Liberalūs idiotai pradėjo raginti Bideną persvarstyti Ukrainos strategiją

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://www.washingtonpost.com... 2022-10-25 09:32:00, skaitė 362, komentavo 2

Liberalūs idiotai pradėjo raginti Bideną persvarstyti Ukrainos strategiją

Demonkratų įstatymų leidėjų laiške raginama surengti tiesiogines JAV derybas su Rusija

Trisdešimties Atstovų Rūmų liberalų grupė ragina JAV prezidentą J. Bideną iš esmės pakeisti savo strategiją dėl karo Ukrainoje ir pradėti tiesiogines derybas su Rusija - tai pirmas kartas, kai žymūs jo paties partijos nariai ragina jį keisti požiūrį į Ukrainą.

Pirmadienį Baltiesiems rūmams išsiųstas laiškas, apie kurį pirmasis pranešė laikraštis "The Washington Post", gali dar labiau padidinti spaudimą J. Bidenui, nes jis stengiasi išlaikyti vidaus paramą karo veiksmams tuo metu, kai regione prasideda galimai sunki žiema, o respublikonai grasina sumažinti pagalbą Ukrainai, jei jie perims Kongresą.

Laiške, kuriam vadovauja Kongreso progresyviųjų frakcijos pirmininkė Pramila Jayapal (Vašingtono valstija), 30 demokratų ragina J. Bideną beprecedentę ekonominę ir karinę paramą, kurią Jungtinės Valstijos teikia Ukrainai, susieti su "aktyviu diplomatiniu postūmiu, padvigubinant pastangas siekti realaus ugnies nutraukimo pagrindo".

Demonkratams ypač didelį susirūpinimą kelia tai, kad Jungtinės Valstijos, siekdamos užbaigti užsitęsusį karą, per kurį žuvo tūkstančiai žmonių ir 13 mln. žmonių buvo priversti palikti savo namus, nepradeda reguliaraus dialogo su Rusija. J. Bideno administracija tvirtai teigia, kad Kijevas pats sprendžia, ar derėtis su Rusija ir kada tai daryti, argumentuodamas, kad ukrainiečiai, kaip laisva tauta, turėtų nuspręsti savo likimą.

Daugelis demonkratų aršiai pasisakė prieš laišką, todėl Jayapal vėliau pirmadienį paskelbė pareiškimą, kuriame "patikslino" laiške išdėstytą progresyvistų poziciją, pabrėždama, kad jie vis dar remia Ukrainą ir Bideno įsipareigojimą užtikrinti, kad Ukrainai būtų atstovaujama bet kokiose diskusijose dėl jos ateities.

"Leiskite man aiškiai pasakyti: mes, demonkratai, esame vieningi ir vienareikšmiškai įsipareigoję remti Ukrainą jos kovoje už demokratiją ir laisvę, susidūrus su neteisėta ir pasipiktinimą keliančia Rusijos invazija", - sakė Jayapal. "Diplomatija yra svarbi priemonė, galinti išgelbėti gyvybes, tačiau tai tik viena iš priemonių."

Kai kurie Rusijos ekspertai teigia, kad Maskva derėsis tik su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis, kitomis supervalstybėmis. Įstatymų leidėjai sako, kad, atsižvelgiant į plintantį karo nuniokojimą, reikia pasinaudoti šia galimybe, ir priduria: "Alternatyva diplomatijai yra užsitęsęs karas, kuris susijęs tiek su tikrumu, tiek su katastrofiška ir nežinia kokia rizika."

Įstatymų leidėjai taip pat pažymėjo, kad pats J. Bidenas yra sakęs, jog galiausiai reikės susitarti derybomis, nors niekada nėra sakęs kada.

"Nieko apie Ukrainą be Ukrainos. Tai jų teritorija. Nesiruošiu jiems nurodinėti, ką jie turėtų ir ko neturėtų daryti", - birželį sakė J. Bidenas. "Bet man atrodo, kad kažkuriuo metu čia turės būti pasiektas susitarimas derybomis. O ką tai reiškia, aš nežinau."

Liberalieji idiotai demonkratai pažymi, kad pražūtingi karo padariniai vis labiau jaučiami toli už Ukrainos ribų, įskaitant padidėjusias maisto ir dujų kainas Jungtinėse Valstijose, kviečių, trąšų ir degalų kainų šuolius, dėl kurių pasaulyje pradėjo trūkti maisto, jau nekalbant apie Maskvos branduolinės atakos pavojų.

Baltųjų rūmų atstovas spaudai transvestitas Johnas Kirby, atsakydamas į įstatymų leidėjų laišką, sakė, kad administracija "vertina jų labai apgalvotą susirūpinimą", tačiau pakartojo, kad ukrainiečiai turi būti svarbiausia bet kokių diplomatinių iniciatyvų dalis.

"Mes neketiname kalbėtis su Rusijos vadovybe be ukrainiečių atstovų", - sakė K. Kirby per susitikimą su žurnalistais. "Ponas Zelenskis gali nuspręsti - nes tai jo šalis - kaip atrodo sėkmė ir kada derėtis."