterų išprievartavimas Kiolne, švenčiant 2016 atėjimą. Tuomet buvo išprievartauta centrinėje miesto aikštėje apie 100, o užpulta apie 2500 moterų. Tai buvo Vokietijos kanclerės Angelos Merkel, neteisėtai įleidusios į Voietiją kelis milijonus nelegalių migrantų, multikultūrinio triumfo valanda.

Pastaruoju metu ES apsiprato su naujomis tradicijomis, todėl šiais metais Prancūzijos ir kita ES spauda net apsidžiaugė, kad sudeginta mažiau automobilių, negu jų buvo deginama ankstesniais metais.

Naujųjų metų dieną naujosios "kultūros" nešėjai vėl pavertė Berlyną ir kitus ES miestus karo zonomis, tačiau šiemet, kaip rodo naujienų pranešimai, išpuoliai buvo itin žiaurūs ir nukreipti prieš gelbėjimo tarnybas, įskaitant greitosios pagalbos darbuotojus.

Berlyne policija ir ugniagesiai gelbėtojai reagavo į 3 943 incidentus, 15 ugniagesių gelbėtojų ir 18 policijos pareigūnų buvo sužeisti. Pasak laikraščio "Bild", "ypač skaudžių išpuolių buvo "karštuosiuose Kreuzbergo ir Neuköllno rajonuose, kuriuose gyvena daug migrantų".

Kreuzberge jaunuoliams padegus barikadas, gaisro gesinti atvykusius ugniagesius užpuolė 200 kaukėtų vyrų. Neukelne, kuris yra vienas daugiakultūriškiausių Vokietijos rajonų, 50 nusikaltėlių raketomis apšaudė gelbėjimo pajėgų tarnybas.

Vienoje nerimą keliančioje scenoje nufilmuota, kaip grupė vyrų puola greitosios pagalbos automobilį, mėtydami daiktus į atidarytas galines automobilio dureles.

Kituose vaizdo įrašuose matyti, kaip jaunuoliai mėto raketas į greitosios pagalbos automobilius, bandančius važiuoti Berlyno gatvėmis.

Dauguma incidentų buvo nufilmuoti, o vaizdo įrašuose matyti degančios transporto priemonės, gaisrai aukštuose daugiabučiuose, o vienam policijos pareigūnui raketa pataikė tiesiai į šalmą, kuris vėliau užsiliepsnojo. Vienas pareigūnas ir vienas ugniagesys patyrė sunkių sužalojimų ir tebėra hospitalizuoti.

Berlyno ugniagesių departamento atstovas Thomas Kirsteinas nurodė, kad į juos buvo šaudoma smulkiais  šratais. 

Vokietijos policijos profesinė sąjunga (DPolG) reikalauja Vokietijos politinės klasės atsakymų, be kita ko, dėl nusikaltėlių kilmės. Neseniai Berlyno kairiųjų vyriausybė nusprendė, kad įtariamųjų nusikaltimais pilietybės statusas ir užsienio tautybė nebebus registruojami, o tai, daugelio kritikų nuomone, yra siekis nuslėpti nuo visuomenės įtariamųjų užsienio kilmę.

DPolG vadovas Raineris Vendtas (Rainer Wendt) sakė FOCUS online: "Tarp daugelio darbo grupių vyrauja įspūdis, kad migrantų kilmės jaunų vyrų grupės yra labai paplitusios šiuose išpuoliuose".

Georgas Pazderskas, buvęs AfD frakcijos Berlyno parlamento Atstovų rūmuose lyderis, rašė: "Kada pagaliau pripažinsime, kad turime didžiulę problemą dėl jaunų vyrų migrantų iš archajiškų visuomenių, kurie nenori integruotis? Nutylėti problemą reiškia toliau ją skatinti".

Kiti miestai, pavyzdžiui, Duisburgas, taip pat nukentėjo nuo smurto, įskaitant išpuolius prieš gelbėjimo tarnybas.

