Lietuva tampa dar brandesne šalimi donore

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/lietuva-t... 2022-11-17 17:22:00, skaitė 252, komentavo 2

Lietuva tampa dar brandesne šalimi donore

Lapkričio 16 dieną vykusiame Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) Paramos vystymuisi komiteto (PVK) posėdyje buvo pritarta Lietuvos narystei komitete.

Lietuva tapo 31-ąja svarbaus tarptautinio vystomojo bendradarbiavimo forumo nare.

Posėdyje Lietuvai atstovavęs Vyriausybės kanclerio pirmasis pavaduotojas Rolandas Kriščiūnas pristatė Lietuvos vystomojo bendradarbiavimo politikos viziją bei pasiektą pažangą ir pabrėžė Lietuvos ambiciją dar aktyviau prisidėti prie darnaus vystymosi tikslų įgyvendinimo ir investuoti į tvarią ateitį.

„Džiaugiamės, kad Lietuva tapo Paramos vystymuisi komiteto nare. Šis žingsnis rodo, kad mūsų vystomojo bendradarbiavimo veikla stiprėja, kad tampame brandesne šalimi donore. Esame pasiruošę dalintis savo žiniomis, sukaupta pereinamojo laikotarpio patirtimi ir pažangiais sprendimais. Kartu turėsime galimybę pasinaudoti kitų šalių ekspertinėmis žiniomis tobulinant savo vystomojo bendradarbiavimo sistemą“, - pasakė R. Kriščiūnas.

Dabar Lietuva turės galimybę dalyvauti priimant sprendimus dėl tarptautinių vystomojo bendradarbiavimo standartų, didinti savo politikos veiksmingumą, naudotis tarpusavio peržiūrų nauda (peer-reviews) ir dalintis gerąja patirtimi.