Specialioji operacija Ukrainoje: sukurta Vašingtone, o ne Maskvoje

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://www.lewrockwell.com/20... 2022-10-28 08:14:00, skaitė 587, komentavo 10

Specialioji operacija Ukrainoje: sukurta Vašingtone, o ne Maskvoje

"Jūsų žmonės dar nejaučia artėjančio pavojaus. Tai man kelia nerimą. Argi nematote, kad pasaulis traukiamas negrįžtama kryptimi? Tuo tarpu žmonės apsimeta, kad nieko nevyksta. Aš nebežinau, kaip jus pasiekti".

"Rusai įjungė savo branduolinių ginklų aukštą pavojaus lygį.Tai tikrai reikšmingas įvykis. Jie siunčia mums labai stiprų signalą, kaip rimtai jie vertina šią krizę. Taigi, jei mes pradėsime laimėti, o rusai pralaimėti, turite suprasti, kad tai, apie ką mes čia kalbame, yra branduolinių ginklų turinčios didžiosios valstybės, kuri tai, kas vyksta, laiko egzistencine grėsme, spaudimas į kampą. Tai tikrai pavojinga.

Grįžkime prie Kubos raketų krizės. Nemanau, kad tai, kas įvyko Kubos raketų krizės metu, mums kėlė tokią grėsmę, kokią ši situacija kelia rusams. Tačiau jei grįžtumėte atgal ir pažvelgtumėte, ką tuo metu galvojo JAV sprendimų priėmėjai, jie buvo labai išsigandę." (Mearsheimeris: "Įspraudimo į kampą" pavojus, Twitter, 1:19 min.)

Kovo 2 d. savo požiūrį į dabartinį karą išsakė garsus tarptautinių santykių tyrinėtojas Johnas Mearsheimeris, kurio 2015 m. atlikta Ukrainos ir Rusijos konflikto analizė pasirodė esanti labai įžvalgi. Jis teigė, kad Vakarai tik pablogins padėtį. Twitter

Putinas nenori, kad Vašingtono branduolinės raketos stovėtų prie jo vakarinės sienos Ukrainoje. Saugumo sumetimais jis negali to leisti. Jis ne kartą tai labai aiškiai išreiškė. Kaip jis pasakė 2021 m. gruodžio 21 d., likus daugiau nei mėnesiui iki specialiosios operacijos pradžios:

"Jei Ukrainoje bus dislokuotos JAV ir NATO raketų sistemos, jų skrydis iki Maskvos truks tik 7-10 minučių, o hipergarsinių sistemų atveju - net penkias minutes."

Nė vienas Amerikos prezidentas neleistų potencialiam priešininkui dislokuoti savo branduolinių raketų Meksikos ir Amerikos pasienyje. Rizika nacionaliniam saugumui būtų pernelyg didelė.

Iš tikrųjų Vašingtonas šias raketų aikšteles pašalintų ginkluota jėga, nė nemirktelėjęs. Mes visi tai žinome. Tad kodėl tas pats standartas netaikomas Rusijai? Kodėl politikos formuotojai palaiko JAV ir NATO, kai visos susijusios šalys žino, kas gresia pavojumi, ir žino, kad jos visos pasirašė sutartis, kuriose pasižadėjo "nedidinti savo saugumo kaimynų sąskaita"? Tai nėra tik bereikšmiai "žodiniai įsipareigojimai", duoti per atsitiktinius pokalbius prie kokteilių; tai pažadai, kurie buvo pasirašyti sutartyse, kurių pasirašiusios šalys privalo laikytis. (Pastaba: Jungtinės Valstijos ir visos NATO šalys yra pasirašiusios sutartis - 1999 m. Stambule ir 2010 m. Astanoje - kuriose numatyta, kad jos negali didinti savo saugumo kitų šalių sąskaita). Nėra abejonių, kad NATO plėtra didina Ukrainos saugumą ir kartu silpnina Rusijos saugumą. Tai neginčijama. Ir tai ne tik sutarčių pažeidimas, bet ir akivaizdi provokacija, prilygstanti karo paskelbimui. Peržiūrėkite šią trumpą Rėjaus Makgovernno (Ray McGovern) straipsnio ištrauką, kurioje nušviečiamos kelios esminės detalės, kurias praleido Vakarų žiniasklaida:

"Prezidentas Vladimiras Putinas ne kartą įspėjo apie egzistencinę grėsmę, kurią, jo manymu, Rusijai kelia tai, ką Rusija vadina "puolamosiomis smogiamosiomis raketomis", tokiomis kaip "Tomahawk", o ilgainiui - hipergarsinėmis raketomis palei jos vakarinę sieną.

