Dainius Kreivys nežinojo, kad asmeniškai pelnosi iš penkis kartus pakeltų elektros kainų

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/dainius-k... 2022-11-23 16:30:00, skaitė 298, komentavo 1

Dainius Kreivys nežinojo, kad asmeniškai pelnosi iš penkis kartus pakeltų elektros kainų

Pagaliau paaiškėjo, kodėl Energetikos ministras Kreivys sugalvojo tą idiotišką „ALGORITMĄ“, kai elektros kaina „Nordpool“ biržoje yra perkama ne už mažiausią, tačiau už didžiausią pasiūlytą kainą.

Būtent todėl elektros kaina nuo 2020 m., kai viena KWH kainavo 11 centų, per pusantrų metų išaugo penkis kartus iki 50 centų už KWH pas įvairius „nepriklausomus tiekėjus“.

Pars Energetikos ministras D.Kreivys yra „Igničio“ akcininkas, tiesa, tam, kad paslėpti ministro galus, sugalvota itin išmani schema – Kreivys tapo „Igničio“ akcininku per kelias kitas jam priklausančias įmones.

Mat „Ignitis group“ akcininke neseniai tapo ir įmonė „Norteo“. Pastarąją valdo (turi 95 proc. akcijų) kitą įmonė UAB „Catus“, kurios 40 proc. akcijų valdo privatus investuotojas Dainius Kreivys. Pats jis 40 proc. akcijų vadina „keliomis akcijomis“. Jis sakė nežinantis apie „Norteo“ įsigytas akcijas, nėra šio ryšio deklaravęs ir žadėjo pasidomėti, ar reikia šią sąsają deklaruoti.

Tiesiogiai už „Ignitis grupės“ veiklą atsakingas Energetikos viceministras G. Norkūnas šiuo metu yra įmonės akcininkas ir gauna dividendus, jo interesų deklaracijoje neatsispindėjo – jis deklaravo tik akcijų pirkimo faktą 2020 metų spalį, kai ministerijoje dar nedirbo. Vėliau tyrimą atliekantiems LRT žurnalistams teigė šį savo interesą nurodęs.

Smulkieji akcininkai valdo 25,01 proc. „Ignitis grupės“ akcijų, 74,99 proc. valdo Finansų ministerija.

Dainius Kreivys LRT žurnalistams tai vadina smlukmena:

- Ar jūs žinojote, kad jūs per savo verslą esate su „Igničio“ akcijomis susijęs?

- Ne.

- Kad buvusi SKV valda dabar yra Nortėjos akcininkė?

- Po vieną dvi ar šimtą akcijų gali turėti bet kas. Aš kaip privatus asmuo turiu dešimtis akcijų įvairių smulkių ir vidutinių įmonių. Negalima ieškoti, kas turi po kelias akcijas ir paskui sakyti, kad tu kažką turi.

Šaltinis: laisvaslaikrastis.lt

P. S.

Į klausimus atsakyta: išsamus Energetikos ministro Kreivio išaiškinimas dėl elektros kainų