Susitiko kartą rupūžė ir angis, arba kaip telekanalas «Lietus» pribaltikos nacikų subinę laižė

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-12-07 01:20:00, skaitė 395, komentavo 10

Susitiko kartą rupūžė ir angis, arba kaip telekanalas «Lietus» pribaltikos nacikų subinę laižė

Norėjo kalbėti rusiškai

NEPLP nurodė, kad „Lietaus“ atstovai prašė, kad tarybos posėdis vyktų rusų kalba. Televizijos kanalas šiuos kaltinimus neigia.

Latvijos Nacionalinės elektroninės žiniasklaidos tarybos (NSESM, NEPLP) pirmininkas Ivaras Abolinsas apkaltino „Dožd“ atstovus paprašius surengti svarstymus dėl televizijos kanalo bylos rusų kalba. Tai jis pareiškė leidiniui „Delfi“.

„Esame nusivylę televizijos kanalo „Dožd“ požiūriu – į NEPLP posėdžius kanalo atstovai atvyko be vertėjo ir norėjo kalbėti rusiškai, todėl posėdžiai neįvyko“, – sakė A. Abolnišas.

„Dožd“ vyriausiasis redaktorius Tikhonas Dzjadko „Novaja gazeta Europe“ sakė, kad kanalo atstovai „niekada nesiūlė vesti oficialių diskusijų nevalstybine Latvijos kalba“.

"Taryba, skirta "Lietaus" transliavimo licencijos atėmimui, vyko nedalyvaujant televizijos kanalo atstovams, į ją nebuvome pakviesti. Iki šiol su taryba įvairiais klausimais diskutavome ne kartą, rusų kalba buvo naudojama kaip darbo kalba šalių susitarimu, vertėjo nereikėjo. Kitame posėdyje, vykusiame spalio mėnesį, buvo pasiūlyta pereiti prie latvių kalbos, o tuo metu neturėjome laiko pasikviesti vertėjo“, – sakė Dzyadko..

Šiandien Latvijos nacionalinė elektroninės žiniasklaidos taryba anuliavo televizijos kanalo „Dožd“ transliavimo licenciją.

„Dėl grėsmės nacionaliniam saugumui ir viešajai tvarkai NEPLP šįryt nusprendė panaikinti leidimą transliuoti televizijos kanalą „Dožd“, – rašė Abolinas.

„Lietuje“ jie pavadino „visus kaltinimus nesąžiningais ir absurdiškais“.

Rusiškieji liberalai rusofobai, šliaužiojantys prie pribaltikos nacių kojų, yra nepamatuojamai gražūs savo vergiškumu. Toks nuostabus pribaltikos nacizmo temos atskleidimas.