Lietuva kosmoso srityje turi didžiulį potencialą, iki 2027 metų kosmoso sektorių augins dešimteriopai

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/lietuva-k... 2022-12-29 21:24:00, skaitė 315, komentavo 6

Lietuva kosmoso srityje turi didžiulį potencialą, iki 2027 metų kosmoso sektorių augins dešimteriopai

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė ir ministerijos pastato fragmentas.

Prieš pats šv. Kalėdas Ekonomikos ir inovacijų ministerija pranešė, kad investuoja į kosmoso pramonės augimą ir šios srities startuolių skatinimą.

Skelbiama, kad Lietuvoje kuriasi Europos kosmoso agentūros verslo inkubatorius („ESA BIC Lietuva“), kuris telks kosmoso srities startuolius, teiks jiems techninę ir konsultacinę pagalbą bei rems inovatyvių produktų kūrimą. Šio inkubatoriaus startuoliams finansuoti iki 2027 metų skirta 500 tūkst. eurų iš suplanuoto 1 mlrd. eurų paketo Lietuvos ekonomikai.

„Kosmoso srityje turime didžiulį potencialą, kurį reikia auginti ir stiprinti, todėl toliau investuojame į šią sritį“, - pasakė Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Visorių informacinių technologijų ir „Kaunas Tech“ parkuose įsikursiančioms inkubuojamoms įmonėms bus sudaromos sąlygos gauti techninę ir konsultacinę pagalbą.

ESA BIC yra didžiausias verslo inkubatorių tinklas Europoje, kuris vienija daugiau kaip 1100 startuolių, įsikūrusių įvairiose Europos šalyse.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija yra parengusi Lietuvos kosmoso sektoriaus plėtros koncepciją, kuria brėžiamas tikslas šalies kosmoso sektorių iki 2027 metų išauginti dešimteriopai – iki 1 proc. BVP.

Tikimasi, kad per 5 metus kosmoso įmonių skaičius Lietuvoje išaugs daugiau kaip 2,5 karto.