Turkija smogė JAV bazei Rojavoje

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-11-22 20:46:00, skaitė 482, komentavo 10

Turkija smogė JAV bazei Rojavoje

Dėl Turkijos oro smūgio Amerikos teroristų mokymo ir ruošimo centrui Rojavoje.

Pats tikslas buvo akivaizdus, nes būtent šioje bazėje amerikiečiai apmokė teroristę, Stambulo centre surengusią teroristinį išpuolį, kurio metu žuvo 6 ir sužeisti kelios dešimtys civilių.

Erdogano kerštas buvo neišvengiamas. Manoma, kad turkai uždarais kanalais informavo JAV, kad toks smūgis bet kokiu atveju bus surengtas ir amerikiečių darbuotojai iš ten buvo evakuoti prieš smūgį.

Pagal tą pačią schemą Iranas kartą subombardavo amerikiečių Aino Assado bazę Irake, likus kelioms valandoms iki smūgio (per Katarą ir Iraką), informuodamas JAV, kad prieš bazę bus surengtos raketų atakos, o tai suteikė JAV laiko perkelti darbuotojus į požemines slėptuves.

Tačiau tuo metu, net ir oficialiais duomenimis, buvo 114 sužeistųjų ir sviedinių kontūzitų JAV piliečių (neoficialiais duomenimis, buvo ir žuvusiųjų). Tačiau svarbiausia čia yra pati situacija, kai Amerikos objektai gali būti bombarduojami.

Iš pradžių Iranas, dabar Turkija. Pasaulis pasikeitė...

Rusija viešai nepritaria Turkijos veiksmams, tačiau pažvelgus į besitęsiančią situaciją, tai partijų vieša retorika ir veiksmai nedaug skiriasi nuo tokių standartinių susitarimų kaip Afrinsky.

R.T.Erdoganas tai viešai neigia, bet viešai tai neigė ir praeityje. Visuose šiuose smūgiuose yra svarbus momentas – Rusija ir Iranas deda pastangas, kad pakoreguotų R. T. Erdogano liniją Assado atžvilgiu. Ir ji jau pasikeitė.

R.T.Erdoganas sakė, kad po rinkimų Turkijoje gali būti pažanga santykiuose su Sirija. O kitą dieną jis paskelbė santykių su Egiptu pradžią nuo nulio. Atitinkamai, jei Sirijos ir Turkijos santykių normalizavimosi procesas pajudės į priekį vidutinės trukmės laikotarpiu, kurdai taps pertekliniais pagal šiuos scenarijus ir tik nedaugelis nerimaus dėl tolesnių smūgių prieš juos. Nesunku pastebėti, kad Turkijos išpuoliai prieš kurdus Sirijoje ir Irake bei Irano atakos prieš kurdus Irake nesutinka jokios rimtos opozicijos.