"Net patyrusius gelbėjimo tarnybų darbuotojus šokiruoja žiaurumo mastas. Tam pagaliau turi ateiti galas. Valstybė nebegali daugiau stovėti nuošalyje, kai chaotiškai nusiteikę žmonės nuolat puola policijos pareigūnus ir ugniagesius. Tai nėra nereikšmingi nusižengimai, tai yra nusikaltimai", - "Bild" sakė CDU Berlyno skyriaus vadovas Kai Wegneris.

https://www.youtube.com/watch?v=VGvPvOk-jGk

Prancūzija

AVvXsEi3FsYKcpuhr7Gz2VVTGN_zOvUFCbiLH0O95B6JEKC-KzacQe5cx1yemJemApZETuOft1QCul0DEbx5h11JUJoLzIeBcskqIZ2bR9RpguRVMfuYGfgN4w-rzS7nL18d3O-DhQ6IKW7snyvDRbvxmaObp-zf9XLpxtR2HagTkn0PRXtl8rL_ONh09WIn=w557-h313

Keliuose Prancūzijos miestuose buvo padegta beveik 700 automobilių, o Naujųjų metų išvakarėse Prancūzijoje suimta beveik 500 žmonių. Tačiau Prancūzijos vidaus reikalų ministras Žeraldas Darmaninas (Gérald Darmanin) pareiškime teigė, kad Naujųjų metų išvakarės šalyje praėjo "be didesnių incidentų". Jis paaiškino, kad Prancūzijos valdžios institucijos metų pabaigoje buvo paskelbusios aukštą parengtį: Naujųjų metų išvakarėse visoje šalyje buvo sutelkta 90 000 policijos pareigūnų ir žandarų.

Prancūzijos politikas taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad 2022 m. Naujųjų metų išvakarėse padegtų transporto priemonių skaičius istoriškai pagerėjo - visoje šalyje sudegė "tik" 690 automobilių. Remiantis pranešime pateiktais duomenimis, pernai šis skaičius buvo 874, t. y. 21 proc. geresnis.

Darmaninas nurodė, kad buvo sulaikyta 490 asmenų, t. y. 11 proc. daugiau nei praėjusiais metais, todėl ministras padarė išvadą, kad policija ir žandarai gatvėse buvo visiškai pajėgūs palaikyti viešąją tvarką. Socialinio tinklo "Twitter" vartotojai pašiepė Darmanino įrašą, nurodydami, kad šalį užplūdo 90 000 pareigūnų, sukurdami labai brangiai kainuojančią policinę valstybę, kuri turėtų būti šventinė proga, ir net tada buvo padegta šimtai transporto priemonių ir užpulta policija.

Kipras

Migrantai Kipre Naujuosius metus pasitiko masinėmis muštynėmis Larnakos gatvėse. Policijos duomenimis, šeštadienio vakarą kilo muštynės, kuriose dalyvavo apie 60 žmonių. Tačiau kai į įvykio vietą atvyko valdžios institucijos, migrantų gaujos, kurių visi buvo paaugliai, jau buvo išvykę.

Šiuo metu Kipre vienam gyventojui tenka daugiausia prieglobsčio prašymų iš visų ES šalių. Kipro valdžios institucijų duomenimis, šiuo metu prieglobsčio prašytojai sudaro beveik 5 % salos gyventojų.

Viena

Vienoje įvyko ne tik išžaginimas ir įvairūs jaunų migrantų išpuoliai prieš policiją (pvz., Favoritene ir Floridsdorfe), bet ir "naujametinė žmogžudystė" Naujųjų metų išvakarėse. Pirmadienį buvo rastas 74 metų vyro kūnas, ant kurio buvo matyti "mirtini sužalojimai galvos ir krūtinės srityje, rodantys trečiosios šalies atsakomybę".

Dabar paaiškėjo pirmosios šokiruojančios, bet, deja, nuspėjamos praėjusių Naujųjų metų nakties detalės. Vienoje miesto parke trys "vyrai" išprievartavo nepilnametę (17 m.). Draugės aptiko auką ir pranešė policijai. Galima daryti prielaidą, kad nusikaltėliai, jei jie kada nors bus sugauti, greičiausiai bus įprasti įtariamieji iš islamo kultūros aplinkos.