Rumunijoje jau įrengtos ir Lenkijoje baigiamos įrengti vadinamosios "priešraketinės gynybos raketų aikštelės" gali per naktį priimti "Tomahawk" ir hipergarsines raketas, įdėjus kompiuterinį diską... Pats V. Putinas prieš šešerius metus tai labai aiškiai išdėstė neįprastoje prezentacijoje nedidelei Vakarų žurnalistų grupei.

2021 m. gruodžio 21 d. prezidentas V. Putinas savo aukščiausiems kariuomenės vadams pasakė:

"Didžiausią nerimą kelia tai, kad JAV pasaulinės gynybos sistemos elementai dislokuojami netoli Rusijos. Rumunijoje esančios ir Lenkijoje planuojamos dislokuoti Mk 41 paleidimo sistemos yra pritaikytos smogiamosioms raketoms "Tomahawk" paleisti. Jei ši infrastruktūra ir toliau bus plėtojama, o Ukrainoje bus dislokuotos JAV ir NATO raketų sistemos, jų skrydžio laikas iki Maskvos bus tik 7-10 minučių, o hipergarsinių sistemų atveju - net penkios minutės. Tai didžiulis iššūkis mums, mūsų saugumui".

2021 m. gruodžio 30 d. J. Bidenas ir V. Putinas skubiai paprašyti kalbėjosi telefonu. Kremliaus skaitomoje ataskaitoje teigiama:

"Josephas Bidenas pabrėžė, kad Rusija ir JAV dalijasi ypatinga atsakomybe už stabilumo užtikrinimą Europoje ir visame pasaulyje ir kad Vašingtonas neketina dislokuoti puolamųjų smogiamųjų ginklų Ukrainoje." V. Putino vyriausiasis patarėjas užsienio politikos klausimais Jurijus Ušakovas pažymėjo, kad tai taip pat buvo vienas iš tikslų, kurių Maskva tikėjosi pasiekti savo pasiūlymais dėl saugumo garantijų JAV ir NATO.

2022 m. vasario 12 d. V. Ušakovas informavo žiniasklaidą apie anksčiau tą dieną įvykusį V. Putino ir J. Bideno pokalbį telefonu.

"Šis skambutis buvo tarsi tęsinys gruodžio 30 d. telefoninio pokalbio. ... Rusijos prezidentas aiškiai pasakė, kad prezidento J. Bideno pasiūlymuose iš tikrųjų nebuvo aptarti pagrindiniai, esminiai Rusijos iniciatyvų elementai nei dėl NATO neišplėtimo, nei dėl smogiamųjų ginklų sistemų nedislokavimo Ukrainos teritorijoje... Į šiuos punktus nesulaukėme jokio reikšmingo atsakymo."

2022 m. vasario 24 d. Rusija įsiveržė į Ukrainą. Suprantu, kodėl tiek daug amerikiečių tiki didžiuoju melu, kad tai buvo "neišprovokuota", nes jie tiesiog nežino." ("Nenuilstantis: JFK dėl Kubos, Putinas dėl Ukrainos", Ray McGovern, antiwar.com)

Ką tai reiškia?

Tai reiškia, kad J. Bidenas atsisakė savo pradinio įsipareigojimo. Tai reiškia, kad Vašingtonas atsisakė net svarstyti kuklius ir teisėtus Putino saugumo reikalavimus prieš Rusijos specialiąją operaciją. Tai reiškia, kad Vašingtonas žinojo, jog NATO plėtros grėsmė, ypač mirtinų raketų grėsmė prie Rusijos vakarinės sienos, nesuteiks Putinui jokios kitos išeities, kaip tik atsakyti karinėmis priemonėmis, siekiant sukurti savo saugumo buferį. Putinas tai apibendrino taip:

"Mes niekam negrasiname.... Mes aiškiai pasakėme, kad bet koks tolesnis NATO judėjimas į rytus yra nepriimtinas. Čia nėra nieko neaiškaus. Mes nedislokuojame savo raketų prie Jungtinių Valstijų sienos, bet Jungtinės Valstijos JIE dislokuoja savo raketas prie mūsų namų verandos. Ar ne per daug reikalaujame? Mes tik prašome, kad jie nedislokuotų savo atakos sistemų prie mūsų namų.... Ką taip sunku suprasti?"

