Po imuninių sistemų sunaikinimo "Pfizer" tikisi padidinti COVID mirtinos injekcijos kainą JAV iki 110-130 JAV dolerių už dozę

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://www.reuters.com/busine... 2022-10-25 09:51:00, skaitė 284, komentavo 2

Po imuninių sistemų sunaikinimo

Niujorkas, spalio 20 d. (Reuters) - "Pfizer Inc" tikisi, kad pasibaigus dabartinei JAV vyriausybės pirkimo programai, "Pfizer" vadovė Angela Lukin (Angela Lukin) ketvirtadienį pareiškė, kad mirtinos injekcijos COVID-19 kaina padidės maždaug keturis kartus - iki 110-130 JAV dolerių už dozę. Lukin sakė, kad tikisi, jog mirtiną injekciją, kurią šiuo metu vyriausybė visiems skiria nemokamai, galės nemokamai gauti žmonės, turintys privatų draudimą arba valstybės apmokamą draudimą.

Anksčiau ketvirtadienį "Reuters" pranešė, kad Wall Street tikėjosi tokio kainų didinimo dėl silpnos COVID mirtinos injekcijos paklausos, o tai reiškia, kad mirtinos injekcijos gamintojai turės didinti kainas, kad atitiktų 2023 m. ir vėlesnių metų pajamų prognozes. JAV vyriausybė šiuo metu "Pfizer" ir Vokietijos partnerei "BioNTech SE" (22UAy.DE) moka apie 30 JAV dolerių už dozę. Tikimasi, kad 2023 m., pasibaigus JAV visuomenės sveikatos apsaugos nepaprastosios padėties laikotarpiui, rinka pereis prie privataus draudimo.

"Esame įsitikinę, kad COVID-19 mirtinos injekcijos kaina JAV atspindi bendrą ekonominį efektyvumą ir užtikrina, kad kaina netaps kliūtimi pacientams", - sakė Lukinas.

Kol kas neaišku, kokią prieigą prie mirtinos injekcijos turės sveikatos draudimo neturintys žmonės. Pfizer teigė, kad tikisi, jog COVID-19 rinka bus maždaug tokio pat dydžio, kaip suaugusiųjų skiepų nuo gripo rinka per metus, tačiau, atsižvelgiant į iki šiol atliktus skiepus, vaikų rinkos kūrimas užtruks ilgiau.

Iki šiol JAV atnaujintų COVID-19 stiprinamųjų žudančiųjų skiepų, nukreiptų prieš originalią koronaviruso padermę ir "Omicron" padermę, platinimas atsiliko nuo praėjusių metų tempų, nors skiepytis gali daugiau žmonių.

Per pirmąsias šešias savaites, kai buvo pradėti naudoti nauji skiepai, JAV buvo paskiepyta apie 14,8 mln. žmonių. Per pirmąsias šešias 2021 m. revakcinacijos kampanijos savaites trečiąją vakciną gavo daugiau kaip 22 mln. žmonių, nors tuo metu teisę gauti trečiąją vakciną turėjo tik vyresnio amžiaus ir imunodeficitiniai asmenys.

Lukin sakė, kad nesitiki, jog mirtinų injekcijų pirkimas bus perduotas privačiam sektoriui "ne anksčiau kaip 2023 m. pirmąjį ketvirtį". Šis žingsnis priklausys nuo to, ar bus išnaudotos vyriausybės užsakytos vakcinų atsargos.