"Ordo Iuris" direktoriaus laiškas: "Apginkime Lenkijos Konstituciją"

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-11-20 19:21:00, skaitė 214, komentavo 0

Lenkijos Teisės kultūros instituto "Ordo Iuris" dorektorius Jeržis Kvasnievskis rašo:

Ponios ir ponai,

šių metų liepos pradžioje Aukščiausiasis administracinis teismas priėmė galutinį sprendimą plačiai nuskambėjusioje dviejų homoseksualų, kurie Portugalijos Madeiros saloje įteisino savo sąjungą ir paprašė, kad Lenkijos civilinės būklės registre būtų įrašyta, jog jie susituokė, byloje. AAT nedviprasmiškai pareiškė, kad dviejų tos pačios lyties asmenų santuokos pripažinimas yra nesuderinamas su Lenkijos teisine tvarka, taip patvirtindamas ankstesnį vaivadijos administracinio teismo sprendimą.

Nors vyrai pralaimėjo teismą nusprendė paskelbti, kad jie yra nugalėtojai! Tik dėl mūsų reakcijos daugelis žiniasklaidos priemonių suprato, kad buvo apgauti pralaimėjusios pusės "rinkodaros triuko".

Pretekstas jų triumfalizmui buvo nuosprendžio pagrindimas, kuriame AAT teisėjai pripažino, kad tos pačios lyties asmenų poros pripažinimas santuoka, tiesa, yra nesuderinamas su Lenkijos teise, tačiau Lenkijos Konstitucija to nedraudžia. Sprendimą priėmę teisėjai, priešingai nei nustatyta Lenkijos teismų praktikoje, netikėtai naujai išaiškino Lenkijos Konstitucijos 18 straipsnį, kuriame santuoka įvardijama kaip vyro ir moters sąjunga. Jie teigė, kad tai visai nėra teisinis santuokos apibrėžimas, todėl vadinamosioms tos pačios lyties asmenų santuokoms ar partnerystėms įvesti nereikėtų keisti Konstitucijos. Nuo to būtų tik vienas žingsnis iki tokių sąjungų teisės įsivaikinti vaikus pripažinimo.

Genderistai teigia, kad tai didelis laimėjimas kovoje už santuokinių privilegijų suteikimą kartu gyvenančioms vienos lyties poroms. Tačiau tiesa yra visai kitokia.

"Ordo Iuris" teisininkai parengė teismo sprendimo analizę ir paneigė daugelio žiniasklaidos priemonių pateiktą klaidingą informaciją. Visų pirma, Lenkijos teisė nėra precedentinė. Be to, paviešintas AAT sprendimo fragmentas yra ne iš sprendimo rezoliucinės dalies, kuri šalims yra privaloma, o tik iš jo pagrindimo, kuris yra konkrečių teisėjų nuomonės pobūdžio. Be to, šiuo atveju tai visiškai atskira nuomonė. Savo analizėse primename daugybę administracinių teismų, taip pat Aukščiausiojo Teismo ir Konstitucinio Tribunolo sprendimų, kuriuose nedviprasmiškai teigiama, kad Lenkijos Respublikos Konstitucijos 18 straipsnis draudžia bet kokį tos pačios lyties asmenų sąjungų institucionalizavimą, nesvarbu, ar tai būtų "santuoka", ar "civilinė partnerystė".

Tačiau tai nereiškia, kad byla baigta. Visas procesas Lenkijos administraciniuose teismuose buvo pradėtas tik tam, kad byla galiausiai pasiektų Europos Žmogaus Teisių Teismą (EŽTT). Būtent Strasbūre lyčių lobistai nori gauti paramą savo radikaliems reikalavimams įvesti Lenkijoje "homoseksualų santuokas", neatsižvelgiant į Lenkijos įstatymus ir Konstituciją. Beje, LGBT aktyvistai apie tai kalba gana atvirai. Vyrų advokatas jau paskelbė apie skundą Strasbūro teismui.

Tai yra vadinamojo strateginio bylinėjimosi dalis, kuris yra daugelį metų trunkanti lyčių lygybės aktyvistų, vykdančių daug panašių procesų EŽTT, strategija. Dalyvaujame dar aštuoniose bylose, kuriose Lenkijos LGBT aktyvistai reikalauja, kad tos pačios lyties asmenų poroms, gyvenančioms kartu, būtų suteiktos santuokinės privilegijos. Šią savaitę Strasbūrui išsiuntėme savo nuomonę dėl vienos iš bylų.

Ordo Iuris institutas paprastai yra vienintelė nevyriausybinė organizacija, kuriai EŽTT leidžia pateikti "teismo draugo" nuomonę, kurioje išsamiai ir sąžiningai pateikiame argumentus gyvybės, šeimos ir laisvės naudai. Teismas ne kartą pritarė mūsų advokatams ir palankiuose sprendimuose citavo mūsų nuomones. Visas šias nuomones galite rasti mūsų svetainėje.

Todėl dalyvaujame bylose, iškeltose prieš daugelį Europos šalių. Juk vienas Čekijos, Rumunijos ar Bulgarijos pralaimėjimas prieš LGBT lobistus gali turėti didelę įtaką mūsų tėvynės rezultatams. Žinoma, taip pat ir dviejų vyrų, pasakojimu apie kuriuos pradėjau šį laišką, atveju mes prisijungsime prie Teismo proceso.

AVvXsEgvDcaaZcGe-EMMRqUSqS2uQDlDUmfA9S1r2hS53wTo5t7UK4g1JvNfOXs58uqRibi6-ZwWC4peEbgH1u0IvQ1NPYM4ezPIgXZNrtBqRxKDploYeKxZYQjbawJTKv-jxREdE0dMAk6WXH2NoWCDIfPp-xFp6LbXUMbeT9n76Gl-f1CBsBLjvKxsYRkz

Kova su šeimos ir Konstitucijos naikintojais šiuo metu vyksta ir Lietuvos Seime. Apie tai pasakojama LŠS laidoje "Parsidavę žurnalistai, kalėjimas už anekdotus. LŠS informacija". Noriu priminti, kad LŠS bendradarbiauja su "Ordo Iuris" institutu. Tik toks bendradarbiavimas ES mastu leis krikščioniškai šeimai pasipriešinti šetono atakai. 

https://youtu.be/b0Ey-FjgLW0