Apklausa parodė, kad vengrai nepritaria "Maršalo planui" Ukrainai

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-11-10 19:56:00, skaitė 166, komentavo 1

Apklausa parodė, kad vengrai nepritaria

Savo naujausioje analizėje "Századvég" fondas atskleidžia, kad Europos Komisijos pirmininkės Ursulos von der Leyen ir Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo propaguojamas XXI a. Maršalo pagalbos planas Ukrainai yra bevaisis ir dauguma Vengrijos visuomenės jį atmeta.

Neseniai laikraštyje "Frankfurter Allgemeine Zeitung" pasirodė Europos Komisijos pirmininkės Ursulos von der Leyen ir Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo straipsnis, kuriame abu Europos Komisijos vadovai kartu išdėstė naują XXI a. Maršalo planą Ukrainos atstatymui finansuoti.

Vėliau gegužės 30-31 d. neeiliniame posėdyje Europos Vadovų Taryba pareiškė, kad reikėtų apsvarstyti galimybę sukurti Ukrainos atkūrimo platformą, kurioje, be kita ko, dalyvautų Ukrainos vyriausybė, Europos Sąjunga ir jos valstybės narės bei Europos investicijų bankas.

Tai akivaizdžiai rodo, kad Briuselis ketina naudoti ES lėšas Ukrainos atstatymui reikalingoms sumoms padengti. Tai savo ruožtu reiškia, kad valstybės narės galiausiai sumokės už karo nuniokotos šalies atstatymą.

"Századvég"  atliko apklausą šiuo klausimu, tačiau Vengrijos visuomenė nepritaria Briuselio idėjoms. 53 proc. vengrų nepritaria idėjai, kad ES valstybės narės turėtų mokėti už Ukrainos atstatymą.

Taip pat 69 proc. apklaustųjų mano, kad idėja, jog valstybės narės finansuotų Ukrainos pensijas ir socialinę priežiūrą karo metu, yra neteisinga, o 79 proc. nepritaria tam, kad ES lėšomis būtų mokami atlyginimai ukrainiečiams.

Be to, svarbu pabrėžti, kad Vengrijos gyventojai ir toliau priešinasi karinei pagalbai Ukrainai. 78 proc. respondentų nepritaria ES vykdomiems Ukrainos pajėgų mokymams.

https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20221108-szazadveg-magyarorszag-nem-allhatja-a-szamlat