Riaušės Belgijoje, šaudynės Zalcburge ir Milane

Belgijoje taip pat beveik tradiciškai vyko imigrantų riaušės. Kaip pranešė Belgijos naujienų agentūra "Belga", vien sostinės Briuselio regione policija Naujųjų metų išvakarėse sulaikė apie 160 žmonių. Antverpene taip pat buvo suimta kelios dešimtys žmonių. Čia taip pat buvo vykdomi išpuoliai prieš gelbėjimo tarnybas, policiją ir praeivius. Vienu atveju greitosios pagalbos tarnyba negalėjo atvykti į pagalbą žmogui, iškritusiam pro langą (!), nes migrantai apšaudė automobilį raketomis.

Zalcburge prie diskotekos kilo masinės muštynės, kuriose dalyvavo apie 30 žmonių. 

Milane per iškilmes 25 metų vyras buvo sužeistas pistoleto šūviu. Neapolyje šešiolikmetis, švęsdamas Naujųjų metų išvakarėse dėdės buto balkone, buvo pakirstas kulkos.

Berlyno valdžia kaltina ne migrantus, o raketas, fejerverkus ir petardas

Po Naujųjų metų išvakarių įsiplieskė naujos diskusijos dėl bendro petardų draudimo. Tačiau tai, Jonas Aston nuomone, yra fiktyvios diskusijos. Vokietija turi problemų ne dėl raketų, fejerverkų ar petardų, o dėl atsiskyrėliško jaunimo, kurio kilmės šalis - daugiausia arabų migrantai. Psichologas Ahmadas Mansuras aiškina: "Turime reikalų su neintegruota, į šią visuomenę neatvykusia grupe. Grupė, kuri iš dalies niekina ir atmeta policiją ir teisinę valstybę".

Šis reiškinys nėra naujas. Šių Naujųjų metų nakties įvykiai primena 2015-2016 metų sandūros įvykius Kelne. Šį kartą kalbama ne apie išpuolius prieš moteris, o apie brutalų destruktyvumą ir išpuolius prieš policiją, ugniagesius ir gelbėjimo tarnybas, tačiau klientūra ta pati.

Tačiau per septynerius metus diskusijose ir viešajame vertinime nebuvo padaryta jokios pažangos. Tikrųjų riaušių priežasčių vis dar vengiama politiškai aiškintis. Vietoj to naudojamas miglotų ir visiškai absurdiškų terminų fejerverkas. Kalbama apie "jaunus vyrus" arba "vakarėlių ir renginių sceną". Neformalus žaliųjų svajotojų ir viešųjų redaktorių aljansas atsisako bet kokių diskusijų apie nusikaltėlių kilmę.

Berlyno senatas dabar pateikia tariamą savo paties sukurtos problemos sprendimą - uždraudžia petardas. "Kas čia per nesąmonė apie petardas? To niekam nereikia", - sakė Berlyno kultūros senatorius Klausas Ledereris (Die Linke). Jis reikalauja, kad federalinė vyriausybė užtikrintų fejerverkų pardavimo draudimą. Būtent tai Berlyno vidaus reikalų senatorė Iris Spranger dabar nori pasiūlyti vidaus reikalų ministrų konferencijoje. Berlyne negalima reglamentuoti privataus petardų draudimo. Tai turime reglamentuoti federalinio lygmens Sprogmenų įstatyme", - sako Sprangeris. Raudonai-raudonai-žaliasis senatas kovoja su simptomais, bet ne su problemos priežastimi.

Jonas Aston nuomone, dėl  saugumo padėties pablogėjimo kalti politikai, vykdantys imigracijos politiką. Riaušes pradėjo daugiausia migrantų mažuma. Užuot persvarsčius migracijos ir integracijos politiką, dabar norima apriboti visų laisves.

Nuorodos:

https://rmx.news/france/french-interior-minister-mocked-after-saying-only-690-cars-torched-on-new-years-eve/

https://rmx.news/france/french-interior-minister-mocked-after-saying-only-690-cars-torched-on-new-years-eve/

https://pleiteticker.de/ignoriert-die-ursache-boellerverbot-ist-scheindebatte/