„Gyvenkime taikiai“

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-10-28 00:41:00, skaitė 368, komentavo 4

„Gyvenkime taikiai“

Didžioji Putino kalbos dalis skirta Vakarų ir neoliberalios pasaulio santvarkos kritikai su pagrindine žinia, kad Rusija negrįžtamai laužo šią pasaulio tvarką ir būsimus santykius su Vakarais vertina kaip susitarimus dėl naujų sambūvio taisyklių.

 

Rusija atsisako priimti Vakarų hegemoniją ir veiks vadovaudamasi savo interesais, vadovaudamasi kurso link daugiapolio pasaulio, kuriame nemažai šalių jau juda kartu su Rusija, rėmuose.

 

Putino pasiūlymas Vakarams „gyvenkime kartu“ yra savotiškas sistemų konvergencijos idėjos, plačiai naudotos Chruščiovo laikais, atspindys.

 

Ši idėja įsigalėjo iškart po Karibų krizės, kai branduolinio sunaikinimo grėsmė iškėlė tuščią klausimą – ar sistemų konvergencija, ar bendras sunaikinimas.

 

Galima nesunkiai daryti prielaidą, kad tol, kol Vakarai nepriartės prie paskutinės linijos, nereikia kalbėti apie jokią „naują liberalių ir tradicinių žmonių bendruomenių konvergenciją“.

 

Pats pasiūlymas Vakarams atsisakyti hegemonijos ir būti kaip visi kiti, Vakarų požiūriu, yra karo paskelbimas su pasiūlymu savanoriškai sutikti su istoriniu kritimu iš išdidžios Vakarų hegemonijos aukštumų.

 

Nepaisant akivaizdaus amerikiečių dominavimo planetoje erozijos, JAV vis dar nėra pasirengusios susitaikyti su tuo, kad XXI amžius bus prarastos lyderystės amžius, o ne Fukuyamos pažadėtas „amerikietiškas amžius“.

 

Todėl karas įvairiomis formomis tęsis.

 

 

Daugiau iš Putino pasisakymų.

 

Vakarų surengtas perversmas atvedė Okrainą į SKO.

 

SKO yra Okrainos problemų pasekmė, o ne priežastis.

 

Rusija neabejotinai turi tam tikrų nuostolių Okrainoje – žmogiškųjų ir ekonominių, bet galiausiai visa tai bus skirta suverenitetui ir Rusijai stiprinti.

 

Rusija, anot Putino, kurį laiką buvo puskolonija, kuri galėjo subyrėti, bet nesugriuvo, būdama stipresnė, nei manyta.

 

 

 

1. Rusai ir ukrainiečiai yra viena tauta.

 

2. Rusija negalėjo atsisakyti pripažinti DLR ir LLR.

 

3. Rusija negalėjo neapsaugoti DLR ir LLR po pripažinimo.

 

4. Okraina ruošėsi sunaikinti DLR ir LLR.

 

5. Okraina sąmoningai atsisakė Minsko susitarimų.

 

6. Jei nebūtume pradėję dabar, Rusijai būtų buvę sunkiau.

 

 

Dėl branduolinės bombos sprogimo Okrainoje rengimo.

 

Jie siekia branduolinio incidento, kad užkrautų atsakomybę Rusijai ir pradėtų naują raundą. Dabar nauja idėja. Neatsitiktinai paskelbėme žvalgybos duomenis apie „nešvarią bombą“. Likusią branduolinio kuro dalį šiek tiek transformavo, pakrovė į raketinį kompleksą „točka U“, sakė, kad tai Rusija pradėjo smūgį...

 

Mes neketiname. Padaryti tai. Būtent aš įpareigojau Šoigu paskambinti visiems savo kolegoms ir juos apie tai informuoti.