Dėl ministrės veiksmų – krepimasis į prokuratūrą

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2022/10/25/de... 2022-10-26 19:51:00, skaitė 245, komentavo 3

Dėl ministrės veiksmų – krepimasis į prokuratūrą

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ frakcijos Seime atstovai antradienį kreipėsi į Generalinę prokuratūrą. Prašoma pradėti ikiteisminį tyrimą ir įvertinti, ar vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė bei atsakingi Vilniaus AVPK vadovai tinkamai atliko savo pareigas dėl 2021 m. rugpjūčio 10 d. mitingo, virtusio riaušėmis.

Be to, Seimo nariai kreipėsi ir į Valstybinę darbo inspekciją, kurios prašo ištirti galimą šios ministrės mobingą buvusiam Viešojo saugumo tarnybos (VST) vadui Ričardui Pociui, rašoma pranešime.

„Pirmadienį buvęs VST vadas R. Pocius viešai atskleidė skandalingus duomenis, kure turi būti patikrinta atsakingų šalies institucijų. Kalbame apie galimus neteisėtus veiksmus malšinant minėtas riaušes, taip pat galimą mobingą iš aukščiausių šalies pareigūnų, šiuo atveju – ministrės A. Bilotaitės“, – sako Seimo narys, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis.

Pasak parlamentarų, sprendžiant iš nevaldomos mitingo, peraugusio į riaušes, situacijos, turėjo būti aktyvuota operacija „Vėtra“, tačiau to nebuvo padaryta, o tai pagrindžia galimą visišką policijos vadovybės bei VRM aplaidumą ir netinkamą tarnybinių pareigų vykdymą.

Frakcijos atstovai pabrėžia, kad baudžiamojo proceso paskirtis yra ginant žmogaus ir piliečio teises bei laisves, visuomenės ir valstybės interesus greitai, išsamiai atskleisti nusikalstamas veikas ir tinkamai pritaikyti įstatymą.

Be to, kaip viešai teigė R. Pocius, ministrė A. Bilotaitė daugybę kartų reikalavo jo atsistatydinimo iš pareigų, vykdė psichologinį spaudimą, nuolatinius tikrinimus, ar tarnybos vadovas yra darbo vietoje, galimai sekant telefono buvimo vietą.

Seimo narių nuomone, šios aplinkybės galimai leidžia teigti, kad R. Pociaus atžvilgiu buvo atliekami sąmoningai nemalonūs, žeminantys, engiantys jį veiksmai, kurie prilygsta mobingui.