Šimonytė pranešė, kad priklauso ateitis

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/simonyte-... 2022-12-31 21:34:00, skaitė 540, komentavo 14

Šimonytė pranešė, kad priklauso  ateitis

Komsomolkos pravardę turinti I. Šimonytė (viduryje).

Komjaunuoliškomis kalbomis stabiliai garsėjanti, Landsbergių augintine prisistatanti LR premjerė Ingrida Šimonytė pasveikino „Global Lithuanian Leaders“ kasmet organizuojamo Globalių Lietuvos profesionalų forumo dalyvius, palinkėdama forumui tapti nauju postūmiu, siekiant atskleisti pasaulyje pasklidusius šalies talentus ir svariai prisidėti prie naujos kartos Lietuvos kūrimo.

„Nuoširdžiai malonu kreiptis į talentingus žmones, sugebančius ne tik drąsiai svajoti, bet ir įgyvendinti savo svajones. Esu įsitikinusi, kad pasaulio ateitis priklauso ne diktatoriams, autokratams, ne manantiems, kad jie yra geresni už kitus, o tiems, kurie kuria – mokslininkams, verslininkams, menininkams, įvairių sričių specialistams, plėtojantiems galimybes ten, kur kiti regi tik grėsmes ir dažnai, savo įsivaizdavimu, neįveikiamus iššūkius.

Manau, kad šis forumas – puiki vieta mums visiems praplėsti savo žinias, pažinčių ratą, pasidalinti skirtingomis patirtimis ir atradimais. Kai gyvename 11-ą brutalios Rusijos invazijos Ukrainoje mėnesį, kartu tai yra priminimas, kad, atsiremdami vienas į kitą ir veikdami kartu, mes – nesvarbu, kurioje pasaulio vietoje gyvename, – galime pasiekti ženkliai daugiau nei pavieniui“, - susirinkusiems pasakė I. Šimonytė.

Pasak moters, „viskas sparčiai keičiasi ir visi turime prisiimti atsakomybę už tai, kaip atrodys ateities pasaulis“.

„Tebūnie šis forumas nauju postūmiu, siekiant atskleisti globalių Lietuvos profesionalų talentus ir svariai prisidėti prie naujos kartos Lietuvos arba, kaip formuluojame pradedančioje ryškėti Lietuvos ateities vizijoje „Lietuva 2050” – „Šiaurinės žvaigždės Lietuvos – kūrybingų žmonių šalies, kurioje norisi gyventi” – kūrimo“, - tuščių, beprasmių žodžių virtinę kaip visada liejo augintinė.