Skiepytųjų dilema

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://rwmalonemd.substack.co... 2022-11-22 09:27:00, skaitė 370, komentavo 3

Skiepytųjų dilema

Edas Dowdas ir "Phinance Technologies" diegia mirtingumo pertekliaus analizės įrankį

Vakcinų žala?

Išanalizavę mirtingumo ir neįgalumo padidėjimo tendencijas po Covid-19 vakcinacijos, sunerimome. Atrodė, kad mūsų pirminis susirūpinimas dėl greito vakcinos, pagrįstos nauja eksperimentine technologija, kūrimo proceso, kuris vėliau buvo panaudotas skiepijant didžiąją dalį gyventojų, pasitvirtino.

Pirmasis "dūminis ginklas" buvo JAV VAERS duomenų bazėje ir analogiškoje Europos duomenų bazėje "EudraVigilance" sukaupti mirčių ir sužeidimų duomenys. Nuo 2021 m. pradžios, kai vakcinos buvo pradėtos platinti, šiose duomenų bazėse pradėtas rodyti neįprastas mirčių ir sužalojimų, susijusių su naujomis vakcinomis, skaičius. Šios stebėsenos sistemos sukurtos tam, kad iš anksto įspėtų apie bet kokias toksiškumo problemas, tačiau manoma, kad apie nepageidaujamas reakcijas pranešama labai mažai. Šios duomenų bazės taip pat neįrodo priežastinio ryšio.

Sucharit Bhakdi ir jo kolegos pateikia įtikinamų įrodymų, kad nuo injekcijos iki greito vakcinos pasiskirstymo po organizmą per kraują, plačiai paplitusios smailiojo baltymo raiškos, o vėliau autoimuninio uždegimo ir organų pažeidimo. Jie nustato kelius, kuriais vakcinų stebėsenos duomenų bazėse atsiranda su kraujo krešėjimu susiję įprasti nepageidaujami reiškiniai, tokie kaip insultas, širdies priepuolis ir plaučių embolija.

Dabar belieka atsakyti į klausimą, kaip iki šiol kiekybiškai įvertinti žalos mastą. Nors vis dažniau pripažįstama greitesnė žala (pvz., miokarditas), rimtą susirūpinimą kelia nuolat stebimas per didelis mirtingumas ir sergamumo tendencijos ilgesniu laikotarpiu, pavyzdžiui, neurologiniai sutrikimai, vėžys ir autoimuniniai sutrikimai. Dėl šios priežasties nusprendėme pradėti projektą "V-žala", skirtą šiam reiškiniui matuoti ir stebėti. Toliau pateikiama daugiau informacijos apie projektą, jo tikslus ir pirminius rezultatus. Tačiau po beveik dvejų metų bandymų pranešti apie savo susirūpinimą sužinojome, kad prisipažinti, jog suklydome vertindami tokią didelę įtaką turinčią politiką, yra labai sunku. Dauguma asmenų ir jų institucijų stipriai priešinsis "mea culpa" momentui, ir tai pirmiausia mus atveda prie paskiepytųjų dilemos.

Skiepytųjų dilema

Jei mūsų nuogąstavimai dėl mirtingumo ir sergamumo pertekliaus priežasčių yra teisingi, skiepyti asmenys (dauguma gyventojų!) susidurs su dilema: arba jie A) susitaikys su realybe ir išgyvens su tuo susijusias sielvarto fazes, arba B) bandys ignoruoti realybę ir tikėsis geriausio. Išplėskime šias dvi dilemos galimybes:

A variantas.

Tai "o, Dieve mano" variantas. Šį kelią pasirinkę asmenys galiausiai gailėsis, kad buvo skiepyti. Daugumai jų greičiausiai pasiseks ir vakcina turės tik nedidelį poveikį (arba jo visai neturės), tačiau jie gali turėti draugų ir šeimos narių, turinčių sveikatos sutrikimų, kuriuos sukėlė arba paaštrino vakcinos, ir jie supras, kad turės mokėti daugiau mokesčių dėl padidėjusio neįgalumo visuomenės lygmeniu.

Tačiau kartu su tokiu pritarimu atsiranda viltis šią problemą sumažinti. Daugiau balsų, kurie prabils garsiai, lems geresnį finansavimą ir mažesnę cenzūrą gydytojams ir mokslininkams, kurie bando ištirti vakcinų žalą ir sukurti gydymo būdus jai sumažinti.

B variantas.

Tai "nematyti blogo, negirdėti blogo" variantas. Tai status quo, daugumos skiepytų asmenų komforto zona. Jie nori pamiršti, kad pasiskiepijo. Kaip ir likusi pandemijos dalis, jiems tai jau praeitis. Tuo metu jie jautėsi gerai, todėl nemato priežasčių dabar gailėtis dėl savo sprendimo.

Tačiau jei dauguma pasirinks šį variantą, mokslininkai ir toliau nepakankamai finansuos ilgalaikio vakcinų poveikio tyrimus, o jei ateis diena, kai artimam žmogui išsivystys netikėta liga, medicinos įstaigos bus suglumintos. Gydytojai gydys simptomus, nesuprasdami tikrosios priežasties, ir galbūt taikys neveiksmingą gydymą. Tačiau ką apie šias neįprastas būkles ir jų gydymo sunkumus manys B varianto asmenys? Niekas nežino, gyvenimas kartais mums meta citrinas! 