Bet kuris protingas žmogus padarytų išvadą, kad V. Putinui buvo įremtas ginklas į galvą ir jis turėjo daryti tai, ką panašioje situacijoje darytų bet kuris atsakingas lyderis.

Tačiau Putinas NEDARĖ to, "ką darytų bet kuris atsakingas vadovas". Vietoj to jis laukė. Taip, jis kelis kartus viešai ir ryžtingai pareiškė savo "saugumo reikalavimus", tačiau grėsmė, kad Ukraina taps NATO nare, nebuvo tas trigeris, kuris paskatino invaziją. Tai, kas privertė Putiną surengti specialiąją operaciją, buvo etninių rusų civilių gyventojų bombardavimas Rytų Ukrainos teritorijoje, vadinamoje Donbasu. Kaip pažymėjome ankstesniame antiwar straipsnyje.

Kas iš tikrųjų nutiko?

Vasario 16 d. - likus 8 dienoms iki Rusijos specialiosios operacijos - Donbaso apšaudymas smarkiai suintensyvėjo ir kitą savaitę nuolat stiprėjo "iki daugiau kaip 2 000 apšaudymų per dieną vasario 22 d.". Didžioji dauguma šių sprogimų buvo užfiksuoti kasdienėse ESBO stebėtojų, buvusių fronto linijose, suvestinėse. Kitaip tariant, įrašus vedė apmokyti specialistai, kurie rinko dokumentuotus įrodymus apie Ukrainos kariuomenės vykdomą masinį savo žmonių gyvenamų vietovių bombardavimą. Iki šiol nesame skaitę nė vieno analitiko, kuris būtų užginčijęs šį dokumentuotų įrodymų katalogą. Vietoj to žiniasklaida paprasčiausiai apsimeta, kad įrodymų nėra. Jie tiesiog visiškai išbraukė apšaudymą iš savo reportažų, kad galėtų formuoti Vašingtonui būdingą įvykių versiją, kurioje visiškai ignoruojami istoriniai duomenys." ("Kai kurie iš mūsų nemano, kad Rusijos invazija buvo "agresija", Unz Review)

Kaip jau minėjome, tai buvo trigeris, kuris paskatino Rusijos specialiąją operaciją. "Specialioji karinė operacija" iš esmės buvo gelbėjimo misija, glaudžiai susijusi su neatidėliotina nacionalinio saugumo problema. Vis dėlto tiesioginė karo priežastis buvo ne NATO plėtra, o civilių Donbaso teritorijų apšaudymas.

Šią savaitę internete buvo paskelbtas konfidencialus buvusio Italijos ministro pirmininko Silvio Berlusconi garso įrašas, patvirtinantis, kad mūsų pateikta įvykių, atvedusių prie Rusijos specialiosios operacijos, versija iš tiesų yra tiksli. Pažvelkite į šį užrašą Marijos Tadeo "Twitter" paskyroje:

Nutekėjo antrasis S. Berlusconi garso įrašas, kuriame jis sako, kad "Ukraina pažeidė Minsko susitarimą, V. Zelenskis patrigubino išpuolius Donbase ir privertė V. Putiną surengti specialiąją operaciją", kuri turėjo trukti savaitę, bet paaštrėjo po to, kai Vakarai nusiuntė Kijevui pinigų ir ginklų. 

Štai daugiau informacijos iš RT straipsnio:

Buvęs Italijos ministras pirmininkas Silvio Berlusconi esą pareiškė, kad Kijevas sukėlė konfliktą su Rusija, nes nesilaikydamas taikos plano Rytų Ukrainai (Minsko sutarties), rodo žiniasklaidai pateiktas įrašas.....Kalbėdamas antradienį savo partijos "Forza Italia" nariams, S. Berlusconi esą pateikė požiūrį į Ukrainos krizės kilmę, kuris kirtosi su NATO palaikomu pasakojimu apie neišprovokuotą Rusijos agresiją prieš kaimynę.....

