Stasys Jakeliūnas: ar B. Geitsas yra geradaris, pasiryžęs gelbėti žmoniją nuo pandemijų, ar pasaulinio masto sukčius ir nusikaltėlis, apsimetęs filantropu?

Autorius: Stasys Jakeliūnas Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-10-21 17:52:00, skaitė 413, komentavo 8

Stasys Jakeliūnas: ar B. Geitsas yra geradaris, pasiryžęs gelbėti žmoniją nuo pandemijų, ar pasaulinio masto sukčius ir nusikaltėlis, apsimetęs filantropu?

Šių metų vasario 16 d. Europos Parlamente vykusios spaudos konferencijos metu pareikalavau Europos Komisijos pirmininkės Ursulos von der Leyen atsistatydinimo dėl akivaizdžių interesų konfliktų, neskaidraus bendravimo su Pfizer vadovu ir mokslinių diskusijų apie Covid-19 cenzūravimą, bendradarbiaujant su globaliais socialiniais tinklais.

Šiuo metu Komisijos pirmininkei klausimų dėl galimai neskaidraus ir nepagrįstai didelio kiekio Covid-19 vakcinų pirkimo turi ir specialusis Europos Parlamento komitetas, ir Europos prokuratūra. 

Šiandien Parlamente įvykusios dar vienos spaudos konferencijos metu kalbėjau apie kitą Covid-19 verslo plano narį - Bilą Geitsą. POLITICO ir WELT leidiniai, atlikę 7 mėnesius trukusį didžiulį tyrimą ir apklausę apie 50 įtakingų JAV ir ES pareigūnų, rugsėjo 14 d. publikavo tyrimo ataskaitą: „Kaip Bilas Geitsas ir partneriai be tinkamos priežiūros naudojosi savo galia ir įtaka, siekdami kontroliuoti pasaulio atsaką į Covid pandemiją“.

Tyrimo metu padarytos štai tokios išvados:

1. B. Geitso įkurtų organizacijų vadovai, prasidėjus Covid-19 pandemijai, turėjo neprilygstamą prieigą prie aukščiausiųjų pasaulio šalių vyriausybių sluoksnių, išleido ne mažiau kaip 8,3 mln. JAV dolerių įstatymų leidėjų ir pareigūnų lobizmui JAV ir Europoje. 

2. JAV, ES ir PSO pareigūnai dirbo šiose organizacijose ir padėjo B. Geitsui stiprinti politinius ir finansinius ryšius Vašingtone ir Briuselyje.

Vienas aukštas savo tapatybės neatskleidęs JAV pareigūnas tyrimo matu pasakė: “jie (B. Geitsas ir jo partneriai) turi labai, labai didelę įtaką tarptautinėse organizacijose, kuri prilygsta arba net viršija vyriausybių įtaką”. Skamba labiau nei įspūdingai, ar ne taip? Be to, yra žinoma, kad B. Geitsas finansavo rizikingus eksperimentus su virusais ir stambiąsias žiniasklaidos priemones, įskaitant BBC ir CNN. Žinant visa tai, belieka atsakyti į klausimą - ar B. Geitsas yra geradaris, pasiryžęs gelbėti žmoniją nuo pandemijų, ar pasaulinio masto sukčius ir nusikaltėlis, apsimetęs filantropu.

Nuorodos į POLITICO ir WELT tyrimo ataskaitą. Įdomu, kodėl apie ją nepraneša kitos žiniasklaidos priemonės, įskaitant BBC ir CNN?