Bendrovėje "Phinance Technologies" nusprendėme pasinaudoti savo mokslinių tyrimų įgūdžiais, kad padėtume asmenims ir institucijoms atpažinti šią dilemą, kad tada jie galėtų priimti sprendimus ir paskirstyti išteklius, siekdami sumažinti arba valdyti skiepų žalą.

Humaniškumo projektas

Mūsų etosas - visada būti kuo arčiau tikrovės. Žinome, kad tai padaryti labai sunku, nes kiekvienas žmogus (įskaitant mus) turi savų išankstinių nuostatų ir prietarų. Mūsų tyrimo procesas grindžiamas duomenimis ir pereina per kelias analizės ir užduodamų klausimų iteracijas, kol pasiekiame tašką, kuriame suprantame reiškinį, tinkamą klausimą ir analizės apribojimus (dėl duomenų arba metodikos).

Mirties atvejų perteklius

Kai pradėjome tirti mirtingumo perteklių, naudojome dažniausiai taikomą mirtingumo pertekliaus matą, pagrįstą dabartinio mirtingumo vertinimu, palyginti su atskaitos tašku, kuris paprastai atitinka 3-5 ankstesnių metų mirtingumo vidurkį. Greitai supratome, kad šis metodas yra netinkamas, nes, laikui bėgant keičiantis tam tikros amžiaus grupės gyventojų skaičiui, atsiranda paklaidų. Tai labiausiai pastebima vyresnio amžiaus grupėse, kurių skaičius per pastarąjį dešimtmetį sparčiai augo, ir jaunesnio amžiaus grupėse, kurių skaičius mažėjo (daugumoje išsivysčiusių šalių ir kai kuriose besivystančiose šalyse), nes gimstamumo rodikliai buvo mažesni už gimstamumo pakeitimo lygį. Todėl sukūrėme metodiką, pagrįstą perteklinių mirtingumo rodiklių matavimu, kuri koreguojama atsižvelgiant į gyventojų skaičių. Mūsų ataskaitos apie šias perteklinio mirtingumo vertinimo metodikas skelbiamos mūsų interneto svetainėje, kad būtų galima su jomis viešai konsultuotis.

Sukūrę metodiką, pradėjome tirti Europos, Jungtinės Karalystės ir JAV perteklinį mirtingumą, remdamiesi iš oficialių šaltinių gautais duomenimis apie bendrą mirtingumą. Mirtingumo perteklių tiriame naudodami savaitės, ketvirčio ir metų duomenis, kurie iliustruoja įvairius šio reiškinio aspektus. Analizuodami stengiamės neprimetinėti savo požiūrio, nes manome, kad duomenys yra savaime suprantami (žr. 1 pav.) ir kiekvienas iš mūsų turi interpretuoti tai, ką stebi. Bendras pastebėjimas žvelgiant į duomenų visumą yra tas, kad, pradėjus skiepyti nuo Covid-19, pastebima bendra per didelio mirtingumo didėjimo tendencija. Mirtingumą lemia įvairios priežastys, tačiau sistemingą per didelio mirtingumo padidėjimą sunku pagrįsti kuo nors kitu, išskyrus sistemingo išorinio veiksnio (pavyzdžiui, masinio eksperimentinio biologinio produkto skiepijimo) įvedimą. Be to, panašu, kad mirtingumo perviršis iš vyresnių amžiaus grupių pereina į jaunesnes, nes skiepijimai skirtingoms amžiaus grupėms buvo pradėti taikyti palaipsniui. Nagrinėdami savaitės duomenis, galime beveik atspėti skiepijimo pradžią vien pagal mirtingumo perviršį.

Neįgalumas

Vakcinų poveikis pasireiškė ne tik mirčių skaičiumi, bet ir neįgalumo padidėjimu. Siekdami įvertinti šį padidėjimą, ištyrėme JAV neįgalumo tendencijas. Vėlgi nustatėme, kad nuo 2021 m. pradžios neįgalumas pradėjo didėti, o tai sutampa su vakcinų diegimu, kaip matome iš 2 pav.

Projektas "V-Damage"

Visi pastebėti įrodymai leido mums padaryti išvadą, kad masiniai skiepijimai susiję su žmogiškosiomis sąnaudomis, kurias reikia įvertinti, skiriant atitinkamus išteklius, kad galėtume pasirengti jas valdyti ateinančiais metais. V-Damage projektą struktūrizavome taip, kad analizuotume įvairius duomenų šaltinius, kuriuose pateikiama pagalbinė informacija apie šį reiškinį, pavyzdžiui, VAERS ir V-Safe duomenų bazes, taip pat draudimo bendrovių duomenis. Pirmiausia bus tiriamos žmonių patirtos išlaidos, o 2 etape įvertinsime ekonomines išlaidas (žr. 3 pav.).

Užduotis yra milžiniška ir ją turėtume atlikti ne mes, o reguliavimo institucijos ir valdžios institucijos, kurioms patikėjome būti tokių sudėtingų procesų sargybiniais. Savo darbu tikimės, kad skiepijamieji pabus ir supras, jog susiduria su dilema. Kol kas dauguma renkasi pirmiau minėtą B variantą. Tikimės, kad daugelis asmenų, kurie buvo priversti pasiskiepyti be informuoto sutikimo, supras, kad A variantas padidins jų galimybes pagerinti ne tik savo gyvenimą (jei jiems nepasiseks, kad skiepai juos paveiks), bet ir visos visuomenės sveikatą.