Australija: Kovid vakcinos sužeidimų išmokos išaugo iki 77 milijonų dolerių, atskleidė biudžetas

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://www.news.com.au/financ... 2022-10-31 10:13:00, skaitė 354, komentavo 2

Australija: Kovid vakcinos sužeidimų išmokos išaugo iki 77 milijonų dolerių, atskleidė biudžetas

Biudžeto dokumentuose atskleista, kad išmokos dėl "Covid" vakcinų sukeltų sužalojimų padidės daugiau nei 80 kartų ir sieks beveik 77 milijonus JAV dolerių

Antradienį paskelbtuose biudžeto dokumentuose teigiama, kad iki kitų metų liepos mėn. išmokos dėl Covid-19 vakcinos sukeltų sužalojimų padidės daugiau nei 80 kartų ir sieks beveik 77 mln. dolerių. Ši suma buvo tyliai paslėpta Australijos tarnybų portfelio biudžeto ataskaitoje, lentelėje, kurioje išsamiai nurodyti agentūros mokėjimai trečiosioms šalims "kitų subjektų vardu".

Paslaugų Australija" administruoja Sveikatos departamento programą. Lentelėje atskleidžiama, kad 2021-22 m. pagal "Covid" vakcinų reikalavimų schemą išmokėta tik 937 000 JAV dolerių - tai sudarytų apie 47 žmones, jei kiekvienas iš jų gautų maksimalią 20 000 JAV dolerių pirmos pakopos sumą. Tačiau apskaičiuota, kad 2022-23 m. ši suma išaugs iki 76,9 mln. dolerių, o tai prilygsta 3845 pirmos pakopos reikalavimams.

Australijos paslaugų tarnybos atstovas spaudai negalėjo pateikti jokios išsamesnės informacijos apie išmokas, pavyzdžiui, reikalavimų skaičiaus ar dydžio. Pagal kompensavimo sistemą, kurios pabaiga šiuo metu numatyta 2024 m. balandžio 17 d., australai gali prašyti kompensuoti gydymo išlaidas, prarastą darbo užmokestį ar kitas išlaidas, jei jie patyrė nepageidaujamą reakciją į "Covid" vakciną.

Tačiau potencialūs pareiškėjai ir teisės ekspertai kritikavo šią sistemą kaip pernelyg sudėtingą ir sunkiai prieinamą, nes reikalaujama, kad medicinos specialistas pasirašytų dokumentuose, kuriuose reakcija siejama su vakcina, ir ji taikoma tik nedaugeliui oficialiai pripažintų šalutinių poveikių, pavyzdžiui, miokarditui.

Anksčiau šį mėnesį paskelbti duomenys parodė, kad iš 2987 asmenų, kurie kreipėsi dėl kompensacijos, tik 59 buvo patenkinti, o ekspertai kompensacijų skaičių apibūdino kaip "visiškai apgailėtiną".

"Dėl visų kliūčių, kurias turite įveikti, ir dokumentų tvarkymo, ir medicininės pagalbos, kurią turite surasti su įrodymais, galvojate: "Ar apskritai verta?" - sakė advokatų kontoros "Shine Lawyers" medicininio aplaidumo skyriaus vadovė Clare Eves.

"Tikriausiai kažkam tai kelia daug daugiau rūpesčių ir streso nei naudos kitai pusei."

Asmenys, patyrę klinikinę būklę ar sužalojimą, atitinkančius reikalavimus, ir pagal pirmąją pakopą gali reikalauti atlyginti nuostolius nuo 1000 iki 19 999 JAV dolerių.

Antroji pakopa apima tuos, kurie patyrė didesnę nei 20 000 JAV dolerių žalą ar nuostolius.

Trečioji pakopa apima mirusius vakcinos gavėjus, jei įrodyta, kad vakcina sukėlė mirtį arba turėjo esminės įtakos mirčiai, ir gali apimti laidotuvių išlaidas.

Terapinių prekių administracijos duomenimis, 2022 m. spalio 16 d. iš daugiau kaip 63,8 mln. vakcinos "Covid" dozių buvo gauti (patvirtinti korumpuotų medikų) 136 523 pranešimai apie nepageidaujamus reiškinius.

Iš 939 gautų ir peržiūrėtų pranešimų TGA nustatė 14 pranešimų, kuriuose mirties priežastis buvo siejama su skiepijimu, įskaitant vieną, susijusį su miokarditu po "Moderna".

"Skiepijimas nuo Covid-19 yra veiksmingiausias būdas sumažinti mirčių ir sunkių susirgimų nuo infekcijos skaičių", - teigia TGA.

"Apsauginė vakcinacijos nauda gerokai viršija galimą riziką".

Spalio mėn. biudžete numatyta skirti 2,6 mlrd. dolerių Australijos Kovid reagavimo priemonėms plėsti.

"Finansavimas užtikrins nuolatinį asmeninių apsaugos priemonių tiekimą iš nacionalinių medicinos atsargų, galimybę rizikos grupėms gauti vakcinas ir antivirusinį gydymą, taip pat naujas "Medicare Benefits Schedule" priemones Covid-19 ir kitų kvėpavimo takų virusų tyrimams atlikti", - teigiama biudžeto dokumentuose.

"Nacionalinis ministrų kabinetas taip pat sutiko pratęsti Nacionalinės partnerystės kovid-19 atsako srityje galiojimą iki 2022 m. gruodžio 31 d., kad būtų tęsiama parama ligoninėms, tyrimams ir kitoms sveikatos priežiūros paslaugoms, kurias teikia valstijos ir teritorijos pandemijai valdyti."

Į 2,6 mlrd. dolerių sumą įeina 355,8 mln. dolerių paketas, skirtas "Kovid-19 vakcinų platinimui ir įsisavinimui visoje Australijoje". Iš šios sumos 314 mln. dolerių bus skirta "ketvirtosioms vakcinos dozėms platinti pirminės sveikatos priežiūros įstaigose, vaistinėse, valstijų klinikinėse įstaigose, pagyvenusių žmonių ir neįgaliųjų globos įstaigose bei pirmųjų tautų bendruomenėse".

Taip pat 41,8 mln. dolerių skirta "komunikacijos veiklai, kuria siekiama skatinti skiepijimą, ypatingą dėmesį skiriant žmonėms, kuriems gresia sunki ligos rizika, ir tiems, kurie turi mažiau galimybių naudotis pagrindinėmis žiniasklaidos priemonėmis".

"Vyriausybė taip pat numatė 500 mln. dolerių 2022-23 m. papildomų vakcinų ir gydymo priemonių, esančių Nacionalinėse medicinos atsargose, įsigijimui", - sakoma biudžete.

Australijos vyriausybė suteikė kompensacijas "Covid" vakcinų, dėl kurių Sandrauga sudarė išankstines pirkimo sutartis, tiekėjams, "padengdama tam tikrus įsipareigojimus, kurie gali atsirasti dėl vakcinų naudojimo".

"Tai Oksfordo universiteto vakcina, kurią remia "AstraZeneca", "Pfizer" vakcina, "Moderna" vakcina ir "Novavax" vakcina", - sakoma pranešime.