Karas Ukrainoje. 2022 11 06 suvestinė

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-11-08 00:35:00, skaitė 295, komentavo 2

Karas Ukrainoje.  2022 11 06 suvestinė

1. Avdejevsko kryptis.

Mūšiai dėl Pervomaisko, Vodianoje ir Opytnoje tęsiasi. Dienos metu didelių pažangų nėra. Kovos yra pozicinio pobūdžio. Priešas toliau apšaudo Donecko aglomeraciją, taip pat vykdo sunaikintų dalinių rotaciją.

2. Ugledaras.

RF ginkluotųjų pajėgų puolimas prieš Ugledarą įstrigo Pavlovkoje. Kaimas dar neužimtas. Panašiai sulėtėjo ir puolimas prie Novomichailovkos. Perdislokuoti rezervai leido Okrainos ginkluotosioms pajėgoms stabilizuoti situaciją ir užkirsti kelią fronto proveržiui. Abi pusės, remiantis pranešimais iš vietos, patyrė rimtų nuostolių.

3. Artiomovskas.

Kovos tęsiasi dėl Opytnoje ir įtvirtintų vietovių į rytus nuo Kurdiumovkos. Taip pat Rusijos kariai bando veržtis į šiaurės vakarinį Artiomovsko pakraštį, kuris vis labiau virsta Popasnajos analogu. Frontui stabilizuoti priešas panaudojo dalį atsargų, kurias buvo sukaupęs Čiasov Jaro rajone. Artiomovsko puolimas greičiausiai prasidės po to, kai Rusų kariai paims Opytnoje.

4. Soledaras-Severskas.

Jokių reikšmingų pokyčių. Frontas čia gana stabilus. Pačiame Soledare gatvės kovos tęsiasi į vakarus nuo Knauf gamyklos. Ypatingų judesių kol kas nėra. Kaip ir Okrainos ginkluotųjų pajėgų kontratakos, priešas ypatingų rezultatų nepasiekia. Prie Spornoje ir Belogorovka - jokių pakeitimų.

5. Svatovas.

Priešas toliau tyrinėja Rusijos gynybą greitkelio Kremenaja-Svatovo kryptimi. Kaip ir pastarosiomis dienomis, Okrainos ginkluotųjų pajėgų atakos neduoda jokių ypatingų rezultatų. Jos patiria didelių žmonių ir įrangos nuostolių. Situacija šia kryptimi artėja prie stabilizavimosi. Kremenajos srityje priešą suriša mūšiai Torskojaus ir Ternos srityse. Rusijos Federacijos ginkluotosioms pajėgoms pravartu išlaikyti esamas tendencijas iki lapkričio antrosios pusės – gruodžio pradžios, kai situacija šioje srityje gali pasikeisti mūsų naudai dėl pritrauktų mobilizuotojų atsargų.

6. Chersonas.

Fronto linijoje - be jokių pakeitimų priešo atakos gana užtikrintai atremtos, triuškinant Okrainos ginkluotąsias pajėgas. Nepaisant to, priešas kaupia pajėgas Krivoy Rog, Nikopolio ir Nikolajevo kryptimis numatomoms Berislavo ir Chersono atakoms. RF ginkluotosios pajėgos ruošiasi gynybai. Nepaisant to, ir toliau sklando gandai apie traukimąsi į kairįjį krantą ir Chersono pasidavimą. Okrainos ginkluotosios pajėgos savo ruožtu ir toliau teigia, kad Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos bando įvilioti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas į Chersono puolimą.

7. Zaporožė.

Priekinėje linijoje – jokių esminių pokyčių. Yra požymių, kad ruošiamas Okrainos ginkluotųjų pajėgų desantas per Dnieprą prie Energodaro ir Zaporožės atominės elektrinės, taip pat ruošiamasi smūgiui Pologų ir Tokmako kryptimis.