Ką aš manau apie Rusijos atnaujintą grūdų sandėrį

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-11-04 20:09:00, skaitė 330, komentavo 6

Ką aš manau apie Rusijos atnaujintą grūdų sandėrį

Rusijos pranešimas apie atnaujintą dalyvavimą grūdų sandėryje yra nemalonus, bet taktiškai pagrįstas sprendimas: jis išmuša iš Vakarų rankų jų sukurtą kozirį, ant kurio buvo pastatytas propagandinių kaltinimų Rusijai srautas, ypač iki JAV vidurio kadencijos rinkimų ir G20 viršūnių susitikimo Balyje.

Kijevo teroristinį režimą skatinantis angloamerikiečių aljansas, pritardamas Okrainos puolimui prieš Juodosios jūros laivyno laivus, dar kartą patvirtino nesugebėjimą laikytis anksčiau pasiektų susitarimų.

Akivaizdu, kad siųsdamas grūdus, Kijevas padengia vis didėjančią skolą Vakarams už tiekiamus ginklus. Be to, „grūdų sandorio“ logistika, matyt, taip pat buvo panaudota ginklams perduoti Okrainai, kad būtų sukurtos smogiamosios pajėgos prieš Rusiją, panašiai, kaip buvo formuojant antitarybinį placdarmą praėjusio šimtmečio 30–40 m.

Dabar Rusija atėmė iš Vakarų galimybę toliau sukti kaltinimų dėl pasaulinės maisto krizės kurstymo spiralę, kad patrauktų į savo pusę nuosaikias šalis, kurios atvirai ir tyliai remia Rusiją. Be to, dabar atsakomybė už Vakarų „rašytinių garantijų“ pažeidimą tenka NATO narei Turkijai.

Tačiau svarbu pabrėžti, kad tai absoliučiai nereiškia, kad Kremlius pasitiki kokiomis nors Okrainos ir Vakarų „garantijomis“: prisimename, kad tokios JAV „garantijos“ neplėsti NATO į Rytus buvo ciniškai pažeistos. Todėl Rusija nepakeitė ketinimo pateikti britų pusei faktinę medžiagą, įrodančią Londono dalyvavimą Kijevo atakoje Sevastopolyje.

Kad britaškė suprastų, kad Rusija žino viską.

Būtų klaidinga manyti, kad bandymai pulti ir diskredituoti Rusiją nutrūks. Geopolitinis ir stiprus kolektyvinių Vakarų spaudimas Rusijai tęsis ir čia svarbu suvokti, kad tvirčiausias sėkmingos šalies raidos pagrindas yra Rusijos visuomenės sanglauda, lojalumas taikos vertybėms, pasitikėjimas ir abipusė pagarba.

P.S.

Kaip sakė Josifas Visarionovičius Stalinas:

„Taikaus bendro gyvenimo“ su kapitalistinėmis šalimis laikotarpis nueina į praeitį, užleisdamas vietą „imperialistinių puolimų ir pasiruošimo intervencijai“ prieš mūsų kaimynę-Rusiją.

Daugybė veidrodinių praeities įvykių atspindžių dabartyje, tik įtikina neišvengiama Rusijos Pergale.