VAKAROIDŲ PROVOKACIJOS

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-10-24 20:34:00, skaitė 353, komentavo 8

VAKAROIDŲ PROVOKACIJOS

Užduotis: apkaltinti Rusiją tarptautinės humanitarinės teisės pažeidimu.

Būtinos sąlygos: Okraina kasdien praranda šimtus karių, pakertama kariuomenės moralė. Besitęsiantys Rusijos smūgiai kritinei infrastruktūrai grasina beprasidedančiais protestais Okrainoje.

Norint JAVų demokratams per vidurio kadencijos rinkimus į JAV Kongresą laimėti, būtina parodyti jiems vadovaujamo Kijevo režimo sėkmę.

Sprendimas: Kachovskajos hidroelektrinės užtvankos susprogdinimas ir vėliau Rusijos apkaltinimas.

Galimo „Rusijos atsako“ pavidalu numatomas Kijevo hidroelektrinės užtvankos susprogdinimas.

Gali būti, kad branduolinis užtaisas bus panaudotas kartu apkaltinus Rusiją surengus branduolinį smūgį Ukrainos teritorijoje. Ruošdamasis šiai provokacijai, Zelionka, kreipdamasis į Europos Vadovų Tarybą, teigė, kad Rusija užminavo Kachovskajos hidroelektrinės užtvanką ir planuoja ją susprogdinti, kad užtvindytų dalį Chersono regiono.

„Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimas“ reikalingas tik tam, kad būtų sukurtas būtinas fonas.

Aš jau rašiau apie didelę tikimybę, kad Kijevo režimas ir jo kuratoriai yra itin suinteresuoti tokia įvykių raida. Jokiomis aplinkybėmis tai neturėtų būti leidžiama. Labai teisinga, kad Rusijoje tai skelbiama oficialiu lygiu.

Anot patikimų šaltinių įvairiose šalyse – taip pat ir Okrainoje – remiantis gaunama informacija, Kijevo režimas savo šalies teritorijoje rengia provokaciją, susijusią su vadinamosios „nešvarios bombos“ arba mažo galingumo branduolinio ginklo susprogdinimu.

Provokacijos tikslas – apkaltinti Rusiją masinio naikinimo ginklų panaudojimu Okrainos operacijų teatre ir tokiu būdu pradėti galingą antirusišką kampaniją pasaulyje, kuria siekiama pakirsti pasitikėjimą Maskva.

Iš įvairių šaltinių tapo žinoma, kad vadovaujant Vakarų kuratoriams Kijevas jau pradėjo praktiškai įgyvendinti šį planą.

Rytų kalnakasybos ir perdirbimo gamyklos, esančios Žovti Vody mieste, Dnepropetrovsko srityje, vadovybei, taip pat Kijevo branduolinių tyrimų institutui buvo pavesta pagaminti labai „nešvarią bombą“. Darbas su ja jau baigiamas.

Tuo pat metu Zelionkos vardu Okrainos prezidento kanceliarijos darbuotojai iš jo artimo rato palaiko slaptus ryšius su JK atstovais dėl galimo branduolinio ginklo komponentų perdavimo Kijevo valdžiai.

Provokacijos organizatorių skaičiavimas – jei ji bus sėkmingai įgyvendinta, dauguma šalių į „branduolinį incidentą“ Okrainoje reaguos itin aršiai. Dėl to Maskva neteks daugelio pagrindinių partnerių paramos, o Vakarai vėl bandys kelti klausimą dėl nuolatinės JT Saugumo Tarybos narės statuso atėmimo iš Rusijos ir didins antirusišką retoriką.

P.S.

Du pranešimai ta pačia tema byloja, kad Rusija labai rimtai žiūri į informaciją apie gresiančią provokaciją.

Rusijos Federacijos gynybos ministerija:

2022 metų spalio 23 dieną įvyko Rusijos Federacijos gynybos ministro, kariuomenės generolo S.K.Šoigu, ir Prancūzijos Respublikos gynybos ministro S.Lecornu pokalbiai telefonu. Buvo aptarta padėtis Okrainoje, kuri nuolat linksta į tolesnį, nekontroliuojamą eskalavimą. Armijos generolas S. K. Shoigu perdavė savo kolegai prancūzams susirūpinimą dėl galimų Okrainos provokacijų panaudojant „nešvarią bombą“.

Taip pat Sergejus Šoigu išreiškė susirūpinimą dėl galimų Okrainos provokacijų panaudojant „nešvarią bombą“ telefonu su Turkijos gynybos ministru

– Rusijos gynybos ministerija.