Grūdų sandoris atnaujintas

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-11-02 21:29:00, skaitė 233, komentavo 1

Grūdų sandoris atnaujintas

Po vakar vykusių Rusijos ir Turkijos derybų Rusijos gynybos ministerija šiandien paskelbė atnaujinusi grūdų sandorį. Turkija pranešė, kad per ją Rusijai buvo perduotos kai kurios rašytinės garantijos (dokumento tekstas niekur neskelbtas)

Po Okrainos ir britaškės įvykdyto teroro akto prieš Juodosios jūros laivyno laivus ir civilius laivus, dalyvaujančius užtikrinant „grūdų koridoriaus“ saugumą, Rusijos Federacija sustabdė susitarimo dėl žemės ūkio produktų eksporto iš Okrainos uostų („Juodosios jūros iniciatyva“) įgyvendinimą.

Į šią Rusijos poziciją atkreipė dėmesį Jungtinių Tautų generalinis sekretorius A. Guterresas ir JT Saugumo Taryba.

Dėl tarptautinės organizacijos dalyvavimo ir Turkijos pagalbos iš Okrainos pavyko gauti reikiamas rašytines garantijas dėl humanitarinio koridoriaus ir Okrainos uostų, skirtų žemės ūkio produktams eksportuoti kariniams tikslams, nenaudojimo operacijoms prieš Rusijos Federaciją.

Okrainos pusė oficialiai patikino, kad „Jūrų humanitarinis koridorius bus naudojamas tik pagal Juodosios jūros iniciatyvos nuostatas ir su juo susijusį SKC reglamentą“.

Rusijos Federacija mano, kad šiuo metu gautos garantijos atrodo pakankamos ir atnaujina susitarimo – Saugaus grūdų ir maisto gabenimo iš Okrainos uostų iniciatyvos („Juodosios jūros iniciatyva“), sustabdytos po teroristinio išpuolio, įgyvendinimą.

Kalbant apie "ukrainiečių garantijų" patikimumą - ateis diena, kai pamatysime oficialius ūbavimus šia tema - oi, jie pažeidė rašytines garantijas.

Tarsi 8 metų pasirašytų Minsko susitarimų profanavimo ir Šteinmejerio formulės neužtektų…

P.S.

Tai tik įrodo, kokie stiprūs ir galingi podpindosninkai, įsitvirtinę Kremliuje….