Jungtinės Tautos patvirtino – griauti tarybinių paminklų Antakalnio kapinėse negalima

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/jungtines... 2022-12-16 23:34:00, skaitė 420, komentavo 10

Jungtinės Tautos patvirtino – griauti tarybinių paminklų Antakalnio kapinėse negalima

Džiaugsmo laisvės partijos atstovai Teisingumo ministrė Ewelina Dobbrowolska, Vilniaus meras Remigijus Šimašius ir jų gyvenimo šūkis.

Gruodžio 14 d. Jungtinės Tautos (JT) išsiuntė naują laišką Lietuvos užsienio reikalų ministerijai, kuriame patvirtino, kad Antakalnio kapinėse esančių tarybinių paminklų griauti negalima – draudimas galioja.

JT patikslina, kad jeigu kažkas jau išmontuota, dalys turi būti išsaugotos, kad tarybinius paminklus būtų galima atstatyti.

„Mano vertinimu, 2-3 metų bėgyje bus priimtas galutinis Jungtinių Tautų Žmogaus Teisių Komiteto (JTŽTK) sprendimas įsakyti Lietuvai atstatyti tarybinius paminklus Antakalnio kapinėse ir apmokėti advokato S. Tomo sąskaitas-faktūras“, - informavo prof. advokatas Stanislovas Tomas.

Ekspertai.eu primena, jog visos būsimos išlaidos turės būti apmokėtos ne iš Lietuvos mokesčių mokėtojų kišenės, o iš dabartinio Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus bei Teisingumo ministrės Ewelinos Dobrowolskos asmeninių pinigų kapšelių. Būtent šie veikėjai nutarė spjauti į JT sprendimą negriauti paminklų ir taip dar kartą pažemino Lietuvos vardą.

JT%20dokumentas.jpg

Keli susiję:

Meras Šimašius vilniečiams nesibodi skelbti savo feikinės darbotvarkės

Šimašius su Dobrowolska nutarė nusišlapinti ant Jungtinių Tautų sprendimo Lietuvai