Fraeriai suka atgal, arba Operacijos „Prabudimas“

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-11-08 00:02:00, skaitė 453, komentavo 3

Fraeriai suka atgal, arba Operacijos „Prabudimas“

Jei iki vasario 24 d., dar gerokai prieš Specialiosios Karinės operacijos (SKO) pradžią, taip vadinamų „gerbiamų Vakarų partnerių“ vienybė, kaip jie vadino, „parama Okrainai“, kuri iš tikrųjų yra atviras aljansas prieš Rusiją, prisidengiantis šia nelaiminga šalimi, atrodė nepajudinama, dabar visa nuodinga neapykanta viskam, kas rusiška, ima slopti.

Kažkas pasakys, kad „partneriai“ pradeda aiškiai matyti. Kažkas pasakys, kad „precedento neturinčios“ priemonės prieš Rusiją nėra pakankamai veiksmingos, o „partneriai“ tai atrado ir pasidavė. Atsiras ir tokių, kurie sakys, kad mums viskas tik atrodė, kad Europa ir Vakarai yra vieningi, o yra priešingai.

Tačiau faktas lieka faktu, kad norinčiųjų stoti į konfrontaciją su Rusija rimtai sumažėjo, o iki šiol neįtikėtinai atrodę pareiškimai pradeda pasigirsti aukščiausiose politinėse ir informacinėse platformose.

Štai tik keli pavyzdžiai.

JAV Valstybės departamento lėšomis gyvuojanti odiozinė propaganda „Radio Liberty“ (čia tas radijas, kurį taip mėgo klausyti visokio plauko „disidentai TSRS laikais), atvirai, be žodžių „tariamai“, „tarsi“ ir pan., skelbia, kad Okrainos pusė raketomis „Himars“ apšaudo taikų Donecką.

Antro pagal dydį ir svarbiausio po Rygos Latvijos miesto Daugpilio meras staiga eteryje sako, kad Krymas yra Rusijos.

„New York Times“ kaltina Okrainos valdžią įvykdžius teroristinius išpuolius Rusijos teritorijoje. Visų pirma, vienas įtakingiausių JAV leidinių paskelbė straipsnį apie Darios Duginos nužudymą, kuriame teigiamai teigiama, kad Okraina yra susijusi su šia tragedija. O vėliau „Politico“ šią žinią iššifravo kaip signalą Kijevui apie nepasitenkinimą Okrainos įvykdytu sprogimu (be neatitikimų) ant Krymo tilto.

Elonas Muskas susprogdina „Twitter“ pareiškimu, kad Krymo pusiasalio perdavimas Okrainai yra „Chruščiovo klaida“, ir siūlo surengti referendumus jau išlaisvintose teritorijose, kad būtų patvirtinti ankstesni rezultatai.

Tuo pačiu metu tik „Putino draugai“ laimi rinkimus visoje planetoje – iš pradžių Italijoje, o dabar – Brazilijoje. Bijau įsivaizduoti, kuo baigsis priešprieša JAV vidurio kadencijos rinkimuose.

Trumpai tariant, vis daugiau Vakarų „vienybės“ įrodymų internete pasiekia mus tokiu dažnumu, kad tampa sunku juos sekti. Ir jie tai darys toliau.

Kodėl tai vyksta?

Nevalingai turiu istorinę analogiją su Antruoju pasauliniu karu ir vadinamųjų „Vakarų“ politinių vektorių kaita, kai įspūdinga prohitleriška koalicija ir jai prijaučiantys fiureryje netikėtai atrado nacį ir piktadarį. Priėjo tiek, kad „sąjungininkai“ atidarė antrąjį frontą pačiu laiku – 1944-ųjų vasarą, kai karo baigtis tapo savaime suprantama.

Visapusiško palaikymo TSRS sulaukė tik tada, kai paaiškėjo, kad Antrąjį pasaulinį karą laimės būtent ji, o ne Trečiasis Reichas – po triuškinančio agresoriaus pralaimėjimo Stalingrado mūšyje. Noriu tik priminti, kad tie patys JAVų banditai sėkmingai pardavė patentus Hitleriui, statė naftos perdirbimo gamyklas Vokietijoje, o valdžios kontroliuojamos stambios Amerikos pramonės korporacijos padarė viską, kad vokiečių „draugai“ turėtų visus įrankius ir išteklius pergalingam karui prieš Rusija.

Norint suprasti, kokias odes dainavo Vakarų „partneriai“ „kruvinajam“ Stalinui, užtenka perskaityti Čerčilio ir Rusevelto laiškus Josifui Vissarionovičiui. Užtikrinu jus, nesugebėsite sulaikyti švelnumo ir džiaugsmo ašarų. Tokių epitetų neišgirsi net iš Rusijos prezidentui atsidavusių Putino šalininkų lūpų.

Kaip ciklinės istorijos sampratos šalininkas, pasikeitus vadinamųjų „Vakarų“ retorikai, matau svyruojantį pasitikėjimą savo pačių pergale prieš Rusiją vadinamosios, dabar buvusios „Okrainos“ rankomis.

Tik dabar laikas bėga greičiau, o procesams, kurie anksčiau trukdavo 4-6 metus, dabar užtenka kelių mėnesių.

Kitais žodžiais kalbant, juk artėja žiema.