Teismo prašoma įpareigoti Bagdzevičių paneigti dezinformaciją

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/teismo-pr... 2022-12-28 23:27:00, skaitė 389, komentavo 1

Teismo prašoma įpareigoti Bagdzevičių paneigti dezinformaciją

LRTK lyderis Rimantas Bagdzevičius (kairėje)

Gruodžio 27 d. ekspertai.eu kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą.

Teismo prašoma įpareigoti Lietuvos radijo ir televizijos komisiją (LRTK) ir jos vadovą Rimantą Bagzevičių paneigti dezinformaciją ir paskelbti, kad Jungtinių Tautų Žmogaus Teisių Komiteto (JTŽTK) ir kitų Jungtinių Tautų sutartinių organų išvados ir bei sprendimai yra teisiškai privalomi.

Ekspertai.eu primena, kad Monikos Garbačiauskaitės-Budrienės vadovaujamo valstybinio transliuotojo laidoje laidoje „Panorama“ lapkričio 30 d. buvo paskelbta dezinformacija, kad neva JTŽTK ir kitų JT sutartinių organų išvados nėra privalomos Lietuvai nepaisant to, kad Lietuva pasirašė ir ratifikavo Pilietinių ir politinių teisių paktą bei jo papildomą protokolą.

Po minėtos dezinformacijos paskelbimo, ekspertai.eu kreipėsi į LRTK su prašymu paneigti dezinformaciją pagal Visuomenės informavimo įstatymo 19 str.

Tačiau R. Bagzevičius atsakė, kad tai nėra dezinformacija ir kad JTŽTK sprendimai nėra privalomi, juos nori vykdai, nori nevykdai, priklauso nuo nuotaikos.

Teismas informavo, kad bylą nagrinės teisėja Jovita Einikienė.

Ekspertai.eu primena, kad beveik milijoninio biudžeto R. Bagzevičiaus vadovaujama kontora pagarsėjo tuo, kad darbo metu tiesiog nedirba:

Keli susiję:

Dėl valstybinio transliuotojo skleidžiamos dezinformacijos kreiptasi į LRTK lyderį Bagdzevičių