Nausėda: Lietuva yra valstybė, visapusiškai dalyvaujanti pasaulinėje žmonių ir idėjų apytakoje

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nausedali... 2022-12-31 04:19:00, skaitė 437, komentavo 12

Nausėda: Lietuva yra valstybė, visapusiškai dalyvaujanti pasaulinėje žmonių ir idėjų apytakoje

Gerovės valstybės kūrėjas Gitanas Nausėda ir pirmoji valstybės ponia Diana Nausėdienė dalyvavo Vilniaus rotušėje vykusioje unikalioje Globalios Lietuvos apdovanojimų ceremonijoje.

Prezidentūra praneša, kad „apdovanojimuose pagerbti Lietuvai nusipelnę profesionalai, kurie, palaikydami ryšį su Tėvyne, kuria įkvepiančias sėkmės istorijas, stiprina Lietuvos tarptautiškumą, plečia šalies įtaką pasaulinėje ekonomikoje, moksle, kultūroje, deda tvirtą pagrindą mūsų šalies ilgalaikiam klestėjimui ir gyventojų gerovei“.

„Šiandien Lietuva yra valstybė, visapusiškai dalyvaujanti pasaulinėje žmonių ir idėjų apytakoje, puikiai žinanti savo stiprybes ir mokanti jas išnaudoti“, - pasakė šalies vadovas.

Valstybės lyderis pasveikino visus laureatus ir nominantus, kurių gyvenimo istorijos liudija apie didžiulį potencialą, kuris gali ir turi būti panaudotas, siekiant ilgalaikio Lietuvos klestėjimo ir jos žmonių gerovės.

Šalies vadovas taip pat paskelbė ir įteikė apdovanojimus nominacijos „Už nuoseklų diasporos indėlį Ukrainos palaikymui“ laureatams.

„Džiaugiuosi, kad lietuvių tauta, taip pat ir diasporos atstovai, nuo pat kruvino Rusijos karo pradžios skyrė nepaprastai daug jėgų, laiko ir lėšų Ukrainai bei jos žmonėms“, - tarė G. Nausėda.

Pirmoji valstybės ponia D. Nausėdienė paskelbė ir apdovanojo nominacijos „Už jaunųjų talentų Lietuvai ugdymą pasaulyje“ nugalėtoją, kuriuo tapo Kazickų šeimos fondas.