Rusijos Federacijos gynybos ministerija apie smūgius Okrainos energetikos sistemai ir atakas Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų aerodromuose

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-12-06 20:09:00, skaitė 416, komentavo 12

Rusijos Federacijos gynybos ministerija apie smūgius Okrainos energetikos sistemai ir atakas Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų aerodromuose

Rusijos gynybos ministerijos pareiškimas dėl atakų prieš Engelso ir Diagilevo aerodromus ir šiandienines raketų atakas prieš taikinius Okrainoje.

[...] Gruodžio 5-osios rytą įKijevo režimas, siekdamas sunaikinti Rusijos tolimojo nuotolio strateginius orlaivius, tarybinės gamybos reaktyviniais nepilotuojamais orlaiviais «Striž», bandė smogti Riazanės srities „Diagilevo“ ir Saratovo srities „Engels“ kariniams aerodromams.

Smūgiai buvo perimti Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų oro gynybos.

Rusijos aerodromuose nukritus ir sprogus reaktyvinių bepiločių orlaivių nuolaužoms, buvo nežymiai apgadinta dviejų orlaivių korpuso apdaila.

Trys aerodrome buvę rusų techninės tarnybos kariai buvo mirtinai sužeisti.

Dar keturi sužeisti kariai buvo nuvežti į gydymo įstaigas, kur jiems buvo suteikta visa būtinoji medicinos pagalba.

Nepaisant Kijevo režimo bandymų teroristiniu aktu sutrikdyti Rusijos tolimojo nuotolio aviacijos kovinį darbą, šiandien apie 15 val. (Maskvos laiku), panaudojant didelio tikslumo oro ir jūros ginkluotę, buvo surengtas didžiulis smūgis į kariuomenės vadovavimo ir kontrolės sistemas, su jomis susijusius objektus, gynybos kompleksus, ryšių centrus, Okrainos energetikos ir karinius vienetus.

Tikslas pasiektas. Sunaikinti visi priskirti 17 objektai.

Dėl smūgių buvo sutrikdytas Okrainos ginkluotųjų pajėgų rezervų, užsienio ginklų, karinės technikos ir amunicijos pervežimas į kovos rajonus geležinkeliu.

P.S.

Palydovinės nuotraukos taip pat patvirtina, kad Engelso aerodrome nėra didelės žalos aerodromo infrastruktūrai ar gaisro/detonacijos požymių.