Garso įraše S. Berlusconi kaltina Kijevą, kad šis daug metų nesugebėjo laikytis taikos susitarimo su Donecko ir Lugansko liaudies respublikomis. Kai 2019 m. į valdžią atėjo Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, jis "patrigubino" regionų puolimą, pareiškė politikas. Doneckas ir Luganskas paprašė Maskvos apsaugos, tęsė jis. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasiuntė karius į Ukrainą..." ("Berlusconi trashes NATO narrative on Ukraine - media", RT)

Kad ir ką galvotume apie S. Berlusconi, jo pateikta įvykių versija puikiai dera su Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos stebėtojų ataskaita apie suintensyvėjusį apšaudymą. (ESBO) Galima tik stebėtis, kodėl žiniasklaida neištyrė šių akivaizdžiai patikimų teiginių, kurie kelia didelių abejonių dėl oficialios versijos "Kas iš tikrųjų pradėjo karą Ukrainoje"?

Neseniai "You Tube" paskelbtame interviu pulkininkas Douglasas MacGregoras paaiškino, kaip V. Putinas dėjo visas pastangas, kad užtikrintų Ukrainoje gyvenančių etninių rusų saugumą, kreipdamasis į JAV ir ES su prašymu spręsti susidariusią situaciją ir susitarti, kaip sustabdyti smurtą. Tačiau V. Putino prašymai liko neišgirsti. Štai kaip tai apibendrino Makgregoras:

"Putinas desperatiškai bandė priversti britus, prancūzus, vokiečius ir mus suprasti, kad jo Rusijos piliečiai turėtų būti vienodai traktuojami prieš įstatymą, kaip ir Ukrainos piliečiai šios didelės daugiatautės valstybės viduje. (Bet) Zelenskis ir jo draugai sakė: "Ne. Arba jūs tampate tokie, kokie esame mes, arba išeinate". Ir tai lėmė šią tragišką (rusų) intervenciją.....

Rusija nebuvo suinteresuota "užkariauti Ukrainą" ar įbėgti į Kijevą ir "sudaryti taiką ginklo taikikliu". Tačiau dabar Zelenskis buvo nesutaikomas, o jo vadovai buvo nesutaikomi, nes mes (JAV) nusprendėme, kad ketiname "nukraujinti Rusiją". Mes ketinome jai taikyti sankcijas ir sugriauti jos ekonomiką. Ketinome nužudyti šimtus tūkstančių žmonių ir galiausiai palenkti Rusiją savo valiai ir priversti ją tapti didesnės pasaulinės Amerikos dominuojamos finansų sistemos dalimi.

Tai nepasiteisino. Visos sankcijos buvo nesėkmingos. Dabar mūsų sąjungininkai Europoje atsidūrė beviltiškoje bėdoje. Mes taip pat esame beviltiškoje bėdoje, tik ji nėra tokia didelė kaip Europoje. Be to, mums visiškai nepavyko sunaikinti Rusijos kariuomenės. Ji labai gerai laikosi ir, kaip jau minėjau, šiuo metu vykdoma ekonominė operacija pietuose, kur nuo Minsko iki pat vakarų Rusijos telkiamos didžiulės pajėgos, kurios galiausiai (manau) bus pradėtos, kai žemė įšals, nes tai geriausias laikas veikti tokioje vietovėje.

Dar niekada nebuvo pasakyta teisingesnių žodžių: JAV nusprendė paversti Rusiją savo kraujo priešu, nes ji atsisako spausti ant kulnų ir daryti tai, kas jai liepiama. Rusija atsisako būti dar vienu šlykščiu pakaliku išaukštintoje "taisyklėmis grindžiamoje sistemoje".

Taigi, dabar esame įsitraukę į sausumos karą su Rusija, kurį sugalvojo, inicijavo, finansavo, jam vadovavo ir mikromanipuliavo Vašingtonas. Tai karas, kuris pagal bet kokius objektyvius standartus yra Vašingtono karas, kaip ir Irako bei Afganistano karai. Skirtumas šį kartą tas, kad mūsų priešas gali ne tik apsiginti, bet ir turi priemonių paversti žemyninę Jungtinių Valstijų dalį degančių griuvėsių krūva. Mums primenamas neseniai Putino išsakytas komentaras, kuris, regis, nepastebimai praslydo pro žiniasklaidą. Jis pasakė:

"Mes ginsime savo kraštą visomis turimomis pajėgomis ir ištekliais ir padarysime viską, ką galime, kad užtikrintume savo žmonių saugumą".

Tikimės, kad kas nors Bideno komandoje yra pakankamai protingas, kad suprastų, ką tai reiškia.