Paskiepyti žmonės sudaro didžiąją dalį mirčių nuo COVID-19

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2022-12-06 17:36:00, skaitė 318, komentavo 0

Paskiepyti žmonės sudaro didžiąją dalį mirčių nuo COVID-19

JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centrų (CDC) duomenys parodė, kad paskiepyti žmonės sudarė didžiąją dalį nuo COVID-19 mirčių rugpjūtį. Iš 2022 m. rugpjūtį užregistruotų 6512 mirčių 58,6 proc. mirčių buvo priskirtos paskiepytiems žmonėms, ir jų daugėja.

Šaltinis2022 m. sausio mėn. paskiepytų asmenų mirtingumas nuo COVID-19 vis dar buvo mažuma – 41 procentas duomenų buvo susijęs su vakcinuotais asmenimis.

Tačiau jau birželio ir liepos mėn. CDC duomenų analizė parodė, kad daugiau nei 50 procentų mirčių užregistruota paskiepytiems asmenims. „Nebegalime sakyti, kad tai yra neskiepytų žmonių pandemija“, – lapkričio 23 d. straipsnyje „Washington Post“ sakė Kaizerio šeimos fondo viceprezidentė Cynthia Cox.

Įrodyta, kad vakcinacijos nuo COVID-19 veiksmingumas per kelis mėnesius smarkiai sumažėjo.

Profesorius Jeffrey‘is Townsendas iš Jeilio universiteto, biostatistikas ir tyrimo, kuriame vertinamas natūralus ir vakcinuotas imunitetas nuo COVID-19, pagrindinis autorius, elektroniniame laiške „The Epoch Times“ rašė:  „Dauguma žmonių patyrė tam tikrą poveikį, o laikas nuo paskutinio poveikio kartu su paskutiniu poveikiu lemia imuniteto lygį ir gali paaiškinti daugumą jautrumo, sergamumo ir mirtingumo skirtumų“, – rašė Townsendas.

 

Šiuo metu ilgalaikiai imuniteto nuo COVID-19 tyrimai parodė, kad nepaisant to, ar asmuo yra paskiepytas ar užsikrėtęs COVID-19, jo imunitetas laikui bėgant silpsta.

Kiti tyrimai, lyginantys natūralų imunitetą su skiepijimu, dažnai parodė, kad vakcinacija linkusi silpnėti daug greičiau nei natūrali infekcija.

 

Kai kurie mokslininkai taip pat teigė, kad mRNR vakcinos gali trukdyti natūraliam organizmo imuniniam atsakui. Kadangi dabartinė mRNR vakcinose naudojama technologija gali „paslėpti mRNR nuo ląstelių apsaugos ir paskatinti ilgesnį biologinį pusinės eliminacijos periodą bei didelę baltymų gamybą“, teigiama 2022 m. birželio mėn. straipsnyje, paskelbtame žurnale „Food and Chemical Toxicology“. Baltymai yra pagrindinė SARS-CoV-2 viruso patogeninė dalis.

Vidaus ligų gydytojas ir kardiologas daktaras Peteris McCulloug „The Epoch Times“ sakė, kad pandemiją sukėlė neskiepytieji tik 2020 m., kai vakcinų nebuvo, o nuo 2021 m. nuo COVID-19 mirė daugiausia skiepyti žmonės. Jis samprotavo, kad taip yra paprasčiausiai todėl, kad vakcina mažai padėjo kontroliuoti mirtingumą. „[CDC duomenys] per vėlai daro tokią išvadą, [skiepytieji] tikriausiai įgijo daugumą 2021 m.“, - sakė McCullough.

2020 m. CDC užregistravo daugiau nei 385 000 mirčių nuo COVID, o 2021 m., kai žmonės buvo pradėti skiepyti, nuo COVID-19 mirė daugiau nei 463 000 mirčių.

 

Iki 2021 m. birželio mėn. maždaug 53 procentai JAV gyventojų buvo gavę pirmąją dozę, o 44 procentai buvo visiškai paskiepyti.

Vis dėlto mirtingumo nuo COVID-19 atvejų skirtumas tarp 2021 m. pirmojo pusmečio ir antrojo pusmečio buvo nedidelis – nuo liepos iki gruodžio užregistruota daugiau nei 244 000 atvejų. „Tai tikrai negali būti situacija, kai dėl COVID mirčių kaltiname neskiepytus žmones. Ir tikrai nedarytume išvados, kad vakcinos mums padarė kokią nors įtaką, nes dauguma mirčių įvyko skiepų laikais“, – sakė McCullough.

Kitų šalių duomenys taip pat parodė, kad paskiepytų pacientų, paguldytų į ligoninę nuo COVID, daugėja.

Dar 2022 m. sausio mėn. iš Australijos Naujojo Pietų Velso valstijos (NSW) gauti hospitalizacijos duomenys parodė, kad didesnė dalis hospitalizuotų pacientų buvo paskiepyti. NSW buvo vienintelė valstija, kuri toliau stebėjo ir skelbė Australijoje hospitalizuojamų žmonių vakcinos statusą. Tai viena iš labiausiai skiepytų vietų; iki lapkričio 24 d. daugiau nei 80 procentų vyresnių nei 16 metų žmonių gavo vakcinas.

Naujausi NSW savaitiniai duomenys ir toliau rodo, kad paskiepyti asmenys sudaro didžiąją COVID hospitalizavimo ir mirčių dalį. Naujausia ataskaita, paskelbta lapkričio 12 d., parodė, kad neskiepyti pacientai prisidėjo prie 21 procento COVID mirčių ir mažiau nei 1 procento hospitalizacijų ir priėmimo į intensyviosios terapijos skyrių.

 

Tačiau reikia pažymėti, kad ataskaitoje buvo nurodyti tik 24 COVID mirčių atvejai ir 440 hospitalizacijų, o tai rodo, kad ligos sunkumas sumažėjo.

 

2022 m. liepos 31 d.–rugpjūčio 6 d. Kanadoje gauto mirtingumo duomenys taip pat parodė, kad nors pagausėjusi populiacija sudarė 70 procentų visų mirčių nuo COVID, neskiepytieji prisidėjo prie mažiau nei 10 procentų mirčių..

Ataskaitos iš JK taip pat parodė panašias išvadas. 2022 m. kovo 31 d. paskelbta ataskaita parodė, kad beveik 73 procentai mirčių nuo COVID buvo skiepyti asmenys, o 10 procentų – neskiepyti žmonės. Tuo metu daugiau nei 57 procentai gyventojų gavo revakcinaciją, o 73 procentai gavo pirmines dozes.

McCullough pridūrė, kad sumažėjus bendram ligos sunkumui naudojant Omicron, duomenys gali nepateikti tikslaus supratimo apie COVID mirčių skaičių. „CDC mirties duomenys turi būti interpretuojami atsargiai.“

CDC svetainėje šiuo metu apskaičiuota, kad tik 10 procentų mirčių nuo COVID-19 būtent vakcinos yra mirties priežastis.

McCullough pateikė pavyzdį, kad žmogus gali būti paguldytas į ligoninę dėl širdies priepuolio ir su teigiamu COVID testu, nes sirgo šia liga prieš 6 mėnesius. „Tai gali reikšti, kad kai kurių mirčių atveju „palyginti nesvarbu, ar jie yra paskiepyti, ar neskiepyti“, - sakė McCullough.

McCullough taip pat perspėjo, kad ligoninių tyrimai apie ligų pasekmes tarp vakcinuotų ir neskiepytų asmenų dažnai renka vakcinų duomenis, kurie nebuvo sinchronizuoti su JAV vakcinos administravimo įrašu.

Šaltinis