Dėl Rusijos karių pasitraukimo iš Chersono

Autorius: Jaunoji Gvardija Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-11-10 02:28:00, skaitė 486, komentavo 19

Dėl Rusijos karių pasitraukimo iš Chersono

Tai viskas. Buvo paskelbtas sprendimas atitraukti karių grupę iš placdarmo į dešinįjį krantą ir palikti Chersoną.

 

Šoigu: Gynyba Chersono kryptimi yra stabili, tačiau yra tam tikrų ypatumų

 

Surovikinas: Nuo rugpjūčio iki spalio Ukrainos armija neteko daugiau nei 9,5 tūkst. žuvusių ir sužeistų Chersono kryptimi – besiveržianti pusė ten patiria daugiau nuostolių nei ta, kuri ginasi.

Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų nuostoliai Chersono kryptimi yra 7–8 kartus mažesni nei Okrainos ginkluotųjų pajėgų. Chersono miestas ir gretimos gyvenvietės negali būti aprūpintos ir funkcionuoti. Tikslingiausias variantas yra organizuoti gynybą palei Dniepro upės barjerinę liniją.

 

Šoigu: Sutinku. Pradėkite atitraukti kariuomenę.

 

 

 

Mano komentaras:

 

 

Tai tik įrodo, kokia yra stipri podpindosninkų gauja, susukusi lizdą Kremliuje. Aišku, mes nežinome tikrų pasitraukimo priežasčių, gali būti, kad tai gudrus planas įvilioti priešą į spąstus. Kas žino. Tik verta prisiminti paprastą faktą-tikrosios priežastys yra slapta informaciją….taigi, pateiksiu analizę.

 

1. Kariniu požiūriu tai rimčiausias grynai karinis Rusijos Federacijos pralaimėjimas nuo 1991 m. Tai jau 3 rimtas karinis pralaimėjimas po Balaklėjos ir Krasnij Liman. Yra nemažai klausimų, susijusių su Kachovskajos HE saugumu po pasitraukimo, Antonovskio tilto ir Šiaurės Krymo kanalo ateitimi, karinės technikos evakuacija į kairįjį krantą ir kt. ir t.t.

 

2. Aprašytos kariuomenės išvedimo į kairįjį krantą priežastys yra nuo vasaros pradžios vykusių ir dėl įvairių priežasčių nepašalintų problemų pasekmė. Jie kyla dėl to, kad Nikolajevo nepavyko užimti pačioje SKO pradžioje, kai miestas buvo pusiau apsuptyje, tačiau dėl įvairių klaidų jis taip ir nebuvo užimtas.

 

3. Dabar akivaizdu, kad Generalinis Štabas nusprendė padidinti bendrą grupuotės jėgą ir atlaisvinti dalį dešiniajame krante veikiančių pajėgų puolimo operacijoms, kurių galima tikėtis lapkričio pabaigoje-gruodžio pradžioje. Jei ten bus pasiekta kokių nors veiklos sėkmių, tai, žinoma, pateisins pasitraukimą iš Chersono. Tačiau verta prisiminti, kad iš dešiniojo kranto kariai „išleidžiami“ ne tik rusų, bet taip elgesi ir priešas.

 

4. Akivaizdu, kad Rusijos Federacijos regioninio centro atidavimas turės apčiuopiamų pasekmių visuomenės sąmonei ir priešas tuo tikrai pasinaudos. Nesant numatomos sėkmės užimant dideles gyvenvietes ir pažengus į priekį žiemos puolimo metu, karinių nesėkmių serija sukaups daug rimtesnį vidinį nepasitenkinimą nei sankcijos.

 

5. Žinoma, yra ir versija apie kažkokį susitarimą su amerikiečiais „ala Minsk-3“, tačiau kol kas konkrečių veiksmų iš JAV pusės, kurie tai rodytų, nėra. Kol kas prielaidų intensyviems karo veiksmams tęstis yra daug daugiau.

 

6. Šiame etape, artimiausioje ateityje, galima pamiršti apie bet kokius puolimo veiksmus Odesos ir Nikolajevo kryptimi.

 

7. SKO akivaizdžiai tęsiasi, nėra jokių SKO nustatytų tikslų atsisakymo. Laukiam žiemos sezono. O jei apskritai, niūri diena. Randas ant širdies išliks.