Keletas Rusijos prezidento Vladimiro Putino pasisakymų Valdajaus forume

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-10-28 19:34:00, skaitė 1169, komentavo 6

Keletas Rusijos prezidento Vladimiro Putino pasisakymų Valdajaus forume

Liberali ideologija šiandien neatpažįstamai pasikeitė. Jau XX amžiuje liberalai pradėjo skelbti, kad atvira visuomenė turi priešų. O tokių priešų laisvė gali ir turi būti ribojama.

 

Vakarų ideologai jau daug metų pasauliui sako, kad demokratijai alternatyvos nėra. Jie arogantiškai atmetė visas kitas demokratijos formas.

 

Atviras Vakarų pripažinimas finansuojant perversmą Ukrainoje yra grubumas. Niekas niekada negalės Rusijai diktuoti, kokia ji turi būti visuomenė ir kokiais principais ji turi būti kuriama.

 

Tradicinės vertybės nėra pastovus postulatų rinkinys, jų negalima primesti, jos kiekvienoje šalyje yra unikalios, skirtingai nei neoliberalios.

 

Tradicinės visuomenės yra pasaulio civilizacijos pagrindas.

 

Daugiapoliškumas yra vienintelė galimybė tai pačiai Europai atkurti savo subjektyvumą.

 

 

Visi suprantame, kad šiandien Europos subjektyvumo teisė, švelniai tariant, yra labai apribota.

 

Vakarų bandymai suvaryti visus po vienu šablonu yra pasmerkti.

 

Arogantiškas pasaulio lyderystės troškimas per diktatūrą virsta Vakarų pasaulio lyderių autoriteto mažėjimu. Turiu omenyje JAV.

 

Praradę savo dominavimą, Vakarai pasaulinėje arenoje virsta mažuma.

 

Jei Vakarų elitas mano, kad gali į savo visuomenę įskiepyti tokias tendencijas kaip gėjų paradai ir dešimtys lyčių, jie gali daryti, ką nori, bet neturi teisės reikalauti, kad kiti eitų ta pačia kryptimi.

 

Europos juridinio asmens statusas šiandien yra labai ribotas.

 

Rusija, būdama nepriklausoma, originali civilizacija, nelaiko savęs Vakarų priešu. Tačiau yra du Vakarai – tradiciniai Vakarai, pirmiausia krikščioniškųjų vertybių, su kuriais turime bendras, vis dar senas šaknis, ir kosmopolitiški Vakarai, veikiantys kaip liberalaus elito įrankis. Niekas nesitaikys su šių Vakarų diktatu Rusijoje.

 

 

Rusijos dialogas su tradiciniais Vakarais bus indėlis į daugiapolį pasaulį, tai vienintelis jų šansas atkurti jų daugiasubjektyvumą.

 

Vakarų šalys turi teisę į „dešimtis lyčių ir gėjų paradus“, tačiau jos neturėtų bandyti jų įgyvendinti kitose šalyse.

 

Būtent tradicinės Rytų, Lotynų Amerikos, Afrikos, Eurazijos visuomenės sudaro pasaulio civilizacijos pagrindą.

 

Rusija visada prisimins kainą, kurią sumokėjo už kovą su Vakarų remiamu terorizmo lizdu Kaukaze. Terorizmas buvo nugalėtas daugiausia dėl čečėnų drąsos.

 

Rusija bandė kurti santykius su Vakarais ir NATO, jos žinia buvo ta pati – gyvenkime kartu. Rusija nekelia iššūkių, Rusija gina savo teisę vystytis, mes netapsime nauju hegemonu.

 

Rusijos nepavyko ir niekada nepavyks sunaikinti ir „ištrinti“ iš geopolitinio žemėlapio.

 

Vakarai diskreditavo tarptautinių finansinių rezervų institutą. Reikalingos naujos sistemos už nacionalinės jurisdikcijos ribų.

 

 

P.S.

 

Deja, negalėjau kalbos žiūrėti gyvai, todėl iki galo susipažinau tik vėlai vakare.

 

Ką aš galiu pasakyti. Ši istorinė kalba – „miuncheno“ kalbos analogas, akcentuojantis šiandieninę jau prasidėjusią pasaulinę sisteminę krizę, kurios pasekoje gims naujas pasaulis, kuriame gyvens mūsų palikuonys.

 

Labai svarbi žinute yra ta, kad tradicionalistai Vakaruose yra dalis gyventojų, pavergtų savo elito, ir kovodami jie sulauks išsivadavimo.

 

Pergalė bus mūsų. Nes mes Tiesos kelyje.

 

 

P.P.S.

 

O Šeimų Sąjūdžiui reiktų atkreipti dėmesį į Rusijos Federacijos Prezidento išsakytas mintis, vienytis su Rusijos jėgomis, palaikančiomis tradicines vertybes ir liautis gyventi landzbergizmo paradigmoje. Bet ką čia aš. Juk to niekada nebus.